Search This Blog

Loading...

Friday, November 28, 2008

take five!

its oredi 6am and i only slept for ~3hours(2 and 1/2 hours to be exact) from1230am to 300am..

fortunately its friday..so i can sleep during lunch hour..heh heh heh :)
sape nk join?
kak ita?aiseh...lupa, mesti akak gi melawat kawasan kat hari jumaat ni.. kekeekekek
yg lain2.,sape yg tak gi shopping tu moh kite tido...

ok la..
nk smbung keje..
keje oh keje..

ill bloghop later k? tunggggguuuuuuuuuuuu..

:P

Thursday, November 27, 2008

Diriku.. :)

aku selalu terfikir..
nape aku dh tak rajin macam dlu..
nape aku kurang fokus skrgni..
n nothing really excited me..in term of "study" la kan
n aku takle wat keje..i mean fokus bile waktu2 siang bila berada di ofis...
knaper ek?

bile mlm..start dari kol11 onward..
aku ble buat keje ngan tekun n efficient( at least for me..)
n ble wat keje smpai pg..selalu smpai kol5..n baru tido, tu pon bukan sebab nk tido sgt..sbb takut takle gi keje jek

tapiiiii...
ade tapi nyer..
bile dh tido lambat ni..hasilnyer, mls nk bangun pagi loh..
tu yg menyakitkan jiwa sket..
haiyoh..
seksa!

hmmm..
mmg species night owl btol la..
tp takle diamalkan selalu sbb kna keje kan..

hmmm..
selalu terfikir..
dlu mase blajar..
akulah yg plg menepati masa..kalo janji kol2 sharp kol2..ade la aku..kan timoat kan?
aku juga seorang yg rajin belajar..sbb aku tau aku tak terer..tp pointnyer "rajin"..
kdg2 bile excited ngan subjek tu ble aku ngadap berhari2..
n bla bla bla...

skrg..
aku mmg tak tepat masa..wat ape2 pon mesti lengah2..teruknyerrrrr!!!
aku juga mls belajar..hmm..n takde mende yg membuatkan aku excited sgt..

i need to muhasabah diri balikla..
datang lah..datanglahhh..
diriku yg dlu..
chewahh!
ble seru tak? keh keh keh..
k la, fokus fokus fokus!
focus people focus!
:P

Wednesday, November 26, 2008

cium ni plak..

hehehehe...
tajuk cm ape je kan..
gini citernyer, org tu balik dari outstation..
tetibe je die kate..cium ni plak
haiyoh..stokin lagi kah?
siot je kan..
cpt2 le wat lari muka..kang terkena lagi..aritu die main letak je stokin die kat muka..tak sempat nk ngelak..ni nk wat cmtu lagi ker? oh tidak..kalini daku tidak akan tertipu..keh keh keh..sib baik aritu stokin die yg tak pakai lagi..kusssss semangat..

oh berbalik kepada citer asal..lepas je wat lari muka..
pandang dari kejauhan ni.. die wat kuar paperbag kuning..
dlm hati dah berbunga riang nih..sbb kat paperbag tu tulis "colours & fragrance"..dpt hadiah best ni jeng jeng jeng
tp muka kontrol..kang kalo salah kang sesia je malu..
die ckp..ha, cium yg ni plak..
terus la haku sambar paperbag tu..
taraaaaaa.....
hugo boss femme..
yay! sib baik tak melompat lam keta..
yiehaaa...


ai laike..
selalu-selalulah gi outstation yer wak..nnti bg hadiah lagi keh keh keh
:P

Tuesday, November 25, 2008

manhattan fish market..

ari ahad aritu gi mkn kat manhattan fish market ni..
hmmm..lunch to be exact..
n siap ade promotion tau..5o pelanggan pertama dpt tiket wayan utk 2 org..FREE!!
yay!

ok..ni air yg sy minum..sweet alabama smoothies..
sedapppppppppppppppppp...


yg ni plak air org tu minum..

tgk tu..hey, tiap kali dtg pon..mesti kna snap gmbar ni keh keh keh

ape ntah name die..luper la..tp strictly for 2 person..tp rasenyr kalo mkn 3 org baru habis kot..kitorang mkn tak habisla..



ANDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD...
yg paling best..dpt tiket wayang free lar
yie haaaaaaa!!! sonok2..

Friday, November 21, 2008

Tag mengetag

adik cronicles of angels telah mengetaq daku..
ingatkan die nk bagi hadiah keta mewah ke ape..rupe2nyer hadiah tag hehehehe..
tapi takper..ni akak jawab tag ni..kekekeke

1. What is the relationship of you and him/her
hmmmpphhh.. errrr, aaaaaa, yg ni tujukan kepada sape? heheheh

2. Your 5 impressions towards him/her
a) the most mysterious guy i ever met kekekek, dlu mase blaja mane la penah tegur mamatni..ble kira baper kali je sembang

b)pendiam...

c)serius..heheh, muka die mmg nmpak serius giler

d)garang..n garang

e)baik.. haaa, dh puji ni..takde pape ke? :P


3. The most memorable things he/she had done for you
errr..banyak..tak terkira la :P. err, salah satunyer die paksa cium bau stoking die la..kejam tol! yg ni memorable gak la kan..walaupon tak sweet kekeke

4. The most memorable things he/she have said to you
every single word that he said to me..mmg ingat..almaklumler, mempunyai daya ingatan yg kuat
5. If he/she become your lover, you will..
errr..bukan dah ker?

6. If he/she become your enemy, you will...
takmo la..bley? kalo terpaksa jadi musuh, siap yer awak..sy akan pastikan awak hidup sengsara haahahahahaahah kejam tak?


7. If he/she become your lover, he has to improve on
errrr...u oredi improve a lot dear.. dari seorang yg pembisu kepada seorang yg bising kekeke

8. If he/she become your enemy, the reason is
hmmm, i cant think of it..im too damn good u know hahahahahahah..hambek ko

9. The most desirable thing to do on him/her is
errr..syyhhhh,,sy nk soh die cium stoking sy plak.. syyhhhhhhhh

10. The overall impression of him/her is
lelaki misteri hahahaha

11. How do you think the people around you will feel about you?
donno..have to ask them personally..

12. The character of you for yourself is?
mmmm...baik hati kah kah kah

13. On contrary, the character you hate of yourself is?
errr, tak konfiden? pendendam? hahahhaha, jaga-jaga kamu2 ya?

14. The most ideal person that you wanna be is?
peribadi semulia siti aisyah r.a

15. For the people who likes you, say something about them
time kasih time kasih..i likes u moreeeeeeeeeeeeeeee

16. Ten people to tag
1.kak ita..
2. khas lysha
3. cintan buyut
4. km
5. en_me
6. zam
7. aleeya
8. nani
9. dee
10. yatt

17. Who is no. 2 having a relationship with?
wit her hubby la..kan

18. Is no. 3 a male or a female?
harusla female

19. If no. 7 and no. 10 were together, would it be a good thing?
have to figure it out..but i think ok kot..

20. How about no. 5 and 8?
opppsie, cmne kamu berdua..hehehehe

21. What is no. 1 studying about?
finance i think..kak ita keje kat bank maaa

22. Is no. 4 single?
noooooooooooooooooooooo...jgn cube2 nk ushar km yer, nnti kna caras ngan mem

23. Say something about no. 6
zam zam alakazam...kekekekeke, jgn marahhh

tadak kesedaran sivik

hish..
geram tol tgk..
ade ker sepasang couple ni..laki bini ke pakwe makwe ke..yg tu tak jadi kisahla..
dorangni dah la mkn lam keta kat tpt parking tu..yg tu pon takde la kisah sgt..tp bukak pintu luas2 smpai tak bagi can org lain nak parking..hish..dh hangin dah kat situ..tp takper lagi..

