Search This Blog

Loading...

Sunday, August 2, 2015

Peluang jana pendapatan dengan YES!

Assalamualaikum semua..

dah YES?
hihihihi.. apa benda la YES ni kan.. sebenarnya YES ialah "youth Entrepreneur System" atau juga dikenali dengan skim usahawan muda.
program ni khusus untuk belia- belia yang baru habis belajar dan sedang mencari- cari ruang untuk menambah dan menjana pendapatan.

haa.. apa yang best nya skim ni?
skim ni tak macam skim lain kat luar sana ye.. ni skim yang best giler la..
apa yang best?
dengan skim ni.. sesiapa yang register dari Mei 2015- Oktober 2015 layak dapat 9 insentif.. jika dibandingkan dengan orang lain yang mendaftar sebelum atau selepas tarikh tersebut, hanya mendapat 6 insentif.
jadi...
 haaa.. nampak tak?
tahun lepas.. bonus untuk supervisor ( leader stage pertama) cuma rm 1424..
tapi tahun ni dengan YES.. sape yang join program ni dapat bonus rm 3074..
usaha yang sama dengan orang lain sebelum ni,,
the same effort, but different result.. different income...

dannnnn

yang lagi best..
sape yang dapat capai kesemua kriteria yang Shaklee offer..
selepas 13 bulan dapat lagi trophy plus rm 10K.
 yang ni tambahan ye.. bukan tolak daripada bonus bulanan ke apa ke..

so berminat nak jana pendapatan?
dengan modal less than rm80? tak perlu buat loan.. tak perlu meminjam..
dan insha Allah bulan pertama bonus dah lebih rm80..modal dah dapat balik dah..

ask me how
017-2101210 or shoot me an email to suwmohamed[@]yahoo.com dengan tajuk " i want to join YES programme!!"

Tuesday, June 30, 2015

Perkara yang dilakukan oleh orang yang kaya dan berjaya

Assalamualaikum semua..
harini nak share habit dan sikap orang yang berjaya dan kaya...
untuk tatapan diri sendiri juga..
artikel ini ditulis oleh Dato' Roslan Ab Hamid..
memandangkan kalau simpan di FB.. susah nak cari balik..
i put it here.. boleh jadi manfaat juga kepada yang lain yang memerlukan...

