Search This Blog

Loading...

Wednesday, April 1, 2015

Wakil kami ditempat anda..

 STICK POST
SCROLL DOWN TO SEE NEW UPDATES

Assalamualaikum.. kepada sesiapa yang mencari-cari supplements yang berdekatan dengan kawasan anda boleh rujuk senarai nama dibawah ini.. walaubagaimanapun, jika anda diluar daripada kawasan2 ini.. jangan risau.. pos ke seluruh malaysia menggunakan perkhidmatan poslaju/ GDEX dan juga CITYLINK

NEGERI SEMBILAN
1. suwaibah mohamed/ 017-2101210
   COD area: panchor, paroi ( ampangan negeri sembilan)
                   kuala pilah (weekdays only)

2. Naadia Zahari / 0132673500 @0176813560

    COD: ROMPIN, PALONG 1,2&3, PASIR BESAR, BAHAU, SERTING, BATU KIKIR

3. saliza ramly/ 012-2979869
   COD area: senawang, ampangan, tasik jaya, taman tuanku jaafar, negeri sembilan
                   kuala pilah (weekdays only)

SELANGOR
1. Fatihah/ 019-3594787
    COD area: seksyen 7/ seksyen 2/Seksyen 9/ Aeon Bukit Raja (Shah Alam)

2.Sarina / 012-3480104
   COD area : Klang (Kg Jawa, Taman Sentosa, Bukit Kemuning, Bandar Puteri, Bndr Baru Klang )
                    KL (Segambut, Kepong, Kota Damansara ) - weekend only

3. salina ramly/ 019-3112347
   COD area: bandar sultan sulaiman, port klang
                   kuala selangor(weekend only)

4. Sue / 016 333 5480
    COD area: Sungai Pinang, Meru, Setia Alam, Batu Belah (Klang)

5. Norazlina Idris (0192773385)
   COD area: subang bestari, subang jaya, sg buloh, kota damansara, bukit jelutong, paya jaras. (weekdays and  weekends).

6. Ayu Rashid 013-255 0727
COD area: Semenyih/Kajang/Bangi

7. Azra 0129102544
   COD area: Dengkil/Sepang/Nilai and area berdekatan

8. Wan Zarina / 0132060902
COD area : Kapar,Meru,Jeram,Kuala Selangor,Tanjong Karang,Puncak Alam

9. Julia Nazim (0194233226)
COD Area: Sg. Buloh / Ijok / Bestari Jaya


KUALA LUMPUR
1. Ruwaidiah /0173237144
   COD gombak, setapak dan HKL

2. Syakinah/ 011-21925869
    COD area: UiTM Selayang

3. Zizie Sabri / 012-6756177
    COD area : MARA HQ dan berdekatan / Keramat / Setiawangsa


PAHANG
1. Isuzaira Ismail/ 019-9412221
    COD: Kuantan, Pahang

KELANTAN
1.  Wan noraida wan mustapha/0129652854  
     COD area: kota bharu, pgkln chepa, peringat, pasir tumboh (kelantan)

JOHOR
1. Nur Hidayah (Ila) - 0127908407
    COD : area Johor Bahru, Taman Daya, Taman Setia Indah, Taman Mount Austin, Taman Johor Jaya, Taman         Desa Tebrau

2. Nawal Binti Shaharuddin (Nawal) 0177003754
COD: UTM, Skudai, Taman Universiti, Taman Mutiara Rini, Taman Desa Skudai.

NEXT??

it could be you.. join us..earn 4-5-6 angka sebulan.. jommm!!!
sms/whatsapp 017-2101210
or shoot me an email to suwmohamed@yahoo.com

be with us.. strong support group under "Sue and gorgeous friends" dan dibawah empayar besar "mamafaiz dan jutawan shaklee"

Monday, July 21, 2014

kehebatan zikir ya wahab

Alangkah hebatnya zikir al-wahhab ini. very amazing!!

Rahsia kehebatan zikir ini baru saya sedar. Di usia saya yang sentiasa bertambah, saya mahu menggali infos-infos yang saya pernah tahu tapi tak berapa nak ambil tahu.

