Search This Blog

Loading...

Wednesday, October 31, 2007

no mood today:o(



takdo mood arini..hm, malam tadi bangun kol 11 malam sebab konon2 nye nak wat keje2 student ku(wat literature, analyse data,edit sequence, align n bla bla bla) tp baru je start wat keje sket tup tup berlaku sesuatu yang sangat tak best..geram btol la, terus hilang mood nk wat keje..last2 shut down je la laptop,ingat nk abaikan benda tu..cari mood balik, malas nk ikotkan perasaan tp rase tak best ngat.so, i decide tok tido jela tp kol 3 lebey jugak la baru tido..set alarm kol 5 pagi plak tp rase mls nk bangun n sambung tido sampai pagi. pagi ni rase malas ngat nk dtg keje.Dr ain ajak pi perak, ada lawatan aquaculture.tp perasaan tak best tu tak ilang lagi, so malas la nk ikot lawatan tu :(

hm, tp yg tak bestnyer sume keje pon rase malas nk wat arini...nk wat keje lab pon malas..nk mkn pon takdo selera...huh!hari yang sangat tak best..spoil btol la huhuhu.

Sunday, October 28, 2007

suatu hari di hujung minggu..ahad

arini pepagi lagi dah pi tpt abah..hantar kurma yang ada tangkai..katenyer nak buat ubat.pehtu teman abah gi Billion nk bli barang2 keperluan abah..pas antar abah balik, straight gi Unisel..
arini wat Gel purification..hmm, tak sukela purify gel ni sebab kna potong gel yg ade ethidium bromide tu bwh UV transiluminator..2 mende yg bahaya i) EtBr ii) uv..(takle pasang lama2 lak tu takut DNA tu denatured) argh mmg tak best tol la.kna plak sampel byk.leceh tol la! lagi suke straight jek purify PCR poduct.kan senang..jimat mase, jimat tenaga n takdela contaminate ngan mende2 yg bahaya. tp nk hantar sequencing, sykt first base ni prefer amek yg gel purification nyer(hntr kat sykt ni sebab murah n result cepat).katenyer lagi bersih tp pas purify n check tadi same jek..ker i yang potong gel tu besar sangat? heeee..sebab takle pasang uv lama2 la katekan..

lepas siap, sambung wat PCR balik n then autoclave brg2 utk digunakan..pastu marking paper student..ops, i makan arini kol 330..kesian i tak sempat, then tolong hantar keta mang kat tpt cuci keta(die kate dah lama tak cuci n die takle drive so i kna drive la) pastu bwk die gi tesco..katenyer nk bli barang2..gaji kan baru masuk tp i cume bli roti n yogurt jek..mang shopping byk arini..kaya2..(i pow sket mknan die bli heee,upah)

pastu balik unisel sambung marking paper student..byk loh! then bile kepala dah start mengong2 ni..i bukak blog n tulis..sekarang ni kol1922ptg..

hmm, mlmni nk try writing journal la..i kan student..bak kate en abd hadi.."sue kna tahu mane priority sue, sue kan student, so tugas sue habiskan master n buat keje2 yg spttnyer sue buat..tulis jurnal n tesis..tak tau takper, janji buat dlu nnti supervisor btolkan la"..heee, baikla en abd hadi..mlmni i akan try perah otak tulis.

daaaa!sambung kat uma plak ;op

Friday, October 26, 2007

love this pic


ni gambar mase gi cameron..
best ngat bile di ingat2 kembali..hehehe, pegi ngan my ehem2 masa die baru bli keta..test drive keta ke cameron heheh
You Are a Realist
You don't see the glass as half empty or half full. You see what's exactly in the glass.
You never try to make a bad situation seem better than it is...
But you also never sabotage any good things you have going on.
You are brutally honest in your assessments of situations - and this always seems to help you cope.