13 PERKARA YANG DILAKUKAN OLEH MEREKA YANG KAYA DAN BERJAYA.
1. Mereka menyiapkan diri untuk ke negara abadi. Mereka cipta kejayaan di dunia. Mereka selalu berada di taman taman syurga. Mereka ingin pula berada di syurga. Mereka menyiapkan diri untuk sendirian semasa hari tua. Mereka menelan semua emosi marah dan dengki. Mereka berdamai dengan diri.
2. Mereka menjaga pemakanan. Mereka menghitung kalori. Mereka melakukan exercise 4 kali seminggu. Kajian menunjukkan kalangan yang kaya dan berjaya ini makan sedikit dari sepatutnya. Berhenti sebelum kenyang. Mereka tidak pelahap.
3. IQ adalah penting. Kita tidak mahu jadi tidak ketahuan. Namun IQ adalah pasport untuk masuk lebuhraya kejayaan. Kajian menunjukkan 85 hingga 90% faktor mereka yang kaya dan berjaya ini dapat sampai ke puncak adalah kerana mempunyai EQ yang tinggi.
4. Hidup adalah dengan memberi. Ianya bayar dahulu sebelum perolehi. Berkongsi apa yang ada dengan sepenuh hati.
Kekayaan bukan dimaksudkan dengan berapa banyak yang kita ada. Ianya adalah tentang berapa ramai manusiayang tersentuh dengan apa yang kita kongsikan. Ianya tentang kaya jiwa yang mengalirkan mutiara samada dalam bentuk khidmat atau produk terbaik mahupun kata kata berisi buat mendamai tenteramkan jiwa jiwa lain disampingnya.
5. Bekerja betul. Ini kata kuncinya. Buat sesuatu mengikut iramanya. Seimbangkan antara masa bekerja dengan masa masa yang diperuntukan untuk perkara lain. Bekerja keras dalam edah masa. Kemudian berehat. Kemudian bekerja keras lagi. Kerbau pun ada masa berhenti membajak. Namun, usahlah jadi kucing parsi yang asyik mahu bermanja tanpa berbuat apa apa.
6. Formula 80:20. Setelah tahu 80% maka ambil risiko. Hanya 20%. Ini baru dinamakan mengurus risiko pelaburan. Bukan 50:50. Itu perjudian. Mereka yang kaya dan berjaya tidak melakukan perjudian. Mereka buat pelaburan.
7. Mereka memilih aktiviti yang lebih produktif. Bukan menonton TV cerita drama dan sandiwara sahaja. Kajian menunjukkan 67% mereka yang kaya dan berjaya menonton TV kurang dari 1 jam sehari.
8. Mereka kaya dan berjaya adalah mereka yang kaya masa. Mereka menjaga masa dengan begitu teliti sekali. Penting untuk mereka memanfaatkan masa sebaik mungkin. Masa berlalu 3 kali lebih pantas bagi mereka yang berusia 50 an berbanding dengan mereka yang berusia 30an.
9. Mereka ada matlamat. Mereka bekerja keras dan cerdas untuk mencapainya. Paling utama mereka tahu apa yang mereka mahu, bukan sekadar menulis matlamat sambil lalu begitu sahaja. 81% mereka yang kaya dan berjaya ada matlamat harian, mingguan, tahunan, 3 tahun, 5 tahun dan mengikut babak 25 tahun.
10. Lebih banyak kita membaca, lebih banyak perkara kita tahu. Lebih banyak kita pelajari, lebih banyak tempat kita boleh pergi. Mereka membaca untuk belajar dan berkembang. Mereka meletakkan diri dalam situasi mahu berkembang lebih lagi.
Kajian menunjukkan 86% mereka yang kaya dan berjaya ini mengamalkan budaya membaca secaraberterusan. Paling kurang sebuah buku sebulan. Paling baik sebuah buku seminggu. Paling gila sebuah buku sehari.
11. Mereka ber- networking. Mereka menghabiskan sehari dalam sebulan untuk hadir seminar, forum ataupuan apa jua pertemuan yang dihadiri oleh kalangan yang serupa mereka. Ini tempat terbaik untuk bergesel bahu. Mereka datang untuk tujuan itu.
Mereka yang kuat itu saling mengangkat. Mereka cepat berbuat. Mereka gandakan usaha secara pintar untuk jadi 10 kali lebih baik dari sekarang.
12. Mereka sangat FOCUS. Tiada peduli kebisingan dan kehuru haraan. Tidak peduli kritikan dan ratapan. Tidak merasa sakit tertikam. Tidak merasa serik apabila darah kelukaan kehampaan mengalir tanpa henti. Mereka tidak menyimpan dendam. Mereka tidak mahu berlama lama di mahkamah akhirat.
13. Mereka bangun pagi dalam subuh dini. 3 jam lebih awal dari orang lain. Mereka menagis basah atas sejadah menyesali dosa silam dan berdoa mahu dapat rahmat Allah menjadi penghuni syurga di negara kekal abadi nanti

Sunday, June 21, 2015

tips turunkan berat badan di bulan ramadhan

Assalamualaikum semua..

ha.. ada yang berkira-kira dan mencari tips turunkan berat sempena bulan ramadhan tak?
hiihihihih.. bulan puasa ni godaan makan nya kurang jika dibandingkan bulan lain.. jadi boleh lah ambil peluang untuk menurunkan berat badan... tapiiiii, bila berbuka tu janganlah qada makan untuk sehari punya... kalau camtu.. sebulan puasa silap-silap berat badan makin naik adalah kan?

