Search This Blog

Loading...

Wednesday, April 1, 2015

Wakil kami ditempat anda..

 STICK POST
SCROLL DOWN TO SEE NEW UPDATES

Assalamualaikum.. kepada sesiapa yang mencari-cari supplements yang berdekatan dengan kawasan anda boleh rujuk senarai nama dibawah ini.. walaubagaimanapun, jika anda diluar daripada kawasan2 ini.. jangan risau.. pos ke seluruh malaysia menggunakan perkhidmatan poslaju/ GDEX dan juga CITYLINK

NEGERI SEMBILAN
1. suwaibah mohamed/ 017-2101210
   COD area: panchor, paroi ( ampangan negeri sembilan)
                   kuala pilah (weekdays only)

2. Naadia Zahari / 0132673500 @0176813560

    COD: ROMPIN, PALONG 1,2&3, PASIR BESAR, BAHAU, SERTING, BATU KIKIR

3. saliza ramly/ 012-2979869
   COD area: senawang, ampangan, tasik jaya, taman tuanku jaafar, negeri sembilan
                   kuala pilah (weekdays only)

SELANGOR
1. Fatihah/ 019-3594787
    COD area: seksyen 7/ seksyen 2/Seksyen 9/ Aeon Bukit Raja (Shah Alam)

2.Sarina / 012-3480104
   COD area : Klang (Kg Jawa, Taman Sentosa, Bukit Kemuning, Bandar Puteri, Bndr Baru Klang )
                    KL (Segambut, Kepong, Kota Damansara ) - weekend only

3. salina ramly/ 019-3112347
   COD area: bandar sultan sulaiman, port klang
                   kuala selangor(weekend only)

4. Sue / 016 333 5480
    COD area: Sungai Pinang, Meru, Setia Alam, Batu Belah (Klang)

5. Norazlina Idris (0192773385)
   COD area: subang bestari, subang jaya, sg buloh, kota damansara, bukit jelutong, paya jaras. (weekdays and  weekends).

6. Ayu Rashid 013-255 0727
COD area: Semenyih/Kajang/Bangi

7. Azra 0129102544
   COD area: Dengkil/Sepang/Nilai and area berdekatan

8. Wan Zarina / 0132060902
COD area : Kapar,Meru,Jeram,Kuala Selangor,Tanjong Karang,Puncak Alam

9. Julia Nazim (0194233226)
COD Area: Sg. Buloh / Ijok / Bestari Jaya


KUALA LUMPUR
1. Ruwaidiah /0173237144
   COD gombak, setapak dan HKL

2. Syakinah/ 011-21925869
    COD area: UiTM Selayang

3. Zizie Sabri / 012-6756177
    COD area : MARA HQ dan berdekatan / Keramat / Setiawangsa


PAHANG
1. Isuzaira Ismail/ 019-9412221
    COD: Kuantan, Pahang

KELANTAN
1.  Wan noraida wan mustapha/0129652854  
     COD area: kota bharu, pgkln chepa, peringat, pasir tumboh (kelantan)

JOHOR
1. Nur Hidayah (Ila) - 0127908407
    COD : area Johor Bahru, Taman Daya, Taman Setia Indah, Taman Mount Austin, Taman Johor Jaya, Taman         Desa Tebrau

2. Nawal Binti Shaharuddin (Nawal) 0177003754
COD: UTM, Skudai, Taman Universiti, Taman Mutiara Rini, Taman Desa Skudai.

NEXT??

it could be you.. join us..earn 4-5-6 angka sebulan.. jommm!!!
sms/whatsapp 017-2101210
or shoot me an email to suwmohamed@yahoo.com

be with us.. strong support group under "Sue and gorgeous friends" dan dibawah empayar besar "mamafaiz dan jutawan shaklee"

Wednesday, October 29, 2014

sistem simpanan? tabungan masa depan?

