Search This Blog

Loading...

Tuesday, May 19, 2015

jana pendapatan "recurring" anda!!

Dengan perlaksanaan GST sejak bulan lepas, kita mula merasa impaknya dalam hidup seharian. Nak cerita tentang GST memang tidak akan habis, nak tak nak, perlu juga kita menghadapinya.

Namun, dalam keadaan ini, pengurusan wang dalam menyimpan wang serta menambahkan pendapatan menjadi semakin penting. Mungkin sebelum ini kita rasa semuanya "ok" tetapi, selepas implementasi GST baru mula nampak keadaan di mana simpanan kita pun boleh berkurangan dengan sekelip mata.

untuk perbaiki keadaan kewangan hanya terdapat dua cara sahaja. Iaitu... 

...tingkatkan simpanan atau tambahkan pendapatan. 

Sekiranya tingkatkan simpanan agak sukar, maka tiba masanya untuk fikirkan bagaimana hendak menambahkan pendapatan pula.

sebelum memulakan apa-apa perniagaan atau menjana pendapatan.. 
beberapa perkara harus diteliti dahulu

#pastikan tidak meminjam wang dari bank
#modal yang kecil.. ini kerana 9/10 perniagaan lingkup dalam masa setahun
(jadi kalau rugi, tiada kesan hutang dibawa ke masa depan)
# jual produk/ perkhidmatan orang

jika berminat untuk menambah pendapatan dengan shaklee yang modalnya serendah rm79.50 seumur hidup (yuran ahli).. 

boleh hubungi saya 017-2101210 atau email ke suwmohamed@yahoo.com

oh sebelum terlupa.. sempena ulang tahun ke 100 vitamin tertua di dunia vitalea..siapa yang jadi ahli dan bli apa- apa produk lain.. layak mendapat vitalea sebotl yang berharga rm92.80 secara percumaaa...


cepattttt jangan ketinggalan



Cara berfikir yang mengubah hidup

A jobless man applied for the position of ‘office boy’ at a very big company.

The employer interviewed him, then a test: clean the floor.

“You are hired.” – the employer said. ”Give me your email address, and I’ll send you the application to fill, as well as when you will start.”

The man replied, “I don’t have a computer, neither an email.”

“I’m sorry,” said the employer, “if you don’t have an email , you cannot have the job.”

The man left with no hope. He didn’t know what to do, with only $10 USD in his pocket.

He then decided to go to the supermarket, bought a 10 kg tomato crate, then sold the tomatoes door to door. In less than two hours, he succeeded and doubled his capital. He repeated the operation 3 times and returned home with $60 USD. The man realized that he could survive by this way, and started to go everyday earlier, and returned late. Thus, his money doubled or tripled everyday. Shortly later, he bought a cart, then a truck, and then he had his own fleet of delivery vehicles.

Five years later, the man’s company was one of the biggest food retailers. He started to plan his family’s future, and decided to have a life insurance. He called an insurance broker and chose a protection plan. When the conversation was concluded, the broker asked him his email. The man replied: “I don’t have an email.”

The broker replied curiously, “You don’t have an email, and yet have succeeded to build an empire. Do you imagine what position you could have if you had an email?”

The man paused for a while, and replied: “An office boy!”

Don’t be discouraged if something is not in your favor today. Better opportunities are always waiting ahead.

Wednesday, May 6, 2015

Supplement Kesihatan Jantung


Sayangi Jantung Anda...

Tahukah anda bahawa penyakit jantung merupakaan pembunuh no.1 di Malaysia.." Mengikut laporan Kementerian Kesihatan Malaysia pada 2000 hingga 2005, dianggarkan 20 hingga 25 peratus kematian di hospital kerajaan adalah disebabkan penyakit yang disebabkan gaya hidup ini.' Berdasarkan laporan Berita Harian 

http://www2.bharian.com.my/bharian/articles/Teknologivssakitjantung/Article/index




Apakah Makanan yang bersesuaian untuk memelihara jantung anda:

Minyak Ikan telah dikenalpasti antara sumber terbaik dari nalam semulajadi untuk kesihatan jantung anda. Telah banyak kajian dan pengiktirafan berhubung kebaikan minyak ikan / omega 3 dalam membantu menjaga kesihatan jantung anda.

Antara penulisan-penulisan yang sempat saya kongsikan berhubung kebaikan minyak ikan adalah seperti link2 di bawah

http://www.kesihatan.biz/artikel/manfaat_minyak_ikan.php

http://www.webmd.com/hypertension-high-blood-pressure/guide/omega-3-fish-oil-supplements-for-high-blood-pressure

https://www.organicfacts.net/health-benefits/oils/health-benefits-of-fish-oil.html


Shaklee Omega Guard

Tentunya pelbagai produk minyak ikan yang terdapat dipasaran boleh anda beli bagi membantu anda mengamalkan pemakanan sihat bagi kesihatan jantung anda..kami menawarkan produk terbaik bagi membantu anda menjaga kesihatan jantung;




Sempena bulan Mei ini, promosi yang ditawarkan beli 6 percuma satu bagi produk ini....grab sekarang sebelum terlambat


Banyak Omega dipasaran but Why OMEGA GUARD BY SHAKLEE???