ankara tips-tips nya ialah seperti berikut:

elakkan mengambil kuih semasa berbuka puasa
kuih muih yang manis memang musuh utama bagi yang nak kurus.. dan jika makan kuih terlebih dahulu sebagai starter ketika berbuka puasa.. ini akan menyebabkan sistem badan menjadi haru biru dan hasilnya.. kita akan makan lebih banyak ketika berbuka.. tak ke naya tu?
tapi eloknya mulakan dengan kurma.. sebab kurma walaupun manis.. tapi manis buah lain dah tu kaya plak dengan serat.. potassium.. cukup untuk beri tenaga...

makan seadanya sahaja
cukuplah nasi sepinggan dan lauk pauk.. tak perlu lah menambah-nambah nasinya sebab nak qada seharian tak makan...
minum air dan nasi sepinggan sudah memadai sebenarnya..

elakkan morih yang keterlaluan selepas terawih
haaa.. ni lagi satu.. bila pergi terawih kan banyak makanan-makanan yang dihidang.. semua pakat hantar.. blom lagi kalau surau atau masjid yang aktif jemaahnya.. siap ada catering untuk juadah morih tiap-tiap malam.. cukuplah rasa sikit je kalau kempunan.. jangan pulak isi penuh yer

minum air putih secara berkala
haa.. elakkan minum air gas.. air manis.. air berwarna yer...
bukan apa.. badan kita seharian tak dapat air.. tapi air pertama yang masuk ke dalam badan kita plak air bergas... ish.. terkejut sistem badan.. kesian buah pinggang kita..
ok jadual pengambilan air boleh tengok kat bawah ni ye..


ambil supplemen ketika berbuka dan bersahur..
supplement boleh membantu mempercepatkan proses.. dengan syarat corak pemakanan harian juga perlu dijaga.. jadual pemakanan jangan risau.. akan di share selepas ini wink wink

set ni complete untuk berbuka dan bersahur
lagi?
bleh follow tips diet mudah untuk bersahur dari kevin zahri ni untuk memastikan badan dapat nutrien yang mencukupi...

ok..
kalau tengok item no 4 tu.. make sure protein yang bagus kita ambil.. boleh ambil cinchshake atau juga ESP.

dan beri perhatian kepada item no 8 semasa bersahur.. minum secara berkala bukan sekaligus semasa sahur je ye?

berminat nak tau lebih lanjut?
017-2101210 or shoot me an email at suwmohamed[@]yahoo.com

Saturday, June 20, 2015

tips kekal bertenaga di bulan ramadhan

Assalamualaikum semua..

harini dah hari ketiga kita semua menyambut ramadhan yang mulia ni..
bagaimana persiapan kita setakat ni? 
masak dirumah atau membeli di bazar ramadhan?
hari minggu ni saya percaya ramai yang akan cuba untuk memasak sendiri di rumah... 
tapi ada juga yang mengambil peluang bercuti untuk berbuka diluar.. 
apa pilihan korang?

macam kami.. hari pertama kami berbuka di hospital sebab anak warded kat sana.. dua-dua plak tu yang wardednya.. hari kedua masak dirumah.. dan harini, suami ajak berbuka diluar.. sebab katanya bagi rehat jap badan.. dan terus pegi semayang terawikh malamnya..
apapun pilihan kita, pastinya kita nak yang terbaik untuk kita seisi keluarga..

ok..  berbalik pada tips untuk kekal bertenaga di bulan ramadhan ni..
saya rasa nak kongsi apa yang saya amalkan sepanjang bulan ramadhan tahun lepas dan insyaAllah ramadhan tahunni... 
taraaaa...
inilah dia :)
inilah dia set booster saya untuk kekal bertenaga sepanjang ramadhan
Saya memang amalkan set ni sepanjang ramadhan tahun lepas.. yang bestnya.. badan rasa bertenaga dan kesan sampingannya.. saya semakin kurus.. haaaa, jangan tak tau.. taun lepas berat turun plus shaping skali...