Assalamualaikum..
haritu pegi kursus IMKK.. kat situ DAO tekankan konsep sistem 6 tabungan..
seriously sebelum ni tak penah amek tau pon tentang buat tabung2 ni.. memang tau kena buat tabung asing2.. tapi tak buat kononnya kalau buat.. nanti dah fikir jadi stress tengok duit sebenarnya tak cukup n mungkin defisit pon tiap-tiap bulan.. hahaha..korang camni tak?

ok jom belajar harini..
sebenarnya untuk normal malaysian.. they shoud have atleast 3 types of income
1. pendapatan aktif (hasil dari kerja seharian)
2. pendapatan pasif ( daripada hasil yang tak perlu kerja.. contoh rumah sewa, faedah dari simpanan)
3. side income.. untuk menampung mana2 ketidakcukupan belanja

okeh.. kalau takde ketiga2 tu.. dah start kena plan yer... tak kisah la camne pon.. yang penting plan n tulis tulis.. nanti idea datang la tu..

dan untuk setiap keluarga atau kalau ada syarikat pun, yang paling penting kena ada wujudkan sistem 6 tabung.. haa, ape benda 6 tabung ni?
nanti ku explain..
6 tabung ni tak semestinya korang wat tabung fizikal..tapi boleh juga buat akaun 1, akaun 2 kat bank..yang penting kena ada la..
dan konsep 6 tabung ni.. kalau ada anak2 kecil.. sila la ajar menabung juga.. sangat bagus.. ni yang kurang dikalangan masyarakat kita hari ni.. sape yang memang dah prektis ni.. i would say.. tahniah! korang dah maju setapak ke hadapan..

ok.. we go straight to 6 tabung ni..
1. tabung necessity - 55%.. tabung ni untuk bayar segala keperluan dan bil bulanan dan semua komitment
2. tabung Long Term Saving Plan (LTSS) 10% yang ni diwujudkan untuk tabung jangka panjang.. probably untuk keperluan 5-10 tahun.. yang ni simpan dalam ASB, Tabung Haji atau unit trust.. tabung ni adalah tabung yang nak digunapakai tapi bukan dalam masa terdekat
3. tabung education fund 10%.. tabung ni untuk peningkatan ilmu.. gi kelas2, seminar.. utk peningkatan diri
4. tabung FUN 10%.. tabung ni untuk pergi bercuti, tour atau nak gi oversea.. yang ni wajib dihabiskan.. most probably 3 bulan skali.. tabung ni memang penting sebab tak semestinya pegi tempat jauh2.. tp kena recharge.. well, kita kna having fun with the people you love kan...
5. Financial freedom account (FFA) 10%- tabungni merupakan tabung yang memang khusus untuk create more passive income.. contohnya invest kat saham ke.. property ke.. tapi be careful.. selagi takde ilmu pelaburan.. jgn labur dlu.. simpan je dlam tabung ni biar ketat ketat penuh penuh.. n then ada ilmu baru invest.. sebab konsep dia.. invest n pastu masuk lg tabung ni n invest lagi...
6. charity 5%.. yang ni sebagai orang islam wajib la kan.. lagi banyak kita bagi zakat sedekah.. lagi banyak Allah bagi balik kat kita.. so kalau nk tabung kat atas2 tu menebal dan beranak cepat2.. tabung ni kena bagi banyak banyak banyak...

jadi lepastu apa nak buat?
konsep dia.. building income.. pump into FFA dan pastu retire early yeah!!!!!

selamat menabung uolsss

Tuesday, October 28, 2014

kulit cantik, gebu dan flawless?

Assalamualaikum semua...
nak bagitau promosi bulanni ESP buy 6 free 1.. tinggal beberapa hari je lagi..
sape yang nak tau pasal esp ni boleh baca kat bawah ni...
 
kenapa kita perlu mengambil ESP?
  • Energizing Soy Protein ini membekalkan 14 gram non-GMO Protein Soya berkualiti tinggi yang mengandungi semua Asid Amoni Perlu termasuk 9 Asid Amino Perlu yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh badan manusia.
  • Energizing Soy Protein membekalkan tenaga berterusan yang bertahan selama beberapa jam selepas diminum kerana iamengandungi 5 jenis Vitamin B yang diperlukan tubuh, serta Kalsium separuh daripada jumlah keperluan seharian
  • Isofalvones pula meningkatkan fungsi jantung, tulang, payudara dan prostat. Kajian juga menunjukkan soya dapat membantu mengimbangi kitaran hormon semasa proses menopaus.
  • Energizing Soy Protein ini dihasilkan dibawah kawalan IPP(Identity Preservation Program) bermakna penghasilan kacang soya ini dipantau ketat pada setiap peringkat dari penanaman sehinggalah sampai kepada pengguna.Diproses dengan air ( bukan dengan bahan kimia ) bagi mengekalkan sumber semula jadi isoflavones
  • Dijamin Halal. Tanpa Laktos, kolesterol dan bebas kafien. 
  •  
    Siapa yang memerlukan ESP ni?
1. Pelajar dan pekerja atau individu dewasa : As energy booster (kalau minum pagi2 tu. terasa energetic dan tak rasa lapar sangat.. so bonuslah for weight management)
2. Lelaki : melindungi dari any disease(heart, cancer etc)
3. Ibu mengandung : for a healthier pregnancy – well-grown fetus ; less late pregnancy discomfort.
4. Wanita : keanjalan kulit… (protein penting kepada mereka yang ingin kulit yang cantik dan ton warna yang sekata.
5. Mereka yang mempunyai bekas jerawat yang berwarna hitam adalah disebabkan kekurangan protien untuk membina sel baru dan menyingkirkan sel mati yang berwarna hitam tersebut)
6. ibu menyusukan-mempercepatkan penghasilan susu ibu dengan syarat prinsip asas penyusuan tidak diabaikan..