Perjalanan hidup kita tak selalunya indah. Ada masa kita rasa hepi, ada masa rasa grumpy, tapi kena set kat otak – “xmau layan cas –Ve” – Banyak lagi cas +Ve yang perlu kita praktis.

Antaranya ialah dengan praktis zikir Al-Wahhab ini.

Maksudnya:

AL-WAHHAB, Yang Sentiasa Memberi. Allah s.w.t.mencurahkan rahmatNya ke atas makhlukNya.Dia Maha Pemberi.

Rahsia kehebatannya:

1->Menjadi terkaya dan terkenal

Bila membaca Ya Wahhab 300 kali setiap hari atau selepas setiap solat fardhu,insya Allah anda akan dikurniakan kekayaan,kemakmuran dan kemasyhuran.Jika anda mengamalkan solat sunat Dhuha dan membaca Ya Wahhab 41 kali di sujud yang terakhir,insya Allah anda akan dirahmati dengan harta yang banyak.Peluang akan datang dengan mudah sekali.

2->Permintaan dimakbulkan

Siapa yang membaca Ya Wahhab 7 kali sebelum meminta sesuatu,insya Allah permintaanNya akan diperkenankan.Jika dibaca 100 kali dengan tangan menadah ke langit,doa anda akan dimakbulkan.

3->Mencari pekerjaan

Siapa yang tidak mempunyai pekerjaan atau sangat miskin,hendaklah dia mengamalkan solat sunat,kemudian sujud dan membaca 70 kali Ya Wahhab.Dia akan mendapat makanan tanpa disangka-sangka(dari kawan,jiran atau seumpamanya).

4->Membayar hutang

Jika anda mempunyai hutang yang banyak tetapi tidak ada wang untuk membayarnya,kerjakanlah sembahyang sunat hajat atau nafil 2 rakaat selepas tengah malam setiap Khamis selepas Maghrib dan Isyak,kemudian memalingkan wajah ke langit dan membaca Ya Wahhab 111 kali.Kemudian hendaklah dia membaca Al-Fatihah dan ini hendaklah dilakukan 3 malam berturut-turut(tiga Khamis).Insya Allah keperluan anda akan tersedia dan hutang akan dapat dilangsaikan.

5->Menjauhi kelaparan

Baca Ya Wahhab 41 kali di sujud terakhir solat Zuhur,insya Allah anda tidak akan merasa lapar.

6->Dimakbulkan doa

Baca Ya Wahhab 7 kali selepas berdoa pada bila-bila masa,kemusykilan anda akan terjawab dan permintaan anda akan diperkenankan,insya Allah.

7->Membebaskan diri

Jika ditangkap oleh musuh atau pendapatan anda tidak mencukupi,bacalah Ya Wahhab 100 kali selama 3 hingga 7 malam selepas solat sunat nafil 2 rakaat di tengah malam.Insya Allah anda akan berasa bebas atau mendapat rezeki yang banyak.

Untuk permulaan kita boleh praktis amal dalam 100x sehari, esok lusa kita up lagi. Lama-lama inshaaAllah zikir a-wahhab ini akan jadi amalan kita.

Friday, May 30, 2014

Wanita dan kesihatan

Assalamualaikum semua..

harini terpanggil nak share tentang pemakanan wanita..

Umumnya, kita secara sedar tak sedar wanita menghadapi beraneka masalah terutamanya dari segi pemakanan.
Wanita perlu memenuhi semua keperluan pemakanan lelaki dengan tambahan sekurang-kurangnya 8 jenis vitamin yang tidak diperlukan lelaki. tetapi ini harus dilakukan dengan mengambil 20% kalori kurang daripada lelaki!

jadi wanita perlu lebih teliti dalam pengambilan nutrien untuk mencapai kesihatan dan kecantikan optimal!

Secara peribadi, saya bersetuju dengan persolekan yang menggunakan kosmetik berkualiti secara betul. tetapi secara jujurnya saya merasakan bahawa kecantikan sejati muncul dari dalam.. the inner side that create outer side.