lepastu..
ade ke dorang buang sampah yg dorang mkn tu..dgn bekas polisterin la ape la kat tpt parking tu..kat tpt keta die park..pehtu ble dorang blah cmtuh jek..
mangkuk hayun tol la..
dasar pengotor!!
eiiii, geram tol la..agak2 la kalo nk buang sampah pon..ni kat tpt parking tu..sape yg nk kutip, dh sah2 la keta lain gi park kat tpt tu..dh lenyek smpah tu..berterabur...nak je aku amek gmbar dua ekor tak sedar diri tuh..tp tak teringat nk amek gmbar..kalo tak glamer ko kat blog aku nih.grrrrrrr

ni la manusia yg takde kesedaran sivik langsung..kot yer pon nk buang sampah..bajet2 la weiiii..pehtu tinggal gitu jek..sape yg nk jadi kuli ko gi kutip sampah kat situ..mengotorkan tempat satu hal..korang berdua tu dua2 pengotor..

geram haku!

Thursday, November 20, 2008

konflik?

saya penat berfikir...
saya rase mls nk buat ape2..
tp saya ade byk sgt keje nk kna buat ni..

tp saya malas..
cmne ni?
huhuhhuhuuhu.....

saya ketandusan idea..
saya ketandusan motivasi..
saya juga ketandusan duit..errrrr, tgh2 bulan maaa..

saya teringin nk shopping..
saya teringin nk mkn mkn tpt best..
saya juga teringin nk berjalan-jalan...
tp keadaan tak mengizinkan..

...................................................................................................................................
saya nk rajin..
saya nk siapkan keje...
tp knapa vit M banyak sgtni?

saya tanak gune kad kredit..
saya tanak berbelanja berlebihan..
tapi kenapa keinginan tuk shopping sgt menebal?
(opppsssss)

cube cari mood utk menjadi rajin..................
off for now
:P

Wednesday, November 19, 2008

mkn-mkn lagi

kitorang mkn kat restoran Shid..
siakap masak tiga rase..

pehtu tomyam potek..tp pelik lak, die pi letak ikan..ape kes?
pehtu kerang goreng cili..
kurang umpphh..
tukar chef kot..huhuhu
kailan ikan masin...
menu mkn malam..
hehehehehehe..
so agak2 bile nk kurus ni? mlm pon mkn lagi kekekek
diet yg tidak kesampaian ni :P

Tuesday, November 18, 2008

sekejap ada sekejap tiada..

hehehe,
sblm tu mintak maaf ye kalo ade yg tgk ade update baru pg tadi..tetibe takde lak bile bukak page ni..

sbnrnye itulah dinamakan magik tau..
kejap ada kejap takde..
ala-ala chipsmore gitu..

heheheheh..bkn ape, tadi post entry "menyanyah"..
lepastu baru pasan rupernyer entry tu tak mendapat kelulusan finas..pastu kna tarik balik serta merta uollsss..
rugi tulis skrip tau.. :)

lepastu entry tu plak tak melepasi piawaian 13SG..
tp yg ni terbalik, piawaian die cume boleh dibaca oleh org yg bawah umur 13 gitu..
so konpom tak lepas..sbb pembaca kat sni sume 15 tahun ke atas kan?

heheh..
so ituler cite sekejap ade sekejap tiada..
mesti org yg baru nk bace entry ni pening ek..
takper..hanya org2 tertentu je paham

errr..kak ita sorang je kot bace entry pagi tadi ek? kekekek..sblm FINAS kuar arahan soh tarik balik..

sentap okeh
:P

Monday, November 17, 2008

jom mkn sandwich



jom mkn sandwich..besau ni..kenyang mkn, takyah lunch dah heheheheh

lapo la pagi2 ni..
meh mkn ngan saya meh
:P

selamat hari isnin sumerrrr...
chaiyok2!