Shaklee dah berada di pasaran dan terbukti berkesan sejak lebih 50 tahun lalu. Omega Guard Shaklee adalah ultrapure , dibuat dengan begitu sempurnapenyulingan 3 peringkat secara semula jadi memberi manfaat asid lemak pada masa yang sama mengeluarkan sebatian berbahaya seperti merkuri dan plumbum yang terdapat dalam ikan. Omega Guard dibuat dari ikan, bukan hati ikan yang boleh memberi kesan toksik.
















untuk pertanyaan boleh sms/whatsapp 017-2101210 atau shoot me an email to suwmohamed[@] yahoo.com





















Monday, April 13, 2015

tips kurus dengan cepat


Asalamualaikum w.b.t . Salam kesihatan dan kecantikan diri...

Anda ingin mencari produk kecantikan dan kesihatan diri yang memberikan nilai harga yang terbaik??? Lai lai..sempena bulan April ini , Shaklee Malaysia menawarkan jualan bagi produk-produk terpilih...so ape lagi kawan2, jangan lepaskan peluang ini.. Check it out.. zassssssss......







Kebaikan produk-produk dibawah telah direview dan diceritakan melalui post2 saya sebelum ini, anda pasti tidak akan menyesal dan berpuas hati menggunakan produk-produk terbaik daripada Shaklee yan tentunya halal dan berkualiti melalui saya..




Lecithin


Lecithin bertindak sebagai pelarut utk kolesterol, triglycerides dan lemak-lemak yang lain. Sebab tu ia membantu mencegah penyakit-penyakit seperti high blood pressure, stroke,heart disease, arteri yg mengeras. Malah sesetengah pakar mengesyorkan pengambilan up to 6000 - 7000mg sehari jika berhadapan dgn masalah kesihatan yang sebegini. sumber


GLA Complex

1. boleh regularkan period anda
2. kulit jadi lembut selepas penggunaan yang konsisten
3. berat badan saya tetap turun walaupun saya makan bolehla dikategorikan sebagai melantak (dengan alasan menyusu badan kena banyak makan).. jika dibandingkan dgn suami saya.. hahah.. kami ambil lecithin juga, tapi saya rasa apa yang membezakan kami ialah sebab saya ada ambil tambahan gla complex! bagus kan? kelebihan gla boleh baca disini
  

Cinch Shake

Cinch adalah satu produk yang terbaik untuk plan pengurusan badan. Perananan cinch shake adalah untuk membekalkan tenaga kepada badan dengan memberikan rasa kenyang kepada pengguna tanpa mengabaikan keperluan dan zat-zat makanan kepada badan.Ianya mengandungi 24 jenis vitamin  dan mineral serta serat. Produk ini mengandungi leucin untuk memastikan oto-otot tidak menggeleber dalam proses mengurangkan berat badan.

Cinch Shake mempunyai 3 perisa yang lazat iaitu vanilla, caffe latte dan juga coklat.


vitalea for kids

siapa yang memerlukan???
  1. Kanak-kanak berusia 4 tahun dan keatas
  2. Kanak-kanak yang aktif
  3. Kanak-kanak yang kurang nutrisi 
  4. Kanak-kanak yang sering sakit
  5. Kanak-kanak yang memilih makanan
  6. Kanak-kanak yang suka makan jajan
  7. Kanak-kanak yang giginya rosak (kurang kalsium)
  8. Ibu hamil yang perlu tingkatkan hb tetapi tidak dapat @tidak suka menelan pil. Klik di sini untuk bacaan lanjut.

DTX Complex

DTX Complex Shaklee disyorkan bagi fungsi detox. Ianya mengandungi 6 elemen bahan-bahan semulajadi terbaik yang dipatenkan oleh shaklee iaitu thistle seed, articok, dandelion, kunyit, ling zi, scizandra.



so apa tunggu lagi? kepada sesiapa yang berminat dengan promo bulan ini.. ble hubungi saya di 017-2101210 atau shoot me an email at suwmohamed@yahoo.com












Tuesday, February 17, 2015

ramblings

Assalamualaikum semua..
petangni tetibe terasa nak cerita indahnya kerja ku.. penuh warna warni..mood apa tah.. nak menulis meluah gituuuu....
keje iols ni tak menentu.. kadang bz giler kadang rileks giler..

