Search This Blog

Loading...

Friday, January 30, 2009

dikala bersendirian..


tajuk pon ala2 jiwang heheeheh... :)
hmm..sambil2 layan lagu,layan hidung yg selsema..layan bluessss

hmmm, tingat zaman2 skolah dlu..zaman2 blaja..
rindunyerrrr..
ade mende yang best..ade gak mende yang tak best..
teringat kat kawan nan sorang ni..
lost contact lak tuh..haih! cmne nk mengontek die..
sudah jenuh ku cari lam frenster, facebook..dlu ade rasenyer..tetibe je menghilangkan diri..

dengar2 dah kawen..tp tidak dpt jua dipastikan...hmmm, lam ramai2 kawan..nape aku rindu die plg byk?
hmmm..aku pon tak pasti sbb ape..penah rapat suatu ketika dlu kot
heh!

owh..nostalgia..
adekah ini menandakan aku semakin tua?

:p

Friday, January 23, 2009

servis keta dan cuti

ape kaitan kedua2 nyer diatas?

heheh, pagi tadi hantar keta utk diservis..sbbnyer dah lebih 1000km pon n lagi satu esokkan nak cuti..harusler kena servis.

nak dijadikan citer..tak book dlu, terus walk-in dengan beranggapan bahawa kejap je kot setel ni..walhal nan ado..smpai ke petang tak siap lagi..sebab ramai sangat orang nk servis keta arini..padan muka! sape soh tak book?

sebelumni book dlu kalo nak servis..takdela main walk-in..berdasarkan pemerhatian, book pon lambat siap jadinyer aku pon mengambil jalan mudah..walk-in sajelah..

end up..
dah kol 5 takdo pon lagi perodua tepon kate kete dah siap ke belum..jadinyer aku pon teponla..
uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa..keta tak siap lagi..kol 10 pagi tadi aku hantor..kol5 tak siap lgi..nk tukar minyak hitam jek uhuk uhuk uhuk uhk

haih! kang aku gi hantar kedai biasa..warranty void plak..kalo kat kedai biasa..setengah jam dah siap..

tula kekdahnyer sape soh tak book dlu? padan muka sape? muka aku jugak..
arini konon2 nak balik awal nak berlibur..hmmpphhh, lupakan sajelah
balik lambat jugak..

Wednesday, January 21, 2009

memang sah..

hmm..harini kuar rumah awal pagi..kol7 lagi dah kuar..hehe, bkn ape..sebenarnyer sbb kna anto adik gi ngajar..tp kelas die belah petang..cumenyer harini skolah die ade wat merentas desa..mak aih! jadi dengan efficientnyer dh terpacak kat pagar skolah kol 720 pagi..

lepastu aku gi opis terus..
lepastu buat muka cuak2 lepastu berkejar gi amek lcd ngan extension..then terus ke kelas..ikot jadual kelas kol830..so mase tu berkejar2 gi kelas..
bile smpai je kelas..takde sorang pon kat dalam kelas..
aik..mane pegi sume budak2 ni?
aiseh..luper la, harini kelas kol9 pg..jadinyer aku awal setengah jam..
apesal la aku ble lupe..
......

mlm tadi janji ngan man nak gi cari rak buku nk letak kat opis..tapi tetibe tak jadi sbb man kate kna teman yana gi ole-ole jahit baju..yana tak tau tempat..
jadinyer aku lepak2 luh sementara nk mandi..
sedar sedar dah tak sedar...

tetibe terbangun..
dan aku ngan rajinnyer gi basuh bju..
jemur..
lipat kain..
lepastu wat keje...

dan pagi ni bangun..
baru ku tau..rupernyer perbuatan membasuh baju, melipat kain dan membuat keje hanyalah mimpi semata-mata..

adekah ini simptom2 aku berhalusinasi?
erkkkk

Friday, January 16, 2009

tora datang lagi..

dulu masa kecik2 suka btol bli mende alah ni..
aritu ade org tu tetibe je gi bli mende alah ni..katenyer rindu ngan "tora" ni..
hehehee..tp kan..
nape masa kecik2 dlu rase sedap je coklat die ek?
skrg ni nape tak sedap ek?
korang semua sempat tak ngan zaman tora ni? heehehe :P
budak2 skrg mane main dh ngan mende2 cmnih..