Jadi banyak usaha perlu dilakukan untuk memastikan kita dapat nutrien yang seimbang dan optimal..
tetapi yang paling penting ialah bersabar untuk menanti kesan yang mempersonakan!

Saya akan share bagaimana untuk menjaga kecantikan rambut, kuku dan kulit secara intensif selepas ini..
just stay tune and bear with me ok?

salam sayang,
Sue
017-2101210

Tuesday, May 27, 2014

Projek duit raya dengan Shaklee

Assalamualaikum semua.. 
pertengahan minggu aritu.. 17 Mei 2014 to be exact..
saya n team buat "projek duit raya".. 
jadi saya ajak anak cucu cicit piut dalam shaklee yang berminat untuk kumpul duit raya dan duit lepas raya.. almaklumla raya dah dekat.. kos makin naik.. so ini lah masanya nak cari side income untuk tampung mana-mana poket yang bocor sebelum ni..atau atleast guna bajet sampingan yang luar daripada pendapatan biasa untuk menampung keperluan raya..

tapi yang paling best bila jumpa ni memang happening.. 
acara makan-makan.. sume konsep potluck..ada yang bawa nasi yang ditempah khas dari kelantan lagi.. naik mas kargo..
pastu kaum ayah jaga anak..mak pula dok dalam kelas buat aktiviti dan dengar tips2 untuk dapat duit raya..
memang ohsem la!

ni semua gambar ibu-ibu dan rakan-rakan yang gorgeous..gambar ayah tak masuk macam biasala ayah ni suka dok belakang tabir je.. tapi bagi strong support!
kalau ikotkan gambar anak-anak ramai ni.. tp sebab ayah masing-masing dok jaga.. so takde la ramai yang masuk dalam gambar.. team kami memang mengamalkan konsep family first.. after all, buat bisnes pon untuk family kan.. jadi anak-anak memang tak tinggal… :)
dan dijemput khas mak shaklee saya master azlin untuk sebarkan aura-aura jutawan ni heee.. memang sangat best..

dan kami suka gather-gather ni walaupon most of the time kami punya coaching adalah online dan strategy marketing kami pon secara online.. tapi sekali skala jumpa sangat seronok sebab dah macam family..

next time nak jumpa lagi siap dah plan menu untuk perjumpaan seterusnya.. 
hahahaha..
sape yang tak sempat jumpa haritu ble join next time..
dan sape yang nk kumpul duit raya/ duit lepas raya (almaklumla sesak belanja raya kan) dialu-alukan join team kami ni..

just ams/whatsapp 017-2101210
or shoot me an email suwmohamed@yahoo.com

salam sayang 
M sue

Tuesday, May 6, 2014

SHAKLEE star achiever awards!!

Assalamualaikum semua..
harini nak cerita pasal awards shaklee bagi.. sebab super eksaited ni..
heheheh

taun lepas 2013 adalah tahun pertama saya join NC (national conference) shaklee ni., actually masa tu no idea apa yang bestnya pasal mende ni.. maklumla masatu tak dapat award kan,.. so tak rasa apa2 la..
tapi masa tu upline saya (Mak dalam shaklee)..iaitu azlin mohd atan.. dia cakap kalau nak naik pentas taun depan kena pegi yang ni (merujuk pada 2013)..

masa pergi tu baru rasa best.. aura dia sangat best.. sebab dikelilingi orang yang positif,, yang bagi talk masa tu Presidential Master Shareeza (pangkat nenek dalam shaklee saya kalau ikot susur galur la)dan master Low..( bekas pembaca berita NTV7 yang recover from cancer).. masa tu rasa sangat bersemangat lah..

dan yang paling best taun ni.. daripada 0 awards taun lepas.. taunni saya dapat 7 awards!