bila bz tu? bz bila tengah sem dengan kuiz., dengan test dengan kelas.. dengan marking .. dengan audit dan dan time ni nak kena buat kan.. dan kena buat soalan final.. oh tak lupa peperiksaan khas yang tetibe je muncul sebab sekarang ni sem diploma dan degree sangat berbeza..
satu minggu tu rasa cepatnya berlalu.. paper plak makin banyak menimbun yang tak sudah-sudah..
blom lagi tetibe meeting tu.. pastu kena buat buletin la.. buletin mak jemah sangat..pastu filing.. (ehhh, filing pon) dan bla bla..

so sekarangni waktu bz la ni.. rasa tak cukup tidur lemau lelam
alamak lupa esok nak buat test.. hahahah..
nak gi print kertas dlu..

astalavista


Wednesday, February 4, 2015

sering lenguh? sakit sendi? dan sering lesu?

Assalamualaikum semua..
bulan februari ni promo baru dah keluar..
jom tengok promo yang best ni

promo buy 6 free 1
1. ostematrix
2. vitalea iron formula

promo but 3 free 1
1. advance joint health tablet
2. vitalea iron for kids
promo buy 2 at 5% off
1. ostematrix
2. vitalea iron formula

jom kita baca apa fungsi setiap satu supplement ni...
1. Ostematrix
siapa yang memerlukan??
  1. Mereka yang kurang mendapat zat2 membina tulang dari pemakanan harian
  2. Mereka yang mengambil berat tentang pembinaan tulang dan mengekalkan tulang yang sihat untuk jangka masa panjang
  3. Mereka yang merokok, pengambilan alkohol yang tinggi, atau kerap minumminuman ringan - tabiat gaya hidup yang boleh mengehadkan atau mengganggupenyerapan kalsium
  4. Wanita yang berumur 30 tahun dan ke atas, remaja dan warga tua.
  5. Ibu hamil dan menyusukan anak 
  6. Wanita yang mengalami gejala PMS
  7. Mereka yang mengambil berat tentang tekanan darah yang normal
  8. Sekiranya anda sukar menelan kalsium dalam bentuk lain
untuk bacaan lanjut boleh klik SINI

2. advance joint health tablet
siapa yang memerlukan??
  1. Mereka yang sering melakukan aktiviti lasak
  2. Mereka yang aktif bersukan
  3. Ibu yang sering duduk lama dan sering mendukung anak2
  4. Mereka yang sering sakit lutut, sendi tangan, sakit bahu, sakit kaki dan juga sakit siku

3. vitalea iron formula
siapa yang memerlukan??
  1. Mereka yang memerlukan penambahan Tenaga Segera – pemberi tenaga, kecergasan tubuh dan kekuatan mental, sekaligus membantu system memori dan focus dalam aspek pembelajaran mahupun kerja seharian.
  2. Mereka yang tidak mengambil makanan seimbang/ pelengkap Nutrisi – Kekurangan pelbagai vitamin dan mineral penting akibat amalan diet yang tidak seimbang, terutamanya mereka yang mengamalkan sayuran (vegetarian) dan anaemia.
  3. Mereka yang ingin meningkatkan keupayaan Sistem Produktif – Penting kepada kanak-kanak dan remaja yang sedang membesar.
  4. Mereka yang mengalami metabolisma yang rendah – Sangat membantu dalam stimulasi metabolism dan melambatkan proses penuaan.
  5. Elemen Penting Pada Sel Tubuh – Menyediakan asas nutrisi, memastikan sel hidup, pertumbuhan sel baru, membantu proses pembesaran, pertumbuhan rambut, otot, kulit, kuku dan hormone, serta menjaga kesihatan tirod.
  6. Mereka yang ingin melindungi Organ – Melindungi fungsi buah pinggang, jantung dan hati. untuk bacaan lanjut sila klik SINI 
4. vitalea for kids
siapa yang memerlukan???
  1. Kanak-kanak berusia 4 tahun dan keatas
  2. Kanak-kanak yang aktif
  3. Kanak-kanak yang kurang nutrisi 
  4. Kanak-kanak yang sering sakit
  5. Kanak-kanak yang memilih makanan
  6. Kanak-kanak yang suka makan jajan
  7. Kanak-kanak yang giginya rosak (kurang kalsium)
  8. Ibu hamil yang perlu tingkatkan hb tetapi tidak dapat @tidak suka menelan pil

so apa tunggu lagi? kepada sesiapa yang berminat dengan promo bulanni.. ble hubungi saya di 017-2101210 atau shoot me an email at suwmohamed@yahoo. com 

* This product is not intended to diagnose, treat, cure or prevent any diseases.