Wednesday, January 14, 2009

Isunyer?

entry yang memeningkan kepala..sila jangan baca jika tak mahu sakit kepala :P

hmmmm..
arini, sakitnyer hati hanya tuhan yg tahu..

knaperla pangai die ni tak berubah2..
udah2 la tu..jawatan tu bukan kekal pon, tu kan cume temporary jek..takkan la sbb dh tak jadi tok ketua habis sume nak diungkit2?

habis hasil keje aku pon die rejek..alasan? sbb BI aku ni dienyer seteru yang cek..aritu die jugak yang kate die tanak betolkan BI aku..soh cari orang pandai..lepastu orang tu nak tolong, lagi okla..tak payah aku gi bayar untuk "proof reading"..lepastu boleh die kate BI orang tuh teruk..aiyoyo, walhal dorang same level jek..

eiii.. geram2..sekarangni jadi isu konon2 aku tak tunjuk kat die dulu..hello? aritu kate lepas dah betulkan semua baru bagi kat die..ni lain plak..belit2 sungguh

lepastu konon die disingkirkan sebab ade orang-orang tertentu yang dengkikan die..move on la..citer tu dah setahun dah..mende dah lepas..kalo pon orang tu dengki, yang kita ni takkan asek nak ngungkit jek..nak sebut2 je..ape yang dapat?

lepastu dok cakap die lagi tau mende-mende ni sume sebab die banyak terlibat dengan yang "international" ni..jadinyer format hasil kerja aku ni kena ikot format A..sebab format yang aku ikot ni pelik..tak penah die tengok sepanjang die terlibat dengan kerja-kerja "international" nih..yada yada yada

ni kan format yang dikeluarkan kat sni..apekes? takkan sume salah kot? gilossss

hmmpphh..
susahla macamni..

habistu yang aku membebel2 ni ape kes?
saje nak lepas perasaan..sendiri jawab!

Thursday, January 8, 2009

distraction

bile tgh menumpukan perhatian..ade je gangguan..
dari dalaman la luaran la..
isk isk isk

n muka pon dok protes..
sampai hati tau..habis muka ku naik jerawat..
cam cendawan tumbuh lepas hujan
uwaaaaa..
ubat jerawat takle taruk sket2 dah..
sebab byk nau jerawatnyer..
dahla muka ku ini susah nk ilang kalo parut2..
ni dah nmpak itam2 kesan jerawat..yela, aku ni pantang kalo naik jerawat je mesti nk picit..
tu yg berparut tuh..lepastu hitam2..
haih..


diari aku dh penuh ngan program starting this week sampaila bulan 3..
kalo berubah satu je..konpom la yg lain pon akan terganggu
isk isk isk..ni kalah menteri ni hahahaha
bz bz bee..

ape2 pon..azam tahun baru.
positif positif positif!!
live life to the fullest!!
fill my life with experience not excuses!!

i hope n i will.....

:P

Sunday, January 4, 2009

azam tahun baru

hmm..
tahun baru dah melangkah masuk..dah 4 hari pon, meninggalkan 2008 dalam kenangan
selamat datang 2009, selamat tinggal 2008 isk isk isk

yang lepas adalah kenangan,
harini adalah penentuan,
esok adalah angan2..

org lain dh lame letak azam baru..
aku baru bercongak2..

apa2 pon..
tahun ni..
aku berazam
1. lebih Positif!
2. berkeyakinan
3. no more tangguh2
4. Yes to the opportunity..one word can change everything! (time kasih kepada filem Yes man!)
5. rajin, rajin n rajin
6. bersemangat
7. ignore unnecessary things
8. no credit card (achieved!, akan diteruskan taun ni)
9. diri yg lebih baik dari tahun2 sebelumni
10. memaafkan dan lebih menyayangi


Hmmm.. ape lagi ek?
akan ditambah jika teringat :P

sementara itu, sorrrrrryyyyy byk2 yer tidak dpt bloghop..
sbb sy ingin menyelesaikan tugasan yg tidak lagi selesai..
yg telah lama sepatutnye disiapkan, dan sepatutnye tidak berlanjutan..n sy harap ble siap dalam masa terdekat kerana.. I can't take it anymore!..
errr..positif positif positif!

walau apa pon alasannya..
sy menganggap itu semua adalah kesilapan saya sendiri..bkn kesilapan org lain
dan sy lebih positif, berkeyakinan, memaafkan, menyayangi, bersemangat dan lebih rajin!

chaiyok2X!
gambate!
berusahalah!

:P

live life to the fullest!
You Are a Realist
You don't see the glass as half empty or half full. You see what's exactly in the glass.
You never try to make a bad situation seem better than it is...
But you also never sabotage any good things you have going on.
You are brutally honest in your assessments of situations - and this always seems to help you cope.