tapi lepas puasa.. pandai-pandai la cover ye.. kalau tak confirm tembun tembam balik..

cinchshake
- mengandungi protein yang tinggi, membantu badan untuk kenyang lebih lama jika dibandingkan dengan pengambilan nasi (karbo) 
- kaya dengan leucine- sangat bagus untuk membantu otot supaya tidak mengeleber.. almaklumla dah kurang makan musim puasa ni kan?
- ada 3 perasa.. vanila, chocolate dan juga cafe latte
-rasa yang sedap 

mealshake
- mengandungi vitamin dari A sampai Z.. haaa, musim-musim puasa ni elokla ambil skali sebab kita pun makan tak seimbang kan
- rasa creamy dan sedap
- nutrien yang lengkap kepada badan kita

performance drink (PD)
- haaa, ni paling best.. sebab performance drink ni bagi kita tahan dahaga lebih lama...
- dibuktikan dengan kajian klinikal dan test pada penunggang basikal, membuktikan sape yang minum PD ni tahan lebih 6 jam daripada penunggang basikal yang tak minum PD.
- jadi, elok sangatlah ambil semasa bersahur ni..

Kurma
lagi satu.. amalkan juga memakan kurma 3, 5, 7 dan 9 biji semasa bersahur.. 
-kaya dengan serat
- tinggi potassium- boleh bagi rasa tenang yang lama
- tenaga segera

ni la dia menu sahur saya yang menyebabkan saya dapat kekal bertenaga sepanjang ramadhan...
nak tau tak kesan sampingannya??

jeng jeng jeng...
Add caption
haaa.. ni gambar saya masa kat USA.. ni selepas 9 hari dan hari last yang nak balik tu..
ok.. saya tepek gambar ni sebab trip shaklee ni betul- betul lepas raya.. bulan 8..
sebulan puasa tu saya amalkan set yang atas ni dan pastu raya.. pastu gi USA..
eh.. tgk balik gambar ni.. memang terasa la waktu tu sangat slim.. compared to now.. yela..
kalau dah makan 6 kali sehari.. camne la nak menten berat ye dak.. 
taun ni make sure.. berat kena jaga disamping untuk mengelakkan pembaziran semasa berbuka.. 
plussss
raya pon bersederhana ye.. dan menten cara pemakanan sihat sepanjang tahun insyaAllah..

nak cuba?
jom sembang- sembang
017-2101210 atau shoot me an email suwmohamed[@]yahoo.com



Tuesday, May 19, 2015

jana pendapatan "recurring" anda!!

Dengan perlaksanaan GST sejak bulan lepas, kita mula merasa impaknya dalam hidup seharian. Nak cerita tentang GST memang tidak akan habis, nak tak nak, perlu juga kita menghadapinya.

Namun, dalam keadaan ini, pengurusan wang dalam menyimpan wang serta menambahkan pendapatan menjadi semakin penting. Mungkin sebelum ini kita rasa semuanya "ok" tetapi, selepas implementasi GST baru mula nampak keadaan di mana simpanan kita pun boleh berkurangan dengan sekelip mata.

untuk perbaiki keadaan kewangan hanya terdapat dua cara sahaja. Iaitu... 

...tingkatkan simpanan atau tambahkan pendapatan. 

Sekiranya tingkatkan simpanan agak sukar, maka tiba masanya untuk fikirkan bagaimana hendak menambahkan pendapatan pula.

sebelum memulakan apa-apa perniagaan atau menjana pendapatan.. 
beberapa perkara harus diteliti dahulu

#pastikan tidak meminjam wang dari bank
#modal yang kecil.. ini kerana 9/10 perniagaan lingkup dalam masa setahun
(jadi kalau rugi, tiada kesan hutang dibawa ke masa depan)
# jual produk/ perkhidmatan orang

jika berminat untuk menambah pendapatan dengan shaklee yang modalnya serendah rm79.50 seumur hidup (yuran ahli).. 

boleh hubungi saya 017-2101210 atau email ke suwmohamed@yahoo.com

oh sebelum terlupa.. sempena ulang tahun ke 100 vitamin tertua di dunia vitalea..siapa yang jadi ahli dan bli apa- apa produk lain.. layak mendapat vitalea sebotl yang berharga rm92.80 secara percumaaa...


cepattttt jangan ketinggalan



Cara berfikir yang mengubah hidup

A jobless man applied for the position of ‘office boy’ at a very big company.