Bagaimana cara bancuhan yang betul untuk ESP?

Bancuhkan 1 sudu besar ESP bersama air masak  (air kosong)/ sejuk atau air suam2 kuku seperti milo, susu atau oren....JANGAN BANCUH dengan AIR PANAS kerana kandungan zat protein mudah musnah pada suhu yang tinggi.

untuk resepi lain cara membancuh ESP.. boleh tengok DISINI .

jika anda berminat untuk bacaan lanjut berkenaan ESP..
boleh klik link dibawah untuk mengetahui

1. pertanyaan yang sering diajukan berkenaan ESP
2. kebaikan ESP untuk ibu yang hamil
3. booster bagi ibu menyusukan
4. testimonial ibu hamil yang menggunakan ESP

untuk sebarang pertanyaan
ble sms|whatsapp 017-2101210 or shoot me an email suwmohamed@yahoo.com ..
jom cantik, sihat dan happy :)

* Product ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit. 

Wednesday, August 27, 2014

Mengawal paras kolestrol dengan Phytocol-ST Shaklee




Tentu anda semua pernah mendengar pasal kolestrol kan? Seringkali kolestrol dikaitkan dengan masalah kesihatan. Ya tentu sekali, banyak kajian telah membuktikan kolestrol jahat seringkali menjadi penyebab kepada penyakit2 kritikal dan pembunuh No.1 di Malaysia.

Kolestrol jahat tinggi? ini lah antara kesannya







Banyak manakan kolestrol yang diperlukan?????

 
 Ye kawan2, hanya 300 mg sahaja bagi individu biasa...macam mana pula dengan pengambilan kita seharian???



Tu diaaaa kawan2... hampir 600 mg sehari rata2 antara kita mengambil lebihan kolestrol..menyedari hakikat kita pada zaman serba sibuk ini adakah kita mampu melakukan senaman sekurang-kurangnya 30 minit 3 kali seminggu dan mengawal pemakanan di syurga makanan di Malaysia ini? jika YA Alahamdulillah..


Bagaimana Shaklee boleh membantu?? 
?
Saya perkenalkan Phytocol-ST Shaklee, sejenis makanan tambahan yang mampu membantu anda mengawal paras kolestrol yang berada di dalam badan anda..Phytocol-ST bertindak mengawal kolestrol dalam badan anda melalui mekanisma berikut;
Secara ringkasnya, produk ini mengandungi FITOSTEROL iaitu Sterol dan Stenosil yang terdapat di dalam tumbuhan yang mempunyai molekul seakan akan kolestrol. Kesamaan ini menyebabkan kolestrol jahat (LDL) akan bersaing dengan  FITOSTEROL dan seterusnya menghalang seterusnya merendahkan penyerapan kolestrol ke dalam salur darah.

Keistimewaan produk ini???


Jom, sayangi diri dan keluarga anda, selain daripada untuk kegunaan diri sendiri, produk ini sangat sesuai dihadiahkan kepada orang-orang tersayang disekeliling anda..produk ini insyallah mampu memberikan kelainan kepada kehidupan anda, hargailah nikmat kesihatan ini..

 Just ams/whatsapp 017-2101210
or shoot me an email suwmohamed@yahoo.com
 
Saya sedia memberikan penerangan yang lebih termasuk lain-lain produk...