Tuesday, January 27, 2015

Percutian percuma ke USA dengan shaklee siri 1


Assalamualaikum semua.. 
ni citer lama versi peram tahap tak tau nak kata dah.. 
tapi nak citer setelah sekian lama.. hiihhiih.. 

memorinya masih segar bugar di ingatan.. yela, mana tak segarnya.. tempat best., layanan 6 bintang.. percuma plak tu.. uhhhh..best giler!

trip ni bulan 8, 2014  taun lepas la kan..dan dibawa ke USA iaitu dua bandar besar: los angeles dan california.. 
total 8 hari.. 5 hari di LA dan 3 hari di california.. yang tak berapa best sebab kt california cuma 3 hari je.. ehhhh, nak minta lebih ke?? hahahahah

departure pada 13 hb 08 2014.. saya naik china airlines dan transit di taipei.. ada 3 team.. ada yang naik cathay dan ada yang naik singapore arlines...
ehem.. transit 5 jam uolss hihihih (tak hagak2 lamanya).. pastu baru ke LA..  
ok layan gambar kat klia dlu...
posing ngan luggage yang disusun berbaris....bkn luggage iolss je.. semua skali la dok situ.. 
dapat duit saku rm450 usd untuk makan.. walaupon makanan memang disediakan.. hiihhiihiihih

saying goodbye to my beloved hubby.. posing tak lupa.. always support wife dia.. (ni makin sayang ni hihhii) next time kita gi sesame ye bang? ������

transit kat taipei... 
5 jam buat apa lagi??
cari wifi dan chatting lerr.. eh posing jugaaa.. 
by the way trips camni powerbank mmg le penyelamat terbaik...
sebab online manjang.. n ada line je skype terussssss


taraaa.. dah sampai LA... best giler rasa masa ni.. fewiiitttttt.. 
dengan tak mandinya.. hahahahha

disambut oleh presiden Shaklee Malaysia.. mr victor Lim.. macam vip ler.. 
check in kat marriot then kumpul jap..

diberi hot towels.. jus.. snack bar then checklist serta briefing kejap...sebelum masuk bilik

selepas hampir 24 jam tidak mandi...wahhhh, apa lagi.. mandi lerr

susun dlu makanan2.. orang lain tak bawa bekal sebab nak enjoy food lag usa.. ku pulak biasala perut kampung bawak nasi uolllssss. bang brahim tu ku bli..
jimat wang saku 450 usd yang shaklee bagi.. ble bli souvenir untuk kawan dan sedara kat msia... baguss tak? ��

hahahah.. barang dalam bilik air pon tidak dilupakan.. kikikiki.. 
gituuuu.. 
i enjoy this trip so muchhhh...
ye la free plak tu..dah tu, dapat duit saku lagi.. diraikan plak tu kat sana.. ble jalan2 some more..
"nikmat Allah yang mana lagi yang ingin didustakan?"
Alhamdulillah.. 
next session ..saya akan cerita apa yang saya buat dan xtvt yang kami lalukan sepanjang di usa.. serta tips2 whag do n donts semasa di sana.. 
stay tune uols.. 

more info? 
shoot me an email at 
sue| suwmohamed@yahoo.com..

Monday, January 26, 2015

kulit lembap, halus tanpa parut??

Assalamualaikum.. 
harini nak share mengenai SHAKLEE GLA COMPLEX

Kajian mendapati pengambilan Gamma Linolenic Acid (GLA) daripada Minyak Evening Primrose secara berterusan membantu mengatasi masalah jerawat, ekzema atopik, sindrom pra-haid (PMS), psoriasis dan kesihatan kulit.
Mereka yang sering dibelenggu masalah ini lazimnya mempunyai paras GLA yang lebih rendah daripada normal. Ujian menunjukkan pengambilan Minyak Evening Primrose yang kaya dengan GLA boleh memperbaiki kelicinan kulit, lembapan serta memperbaiki masalah dermatitis.
GLA Complex Shaklee dihasilkan daripada Borage Oil yang mengandungi GLA yang lebih tinggi dari EPO iaitu sebanyak 25% berbanding 10% GLA dalam EPO. Apa yang menariknya, Vitamin E yang sinonim dengan kulit juga terdapat dalam GLA Complex. Vitamin E membuatkan si pengamal nampak muda kerana Vitamin E melambatkan proses penuaan.
haaa.. menarik tak? 
dengan hanya sebotol kecil GLA compleks.. besar impak keatas pengguna terutama wanita yang mementingkan kecantikan semulajadi..
For more info,
sms/whatsapp 0172101210 or shoot me an email at suwmohamed[@]yahoo.com

You Are a Realist
You don't see the glass as half empty or half full. You see what's exactly in the glass.
You never try to make a bad situation seem better than it is...
But you also never sabotage any good things you have going on.
You are brutally honest in your assessments of situations - and this always seems to help you cope.