Thursday, November 13, 2008

Virus kah?

alkisahnyer..
td masa nk on laptop..tetibe je monitor die blank..
tak tau nape.tp dienyer power system tu ok..cume monitor tetibe blank..
then off laptop ni..pehtu on balik..same jugak..blank terus!
waaaaa...nak nangis ase..
sbb tingat laptop ofismate pon jadi cmtuh gak rituh..same brand lak tuh..
ade masalah ngan motherboard ke ape ntah die nyer laptop..dienyer laptop lg haru..baru beli.
risau giler sbb sume data n hasil tulis menulis tak back up lagi :(

lepastu cabut bateri..on balik..
kuar ape ntah..dhla tak reti sgt nk godek mende alah ni..aku bukan org IT! uwaaaaa

biarkan kejap..bertenang...
then on balik..
punyela lame die check sistem ke ape ntah..
brdebar2 takut sume data hilang neh..
lepastu...
sib baik ok balik..ape lagi...terus kuarkan external hard disk, back up sume fail
ketakutan kalo data hilang..huhuhuhuh..
sib baik..
legaaaaaa......

adakah ini menandakan laptop dh diserang virus?
ataukah sume brand dell suke wat hal cmni?
motherboard tetibe crash takle gune?
fuhhhhhh..

jgnla buat hal lagi lenkali huhuhuhuh
ghiso den

:P

Wednesday, November 12, 2008

kenangan masa SPM

skrgkan musim SPM.. Selamat bertempur yek adik2 ...

hhehehe,tingat mase amek SPM dlu..
hmm,
nk tergelak plak bile ingat..
Mase tu xm biologi..
tp malam nk exam tuh..ade Anugerah Juara Lagu..
so, nk dijadikan citer..
bkn study biologi tp dok melangut depan TV sampai habis juara lagu..

esoknye..
ade soklan2 yg takle nk jawab..
yg tak tahan tu..daku dgn lajunyer pi tulis jawapan2 dibawah ni..

1. "mlm tadi tgk juara lagu..sy tak baca buku"
2. "Siti nurhaliza menang mlm tadi, jd sy hilang mood nk bace buku"
3. "Ziana zain tak cukup naFAS, Tak sebut word last"
4. " sy kesian kat nora tak menang..die menyanyi macam nk ptus urat tekak"

ingatkan tak lulus dh Biologi..
tp dpt gak kredit keh keh keh

tu subjek plg tak minat mase sekolah dlu..
tapi yg peliknyer..now im stuck in this "world"

suka wat mende2 pelik..bile ingat2 balik..nape la daku wat memain mase SPM..xm penting tuh huhuhuhu..apekan daya mase tidak boleh diulang kembali..
kalo ble..mesti blaja btol2

keh keh keh
kalau berkalau ni..sampai kiamat tak habis kan?
:P

Dessert lagi

kami pi mkn kat johnny's lg
sbb nk mkn mix fruit dessert...
tp sbb nk order dessert je cam pelik kan..so kitorang order la mkn2 jugak

tp gambar dibawahni membuktikan betapa kami ni mmg sokaaa sama ini dessert :P

tgk..org itu mkn yg kedua dh tu..tak cukup satu okeh
yummmyyyy...


errr..3 ker kekekekeeke
tipu je tu..1 tu me yg mkn heheheh


haahhaha, tak pandang kiri kanan tuh..

:P






Tuesday, November 11, 2008

Big apple :)

we went to the Curve just to get Big Apples donut..
both of us were craving for donut..
sounds crazy huh!
kekekek..but i like it..errr, both of us actually :P

yummy..


ops..
:P

Sunday, November 9, 2008

move it..move it :P

bli tiket utk james bond n madagascar skali..
n of course i enjoyed much watching madagascar compared to james bond..
errr..mase tgk james bond siap tetido lagi..lepas tu ape lg, kna perli loh tido nengok filem "aksi terhebat" bak kate org tuh

n ohh..sblm masuk wayang tu..
ade maskot..pe lagi..
amek ler gambor..