Monday, July 21, 2014

kehebatan zikir ya wahab

Alangkah hebatnya zikir al-wahhab ini. very amazing!!

Rahsia kehebatan zikir ini baru saya sedar. Di usia saya yang sentiasa bertambah, saya mahu menggali infos-infos yang saya pernah tahu tapi tak berapa nak ambil tahu.

Perjalanan hidup kita tak selalunya indah. Ada masa kita rasa hepi, ada masa rasa grumpy, tapi kena set kat otak – “xmau layan cas –Ve” – Banyak lagi cas +Ve yang perlu kita praktis.

Antaranya ialah dengan praktis zikir Al-Wahhab ini.

Maksudnya:

AL-WAHHAB, Yang Sentiasa Memberi. Allah s.w.t.mencurahkan rahmatNya ke atas makhlukNya.Dia Maha Pemberi.

Rahsia kehebatannya:

1->Menjadi terkaya dan terkenal

Bila membaca Ya Wahhab 300 kali setiap hari atau selepas setiap solat fardhu,insya Allah anda akan dikurniakan kekayaan,kemakmuran dan kemasyhuran.Jika anda mengamalkan solat sunat Dhuha dan membaca Ya Wahhab 41 kali di sujud yang terakhir,insya Allah anda akan dirahmati dengan harta yang banyak.Peluang akan datang dengan mudah sekali.

2->Permintaan dimakbulkan

Siapa yang membaca Ya Wahhab 7 kali sebelum meminta sesuatu,insya Allah permintaanNya akan diperkenankan.Jika dibaca 100 kali dengan tangan menadah ke langit,doa anda akan dimakbulkan.

3->Mencari pekerjaan

Siapa yang tidak mempunyai pekerjaan atau sangat miskin,hendaklah dia mengamalkan solat sunat,kemudian sujud dan membaca 70 kali Ya Wahhab.Dia akan mendapat makanan tanpa disangka-sangka(dari kawan,jiran atau seumpamanya).

4->Membayar hutang

Jika anda mempunyai hutang yang banyak tetapi tidak ada wang untuk membayarnya,kerjakanlah sembahyang sunat hajat atau nafil 2 rakaat selepas tengah malam setiap Khamis selepas Maghrib dan Isyak,kemudian memalingkan wajah ke langit dan membaca Ya Wahhab 111 kali.Kemudian hendaklah dia membaca Al-Fatihah dan ini hendaklah dilakukan 3 malam berturut-turut(tiga Khamis).Insya Allah keperluan anda akan tersedia dan hutang akan dapat dilangsaikan.

5->Menjauhi kelaparan

Baca Ya Wahhab 41 kali di sujud terakhir solat Zuhur,insya Allah anda tidak akan merasa lapar.

6->Dimakbulkan doa

Baca Ya Wahhab 7 kali selepas berdoa pada bila-bila masa,kemusykilan anda akan terjawab dan permintaan anda akan diperkenankan,insya Allah.

7->Membebaskan diri

Jika ditangkap oleh musuh atau pendapatan anda tidak mencukupi,bacalah Ya Wahhab 100 kali selama 3 hingga 7 malam selepas solat sunat nafil 2 rakaat di tengah malam.Insya Allah anda akan berasa bebas atau mendapat rezeki yang banyak.

Untuk permulaan kita boleh praktis amal dalam 100x sehari, esok lusa kita up lagi. Lama-lama inshaaAllah zikir a-wahhab ini akan jadi amalan kita.

Friday, May 30, 2014

Wanita dan kesihatan

Assalamualaikum semua..

harini terpanggil nak share tentang pemakanan wanita..

Umumnya, kita secara sedar tak sedar wanita menghadapi beraneka masalah terutamanya dari segi pemakanan.
Wanita perlu memenuhi semua keperluan pemakanan lelaki dengan tambahan sekurang-kurangnya 8 jenis vitamin yang tidak diperlukan lelaki. tetapi ini harus dilakukan dengan mengambil 20% kalori kurang daripada lelaki!

jadi wanita perlu lebih teliti dalam pengambilan nutrien untuk mencapai kesihatan dan kecantikan optimal!

Secara peribadi, saya bersetuju dengan persolekan yang menggunakan kosmetik berkualiti secara betul. tetapi secara jujurnya saya merasakan bahawa kecantikan sejati muncul dari dalam.. the inner side that create outer side.