2013= 0 awards
pergi NC

2014= 7 awards!

memang sangat2 mengujakan lah..rasa tak sabar plak..
ni disamping bonus- bonus bulanan yang dapat ni.. award ni asing tau..
nak merasa dapat award gak taun depan?
jom start sekarang!

hubungi saya
017-2101210
atau email suwmohamed@yahoo.com

salam sayang
Master (tb) sue

Friday, April 25, 2014

Income Sampingan Melalui Shaklee








Income sampingan melalui part time atau full time distributor..semuanya boleh dengan Shaklee..Kami sedang mencari rakan-rakan yang berhajat membantu keluarga menambah pendapatan demi kebaikan bersama, prinsip kami hanya satu iaitu "sama merasai",

Income Sampingan Vs Hutang


Tidak salah kalau dikatakan semua orang mengimpikan kesenangan dan bebas hutang, percayalah kawan2 dengan izin Allah, Shaklee mampu membantu anda keluar dari masalah kewangan dan beban hutang sekarang..ramai rakan-rakan yang saya kenali dalam bisnes ini dahulu nya menghadapi masalah kewangan yang kronik telah mampu keluar dari belenggu berkenaan. Dahulunya seorang pekerja bawahan di pejabat kini telah menjadi WAHM (Working at Home Mom) dengan pendapatan yang lumayan, dahulunya hujung bulan terpaksa meminjam kini mampu membantu orang lain, bebas hutang, hidup atas masa sendiri atau paling kurang pon tiada lagi masalah kewangan walaupon masih bekerja dan bergaji kecil..alhamdulillah saya sendiri bersyukur melihat kawan-kawan yang telah berjaya..

Distributor di " Sue and Gorgeous Friends" (SGF)

Banyak rakan-rakan yang telah menjadi pengedar shaklee melalui pelbagai group, yes ..tentunya kami salah satu group yang  berkenaan..

Apa menariknya menjadi Distributor Shaklee dalam group " Sue and Gorgeous Friends"

1. Pendapatan yang lumayan

Ye..pendapatan dengan menjadi pengedar Shaklee sangatlah lumayan, semua itu terpulang kepada anda, 2K, 20K, 50 K even 100K and above semuanya telah dicapai oleh sebahagian pengedar rangkaian produk ini.

2. Modal Rendah..Hanya RM65 ringgit

Ye..mungkin ramai tidak percaya modal untuk menjadi ahli shaklee hanya RM65 ringgit sahaja..tidak perlu buat pinjaman untuk menjadi ahli Shaklee..berbekal RM65 ringgit sahaja..itu je??? Ye itu saja..kalau anda membeli dengan amaun RM650 (lebih kurang), yuran keahlian adalah percuma dan sekali sahaja seumur hidup tak perlu renew2

2. Tidak perlu menunjuk untuk menarik ahli

Ye..kami tidak pasti orang lain, tapi kami tidaklah menggalakkan atau melarang ahli perlu mempamerkan apa yang diperolehi hanya semata mata hendak menarik penyertaan ahli, terpulanglah kepada anda..

3. Online dan Offline coaching 

Ye..kami sangat menghormati masa dan kehendak anda..tiada paksaan nak jumpa, perlu hadir kelas, wajib jumpa sekali seminggu, attend itu ini, ada kesempatan boleh jumpa kalau x..whatapps saja..fb group untuk ahli2 dibawah saya juga sangat aktif.. jadi boleh buka dan baca info2 didalamnya..dannn boleh tanya jika ada kemusykilan

4. Sokongan berterusan

Ye..we have upline yang sangat best bernaung dibawah group jutawan yang dikelolai oleh Shareeza atau glamour dengan panggilan cery, very supportive, yang akan membantu dan membimbing anda sampailah hajat menyertai kami tercapai, nak lebih lagi, semua ilmu dikongsi bersama untuk kebaikan bersama.

5. MLM yang unik

Ye..unik, kenapa? siapa usaha lebih, dia dapat lebih..ramai ahli2 yang bawah lebih berjaya dari orang terdahulu, pendapatan lebih dari upline ataupun setara..dalam Shaklee tidak memerlukan anda membuat head hunting untuk memastikan anda mendapat bonus yang banyak, konsep pairing dan sebagainya.mencari ahli hanya satu bonus untuk anda meningkat lagi,

6. Produk Halal dan Berkualiti

Ye..tidak seperti sesetengah produk jualan langsung yang berada dipasaran, Shaklee Malaysia telah mendapat sijil pengiktirafan badan yang telah diiktiraf oleh JAKIM, produk yang sangat berkualiti dan merupakan pengeluar dan pengedar ulung nutrisi, penjagaan peribadi, penjagaan rumah dan produk rawatan udara termasuk 45 paten di seluruh dunia.