The employer interviewed him, then a test: clean the floor.

“You are hired.” – the employer said. ”Give me your email address, and I’ll send you the application to fill, as well as when you will start.”

The man replied, “I don’t have a computer, neither an email.”

“I’m sorry,” said the employer, “if you don’t have an email , you cannot have the job.”

The man left with no hope. He didn’t know what to do, with only $10 USD in his pocket.

He then decided to go to the supermarket, bought a 10 kg tomato crate, then sold the tomatoes door to door. In less than two hours, he succeeded and doubled his capital. He repeated the operation 3 times and returned home with $60 USD. The man realized that he could survive by this way, and started to go everyday earlier, and returned late. Thus, his money doubled or tripled everyday. Shortly later, he bought a cart, then a truck, and then he had his own fleet of delivery vehicles.

Five years later, the man’s company was one of the biggest food retailers. He started to plan his family’s future, and decided to have a life insurance. He called an insurance broker and chose a protection plan. When the conversation was concluded, the broker asked him his email. The man replied: “I don’t have an email.”

The broker replied curiously, “You don’t have an email, and yet have succeeded to build an empire. Do you imagine what position you could have if you had an email?”

The man paused for a while, and replied: “An office boy!”

Don’t be discouraged if something is not in your favor today. Better opportunities are always waiting ahead.

Wednesday, May 6, 2015

Supplement Kesihatan Jantung


Sayangi Jantung Anda...

Tahukah anda bahawa penyakit jantung merupakaan pembunuh no.1 di Malaysia.." Mengikut laporan Kementerian Kesihatan Malaysia pada 2000 hingga 2005, dianggarkan 20 hingga 25 peratus kematian di hospital kerajaan adalah disebabkan penyakit yang disebabkan gaya hidup ini.' Berdasarkan laporan Berita Harian 

http://www2.bharian.com.my/bharian/articles/Teknologivssakitjantung/Article/index




Apakah Makanan yang bersesuaian untuk memelihara jantung anda:

Minyak Ikan telah dikenalpasti antara sumber terbaik dari nalam semulajadi untuk kesihatan jantung anda. Telah banyak kajian dan pengiktirafan berhubung kebaikan minyak ikan / omega 3 dalam membantu menjaga kesihatan jantung anda.

Antara penulisan-penulisan yang sempat saya kongsikan berhubung kebaikan minyak ikan adalah seperti link2 di bawah

http://www.kesihatan.biz/artikel/manfaat_minyak_ikan.php

http://www.webmd.com/hypertension-high-blood-pressure/guide/omega-3-fish-oil-supplements-for-high-blood-pressure

https://www.organicfacts.net/health-benefits/oils/health-benefits-of-fish-oil.html


Shaklee Omega Guard

Tentunya pelbagai produk minyak ikan yang terdapat dipasaran boleh anda beli bagi membantu anda mengamalkan pemakanan sihat bagi kesihatan jantung anda..kami menawarkan produk terbaik bagi membantu anda menjaga kesihatan jantung;




Sempena bulan Mei ini, promosi yang ditawarkan beli 6 percuma satu bagi produk ini....grab sekarang sebelum terlambat


Banyak Omega dipasaran but Why OMEGA GUARD BY SHAKLEE???