nk pose gedik2 tp ramai nau org..segan den..tetibe jadi cm spastik lak hahahah



sonok la nengok citer kartun ni..
last2 org tu ckp..die pon rase best nengok cite ni..
kan kan kan?
tgk cite lawak2 ni ble tenangkan perasaan kan?
:P

Friday, November 7, 2008

fresh look katenyer

di tag kak ita..
rulesnyer:
1) Take a recent picture of yourself or take a picture of yourself right now.
2) Don't change your clothes, don't fix your hair...just take a picture.
3) Post that picture with NO editing.
4) Post these instruction with your picture.
5) Tag 10 people to do this

abaikan mataku yg sembab itu..ini muka "night owl" kkekekeke..
jenis yg malamku sentiasa muda.. :P. lepastu mata pon sembab heee


ni versi lg satu..sbb membelakangkan cahaya lampu..so nmpak gelap sket :P ha kak..sy dh buat ni :P bagus tak sy? kekekeke

ok..skrg turn sy plak..mmm, nk tag orgni ..

kekekekeke

1. hyfa..dek..sila la buat yer :P

2. cheryna..sila la yek

3. buyut..sila2 kan lah yer

sape lagi ni..mmm, takat ni la dlu..lgpon dh ramai yg buat tag ni kan..

kalo ade yg nk buat..buatla ek, pehtu bitau la..nnti ble sy gi tgk jugak :P

Thursday, November 6, 2008

Dessert di Johnny's

kalo gi mkn kat johnny's..
sy plg suke dessert ni..
sedappp..n sume ada..nangka, buah kabung, jagung, kacang etc etc..




tp yg plg suke mende alah warna merah ni..rase die mcm sengkuang yg dibalut ngan jelly..tp tak tau la ape name sebenarnyer...


oooohh...sedapnyerrrr..
tak sbr nk mkn dessert ni lg :P

Wednesday, November 5, 2008

Abby mengamuk?

KUALA LUMPUR: Isteri Norman Hakim, Abby Abadi berang apabila suaminya dikatakan cuba mempertahankan kebaikan Suhaiza Suhaimi atau Memey, 20, hingga menimbulkan suasana tegang di lokasi penggambaran drama Gerak Khas berhampiran Carrefour Wangsa Maju di sini, tengah hari semalam.

Ketika sekumpulan wartawan menemubual Norman, 32, mengenai masalah rumah tangganya di situ, Abby tiba-tiba mencelah untuk mendapatkan kepastian daripada suaminya kenapa dia masih menyebelahi Memey.

Abby atau Arbaeyah Abdul Manan, 30, nekad bertanyakan soalan itu di depan wartawan kerana dakwanya sejak kes khalwat itu pada 30 Oktober lalu, Norman langsung tidak mahu berjumpa, malah panggilan telefon pun tidak dijawab.

Pelakon terkenal itu bergegas ke lokasi drama berunsur kepolisan berkenaan bersama sekumpulan wartawan media cetak dan elektronik selepas gagal membuat permohonan cerai di Mahkamah Rendah Syariah Gombak Timur, Hulu Klang, semalam

Dia tidak dapat berbuat demikian kerana dinasihatkan pihak mahkamah supaya mengemukakan beberapa dokumen yang didakwanya berada dalam simpanan Norman termasuk surat rujuk perceraian mereka pada Mei 2006.


Norman atau Mohamed Nurhakim Zaidon, 32, yang berada dalam jip hitam untuk menjalani penggambaran kelihatan tergamam melihat kedatangan Abby dan wartawan.

Dia yang ketika itu menyarung pakaian seragam polis berpangkat Inspektor kemudian menukar baju dengan memakai kemeja-T berwarna merah samar.

Wartawan dapat menyaksikan Abby yang menanti di tepi jip terus menghulurkan borang perceraian yang dibawa dari mahkamah.