7. Marketing yang mudah

Ye..semua orang sudah kenal Shaklee sekarang, brand nye sudah dikenali, ada smartphone? data plan? FB, Blog? Ok boleh berniaga..itu saja, sambil minum teh pon boleh berniaga. 

8.  We Respect

Ye..ini paling penting, ..tiada paksaan, run with your own pace, kami bantu buat plan untuk majukan diri dan kewangan anda..we support each other with respect..

And banyak lagi menarik menanti anda di "Sue and Gorgeous Friends", saya yakin ada diantara rakan-rakan yang berminat selepas membaca post ini, jangan malu untuk membuat keputusan dan mencuba ...



berminat?
boleh hubungi saya di 017-2101210 atau shoot me an email suwmohamed[@]yahoo.com

regards,
Master Coordinator (to be)
Key Coordinator
Sue
 






 

Friday, April 18, 2014

kecantikan itu senipis kulit kita?

Assalamualaikum..

harini nak kongsi berkaitan kulit..

ramai yang menganggap kulit tu anggota pasif.. sebenarnya kulit ni sangat sibuk.. apa yang kelihatan itu menceritakan apa yang tersirat pada keseluruhan badan.
menakutkan kan?
banyak penyakit muncul di kulit sebelum kita benar-benar merasai sakit.
contoh paling mudah..

  1. kulit yang pucat mungkin disebabkan kekurangan zat besi
  2. kulit yamg mudah lebam mungkin disebabkan paras vitamin c yang rendah.
  3. ruang mata yang bengkak menunjukkan gangguan buah pinggang
  4. kurang tidur menyebabkan kulit kurang bermaya
  5. stress menyebabkan kulit menjadi pucat


cuba cek diri kita? rasa-rasa kulit kita sihat ke tak?
untuk memelihara kulit kita memerlukan vitamin asas iaitu

  • vitamin A/ beta karotena
  • protein
  • vitamin B
  • Vitamin E
  • vitamin C
  • laksatif julap

saya akan terangkan serba ringkas untuk setiap satu vitamin yang diperlukan:

Vitamin A- vitamin A membantu mengelakkan pengeluaran bintik putih/ bintik hitam pada permukaan kulit.
selain itu, vitamin A melembapkan kulit terutama pada bahagian siku, lutut , punggung dan belakang tangan
ia juga boleh membantu menghalang penuaan kulit

Kesan kekurangan vitamin A memberi kesan kepada kulit dari segi
- bintik hitam
- bintik putih
- kulit kering dan bersisik
- bonggol kecil pada belakang tangan
- penuaan pra masa

protein- mengukuh dan menegangkan kulit kerana ia mengandungi banyak gentian elastik. jika kita tengah diet, seringkali kulit menjadi kendur.. jadi atasi dengan pemakanan protein yang baik, vitamin c serta b-kompleks

vitamin B- memberi khasiat kepada kulit dari dalaman serta melicinkan garis ketegangan. yang paling best, pemakanan yang konsisten menghasilkan kulit yang cerah dan halus. ia juga bagus untuk memerangi stress dan ramai yang menggelarkan sebagai "vitamin semangat".

kesan kekurangan b-kompleks
- bibir pecah2
- hujung mulut luka/berkudis
- lidah menjadi kemerah-merahan dan berkilat

b- kompleks sangat selamat walau diambil pada dos yang tinggi. ia tersangat penting bagi kecantikan keseluruhan!!!