Jadi banyak usaha perlu dilakukan untuk memastikan kita dapat nutrien yang seimbang dan optimal..
tetapi yang paling penting ialah bersabar untuk menanti kesan yang mempersonakan!

Saya akan share bagaimana untuk menjaga kecantikan rambut, kuku dan kulit secara intensif selepas ini..
just stay tune and bear with me ok?

salam sayang,
Sue
017-2101210

Tuesday, May 27, 2014

Projek duit raya dengan Shaklee

Assalamualaikum semua.. 
pertengahan minggu aritu.. 17 Mei 2014 to be exact..
saya n team buat "projek duit raya".. 
jadi saya ajak anak cucu cicit piut dalam shaklee yang berminat untuk kumpul duit raya dan duit lepas raya.. almaklumla raya dah dekat.. kos makin naik.. so ini lah masanya nak cari side income untuk tampung mana-mana poket yang bocor sebelum ni..atau atleast guna bajet sampingan yang luar daripada pendapatan biasa untuk menampung keperluan raya..

tapi yang paling best bila jumpa ni memang happening.. 
acara makan-makan.. sume konsep potluck..ada yang bawa nasi yang ditempah khas dari kelantan lagi.. naik mas kargo..
pastu kaum ayah jaga anak..mak pula dok dalam kelas buat aktiviti dan dengar tips2 untuk dapat duit raya..
memang ohsem la!

ni semua gambar ibu-ibu dan rakan-rakan yang gorgeous..gambar ayah tak masuk macam biasala ayah ni suka dok belakang tabir je.. tapi bagi strong support!
kalau ikotkan gambar anak-anak ramai ni.. tp sebab ayah masing-masing dok jaga.. so takde la ramai yang masuk dalam gambar.. team kami memang mengamalkan konsep family first.. after all, buat bisnes pon untuk family kan.. jadi anak-anak memang tak tinggal… :)
dan dijemput khas mak shaklee saya master azlin untuk sebarkan aura-aura jutawan ni heee.. memang sangat best..

dan kami suka gather-gather ni walaupon most of the time kami punya coaching adalah online dan strategy marketing kami pon secara online.. tapi sekali skala jumpa sangat seronok sebab dah macam family..

next time nak jumpa lagi siap dah plan menu untuk perjumpaan seterusnya.. 
hahahaha..
sape yang tak sempat jumpa haritu ble join next time..
dan sape yang nk kumpul duit raya/ duit lepas raya (almaklumla sesak belanja raya kan) dialu-alukan join team kami ni..

just ams/whatsapp 017-2101210
or shoot me an email suwmohamed@yahoo.com

salam sayang 
M sue

Tuesday, May 6, 2014

SHAKLEE star achiever awards!!

Assalamualaikum semua..
harini nak cerita pasal awards shaklee bagi.. sebab super eksaited ni..
heheheh

taun lepas 2013 adalah tahun pertama saya join NC (national conference) shaklee ni., actually masa tu no idea apa yang bestnya pasal mende ni.. maklumla masatu tak dapat award kan,.. so tak rasa apa2 la..
tapi masa tu upline saya (Mak dalam shaklee)..iaitu azlin mohd atan.. dia cakap kalau nak naik pentas taun depan kena pegi yang ni (merujuk pada 2013)..

masa pergi tu baru rasa best.. aura dia sangat best.. sebab dikelilingi orang yang positif,, yang bagi talk masa tu Presidential Master Shareeza (pangkat nenek dalam shaklee saya kalau ikot susur galur la)dan master Low..( bekas pembaca berita NTV7 yang recover from cancer).. masa tu rasa sangat bersemangat lah..

dan yang paling best taun ni.. daripada 0 awards taun lepas.. taunni saya dapat 7 awards!

2013= 0 awards
pergi NC

2014= 7 awards!

memang sangat2 mengujakan lah..rasa tak sabar plak..
ni disamping bonus- bonus bulanan yang dapat ni.. award ni asing tau..
nak merasa dapat award gak taun depan?
jom start sekarang!

hubungi saya
017-2101210
atau email suwmohamed@yahoo.com

salam sayang
Master (tb) sue

You Are a Realist
You don't see the glass as half empty or half full. You see what's exactly in the glass.
You never try to make a bad situation seem better than it is...
But you also never sabotage any good things you have going on.
You are brutally honest in your assessments of situations - and this always seems to help you cope.