Shaklee dah berada di pasaran dan terbukti berkesan sejak lebih 50 tahun lalu. Omega Guard Shaklee adalah ultrapure , dibuat dengan begitu sempurnapenyulingan 3 peringkat secara semula jadi memberi manfaat asid lemak pada masa yang sama mengeluarkan sebatian berbahaya seperti merkuri dan plumbum yang terdapat dalam ikan. Omega Guard dibuat dari ikan, bukan hati ikan yang boleh memberi kesan toksik.
















untuk pertanyaan boleh sms/whatsapp 017-2101210 atau shoot me an email to suwmohamed[@] yahoo.com





















Monday, April 13, 2015

tips kurus dengan cepat


Asalamualaikum w.b.t . Salam kesihatan dan kecantikan diri...

Anda ingin mencari produk kecantikan dan kesihatan diri yang memberikan nilai harga yang terbaik??? Lai lai..sempena bulan April ini , Shaklee Malaysia menawarkan jualan bagi produk-produk terpilih...so ape lagi kawan2, jangan lepaskan peluang ini.. Check it out.. zassssssss......







Kebaikan produk-produk dibawah telah direview dan diceritakan melalui post2 saya sebelum ini, anda pasti tidak akan menyesal dan berpuas hati menggunakan produk-produk terbaik daripada Shaklee yan tentunya halal dan berkualiti melalui saya..




Lecithin


Lecithin bertindak sebagai pelarut utk kolesterol, triglycerides dan lemak-lemak yang lain. Sebab tu ia membantu mencegah penyakit-penyakit seperti high blood pressure, stroke,heart disease, arteri yg mengeras. Malah sesetengah pakar mengesyorkan pengambilan up to 6000 - 7000mg sehari jika berhadapan dgn masalah kesihatan yang sebegini. sumber


GLA Complex

1. boleh regularkan period anda
2. kulit jadi lembut selepas penggunaan yang konsisten
3. berat badan saya tetap turun walaupun saya makan bolehla dikategorikan sebagai melantak (dengan alasan menyusu badan kena banyak makan).. jika dibandingkan dgn suami saya.. hahah.. kami ambil lecithin juga, tapi saya rasa apa yang membezakan kami ialah sebab saya ada ambil tambahan gla complex! bagus kan? kelebihan gla boleh baca disini
  

Cinch Shake

Cinch adalah satu produk yang terbaik untuk plan pengurusan badan. Perananan cinch shake adalah untuk membekalkan tenaga kepada badan dengan memberikan rasa kenyang kepada pengguna tanpa mengabaikan keperluan dan zat-zat makanan kepada badan.Ianya mengandungi 24 jenis vitamin  dan mineral serta serat. Produk ini mengandungi leucin untuk memastikan oto-otot tidak menggeleber dalam proses mengurangkan berat badan.

Cinch Shake mempunyai 3 perisa yang lazat iaitu vanilla, caffe latte dan juga coklat.


vitalea for kids

siapa yang memerlukan???
  1. Kanak-kanak berusia 4 tahun dan keatas
  2. Kanak-kanak yang aktif
  3. Kanak-kanak yang kurang nutrisi 
  4. Kanak-kanak yang sering sakit
  5. Kanak-kanak yang memilih makanan
  6. Kanak-kanak yang suka makan jajan
  7. Kanak-kanak yang giginya rosak (kurang kalsium)
  8. Ibu hamil yang perlu tingkatkan hb tetapi tidak dapat @tidak suka menelan pil. Klik di sini untuk bacaan lanjut.

DTX Complex

DTX Complex Shaklee disyorkan bagi fungsi detox. Ianya mengandungi 6 elemen bahan-bahan semulajadi terbaik yang dipatenkan oleh shaklee iaitu thistle seed, articok, dandelion, kunyit, ling zi, scizandra.



so apa tunggu lagi? kepada sesiapa yang berminat dengan promo bulan ini.. ble hubungi saya di 017-2101210 atau shoot me an email at suwmohamed@yahoo.com












You Are a Realist
You don't see the glass as half empty or half full. You see what's exactly in the glass.
You never try to make a bad situation seem better than it is...
But you also never sabotage any good things you have going on.
You are brutally honest in your assessments of situations - and this always seems to help you cope.