Walaupun Norman kelihatan agak kebingungan, dia sudah mengetahui hasrat Abby yang minta ‘dilepaskan’ dengan cara baik.

Ini kerana Abby ada mengirimkan SMS kepada Norman mengenai hal itu sebelum bertolak ke mahkamah.

Norman yang seakan terkedu dan sebak dilihat berjalan ke satu sudut jauh dari wartawan sambil membawa borang perceraian ditunjukkan Abby. Beberapa minit kemudian Abby menyusul suaminya.

Pada waktu itu, wartawan memberi ruang kepada mereka untuk berbincang dan hampir 45 minit kemudian Norman kembali menemui wartawan dengan wajah muram yang berselindung di sebalik kaca mata hitam sambil Abby mengikutnya dari belakang.

Dengan linangan air mata, Norman berkata, dia boleh memberikan kerjasama terhadap tuntutan Abby, tetapi dia memerlukan kehadiran orang ketiga iaitu Memey.

Dalam keadaan sekarang, katanya, dia perlu menjaga hati ramai pihak, termasuk orang tua Memey selain Abby masih isterinya.

“Memey itu naif kerana dia masih baru dalam bidang ini (seni)...jadi saya perlu bantu dia. Saya juga tidak mahu mengeluarkan sebarang kenyataan kerana dia ada emak bapa,” katanya.

Kenyataan Norman itu benar-benar mencetuskan kemarahan Abby lalu berkata: “Habis, saya siapa nak bantu. Kenapa abang asyik mempertahankan Memey. Jika bercerita pasal Memey abang bukan main lagi beritahu orang yang Memey tidak pandai itu dan ini.

“Jika abang mahu menjaga hati orang tua Memey, habis saya ini tak ada emak bapa. Saya ini masih isteri abang.

“Apa lebihnya dia daripada saya. Buruk sangat ke saya ini. Ceraikan saya sekarang juga,” katanya terkilan dengan sikap Norman.

Mengelakkan keadaan lebih buruk, beberapa wartawan wanita yang menjadi saksi kejadian itu cuba mententeramkannya.

Apatah lagi, penggambaran drama itu dilakukan di tepi jalan raya yang menjadi perhatian orang lalu-lalang.

Norman yang dalam keadaan sugul memandang wajah isterinya. Kelihatan seperti dia mahu memperkatakan sesuatu kepada Abby tetapi terhenti begitu saja.

“Saya tidak akan keluarkan apa-apa kenyataan,” kata Norman.

Wartawan cuba meredakan keadaan dengan meminta Abby bertenang.

Akhirnya Abby beredar menuju ke keretanya yang terletak di seberang jalan.

Selepas hampir dua jam tergendala, penggambaran drama itu terpaksa dihentikan walaupun menurut pengarahnya, Majid Salleh, ia sepatutnya berlanjutan sehingga ke malam.

Penerbit Skop Productions, Datuk Yusof Haslam juga muncul di lokasi selepas dihubungi kru drama itu mengenai keadaan berkenaan.

Hasil perkongsian hidup mereka, Abby dan Norman dikurniakan tiga anak, Mohamed Danish Hakim, 5, Marissa Dania Hakim, 3 dan Maria Danisha Hakim, lebih sebulan.

isk isk isk..hati lelaki sukar diduga kan?

Monday, November 3, 2008

jom bergediks

selepas berehat beberapa hari..
jom kite bergediks :P
hehehe..
gaya pasrah..filem 60an..auwww!
keh keh keh..layan bluesss..errr, mane ntah yg bluess nyer
same tak kale bunga tuh ngan baju i?
jom main sorok2 nak..alamak, pokok ni kurus sgt takle nk lindung i la..
You Are a Realist
You don't see the glass as half empty or half full. You see what's exactly in the glass.
You never try to make a bad situation seem better than it is...
But you also never sabotage any good things you have going on.
You are brutally honest in your assessments of situations - and this always seems to help you cope.