Vitamin C- membantu pembentukan kolagen. menentang radikal bebas. 
dan yang paling penting jangan ambil asid askorbik mentah. makanan tambahan yang kita ambil harus mengandungi bioflavonoid yang mengiringi vitamin c secara semulajadi. 

lassatif herba- badan kita mengandungin toksin yang banyak hasil pemakanan harian, gaya hidup. 
kesan toksin :
- jerawat berluasa
- kulit terlalu berminyak

jadi, sekali sekala.. ambillah laksatif herba untuk mencuci perut.
jika kita selalu mengamalkan diet tak seimbang, kita akan berterima kasih pada kesan herba ini keatas kulit kita.

semua zat ini boleh didapati daripada pemakanan seharian, 
tetapi jika anda seorang yang sibuk.. dan susah untuk mendapatkan pemakanan seimbang
anda boleh mengambil  set dari shaklee

  • vitamin A/ beta karotena ( carotomax)
  • protein (ESP)
  • vitamin B (B-kompleks)
  • Vitamin E (vitamin E compleks)
  • vitamin C (Sustained release Vitamin C)
  • laksatif julap (Herb-lax)

jika anda mengalami masalah ini.. cepat2 ambil tindakan sekarangni..

SMS/WHATSAPP 017-2101210 untuk konsultasi percuma daripada saya atau shoot me an email at suwmohamed[@] yahoo.com


Thursday, April 17, 2014

kesalahan ketika bersolek??

 Pernahkan anda berasa tidak kena atau kelihatan tidak cantik walaupun sudah bersolek? Puas mengikut tunjuk ajar orang, namun masih juga tidak ada yang kena. Kening jadi tebal, bedak nampak berbelak, gincu comot, dan ada sahaja yang nampak tidak cantik. Sedangkan bila melihat teman yang lain mengenakannya, mereka nampak cantik.

Ini kerana wanita ada yang sesuai bersolek tebal, da nada pula yang lebih sesuai dengan solekan tips. Anda harus bijak dalam bersolek agar tampak lebih cantik pada anda.

Oleh itu, di sini kami ingin berkongsi dengan anda tentang beberapa kesalahan yang anda lakukan ketika bersolek untuk panduan anda.

Bedak asas
Sebelum memilih bedak asas, anda harus tahu tona kulit anda. Walaupun anda cerah, ada masanya bedak asas berwarna cerah tidak sesuai dengan anda.

Begitu juga bagi anda yang mempunyai kulit hitam manis, belum tentu bedak asas warna gelap 'masuk' dengan warna kulit muka anda. Ketika mahu membeli bedak asas, dapatkan pandangan dari jurujual yang ada.

Mereka boleh mencadangkan warna yang paling sesuai dengan rona kulit anda. Walaupun begitu, jika anda bersendirian ketika membeli bedak asas, anda boleh mengambil sedikit bedak asas tesebut dan sapukan pada rahang pipi anda.

Biasanya rahang mempunyai tona yang sama seperti kulit muka. Jika ia seolah-olah meresap ke dalam kulit wajah anda, maka bedak asas tersebut sesuai.

Untuk mendapatkan sapuan bedak asas yang rata, gunakan span khas. Penggunaan berus juga boleh, tetapi lebih sesuai buat anda yang sudah biasa.

Bedak padat
Sama seperti bedak asas, pemilihan bedak padat juga sama penting. Pemilihannya sama sahaja seperti ketika anda membeli bedak asas. Warna yang paling sesuai untuk kulit adalah satu tona gelap daripada kulit anda, terutamanya buat anda yang mempunyai kulit gelap.

Tersalah beli, sapuan bedak akan tampak berbelak dan berwarna kelabu. Mempunyai kulit cerah juga memerlukan anda untuk memilih bedak padat yang sesuai supaya tidaklah solekan anda terlalu pucat.

Jika anda memiliki kulit cerah, penggunaan BB Cream adalah lebih digalakkan, kemudian baharulah sapukan bedak pada wajah. Penggunaan bedak debu sebagai asas solekan juga tidak menjadi masalah, tetapi sapuannya lebih cantik sekiranya menggunakan berus kabuki.
You Are a Realist
You don't see the glass as half empty or half full. You see what's exactly in the glass.
You never try to make a bad situation seem better than it is...
But you also never sabotage any good things you have going on.
You are brutally honest in your assessments of situations - and this always seems to help you cope.