Search This Blog

Loading...

Monday, April 27, 2009

Monolog hati...








Ohh... Rindunya bila berjauhan...









Saturday, April 25, 2009

Perlukah aku berterus terang?










perlukah? walaupun bakal menyakitkan hati si pendengar? perlukah menjaga hatinya?
......................................

Friday, April 24, 2009

Sebenarnya...











AKU SANGAT RISAU!!!













Wednesday, April 22, 2009

coretan yang ceria..

aku ade bace satu blog ni..
cara penulisan die sangat best..pada aku lah..cara die melepaskan geram pon dengan bahasa yang sopan sebab bile aku bace cerita die..aku tak stress walaupon aku tau die tengah marah..eh korang jangan tak tau, bile kite bace coretan orang yang tengah marah..kita pon akan terasa stress dan perasaan marah die tu tau?
so aku suka bace cerita die ni..walaupon cerita pasal kehidupan die dan cara die handle student2 die...hmmpphh, sgt cool bagi aku..
oh yer..die adalah cikgu..

sangat sesuai kan..
aku rase masa die menaip entry tuh..mesti die taip dengan jiwa yang tenang..heheh, bukan dengan jiwa yang bercelaru..
aku rase die ni mesti seorang yang happy go lucky..yang sentiasa ceria dan optimis dalam kehidupan die..
wahh..puji kan? macamla aku kenal die secara personal nyer macam mane..
tapi orang kate daripada coretan boleh membuatkan kita terasa dekat dengan orang tu.. :P

kat opis aku pon ade sorang yang jenis yang macam ni (mungkin ade 2-3 orang) tapi aku cume nak citer pasal sorang je..
dia ni jenis yang happy je sepanjang masa..mungkin ade mase die tak hepi..tapi jarangla nampak..and die ni memang jenis optimis je dalam kehidupan die..sume benda yang berlaku kat die pon, die hepi..bagus kan die ni? nak kawen pon die excited, pregnant pon die excited..sume bendelah die excited..lawak jugak kekadang..tapi bile pikir-pikir..mesti kehidupan die tak terbeban dengan masalah yang remeh temeh...or kalau ade pon, simpan je kot

aku pulak? hehehee..
aku tak rasa plak nak bercerita pasal aku kat sni..sebab tujuan aku merapu-rapu ni nak bercerita pasal orang lain yang aku rase kewl!!

oklah..aku nak buat keje..dah dua hari aku bermalas-malasan melayan ntah pape..
semoga semua orang ceria pada hari ini :)

:P

confession of a shopaholic

walaupon citer ni dah lame..tapi baru berkesempatan nak tengok hari sabtu rituh..
sebenarnye dah lame jugak tak tengok wayang..tak berkesempatan plus malas nk beratur bli tiket..yelah kalo citer tu citer best..takle booking online..kna plak beratur..
so cite ni sebab dah lame kuar..senang sket nak bli tiket heheheheh

cite ni, ai laike..sangat best okeh!

tapi syarat nak tengok citer ni..jangan sesekali compare ngan buku..
of course kalo bace buku lagi sedap garapan die..
tapi bile tengok citer..lain la sket..
cumenyer..overalllll...
sangat best..:P


comel kan die ni?

Monday, April 20, 2009

.......................

dah lama tak update blog..

bknnye takde bende nak citer..
sebenarnye banyak yang nak citer..
tapi tak tau kenapa bile dok depan laptop ni..
tetibe blank tak tau nak tulis ape..
hmmpphhh...

dan makin hari..makin tak tau nak tulis ape..
ok la..benti dlu..

next time baru update.. :P

selamat hari isnin semua..
selamat bekerja dengan tekun dan efisien (chewahhh..)

:P

Tuesday, April 7, 2009

roti canai yang sedappppp



sebab lapar sangat ker..

ataupon roti canai pagi tadi memang sedap..

ohhh..kesimpulannya..

sangat sedapppppp

nyam nyam nyam

kuah die pon sedappppp

time kasing mang tolong bli roti canai tadi :P

Monday, April 6, 2009


harini rase nak marah

geram

sakit hari

eiii

sume bercampur-campurla

grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

i hate this feeling!!!

Wednesday, April 1, 2009

dek kerana tak tahan lagi..

selepas diasak dan dipaksa untuk makan hasil masakanku yang tidak sedap selama beberapa hari..
suamiku mengambil keputusan untuk melakukan sesuatu..
yer..melakukan sesuatu..
Beliau dengan ini mengajak daku makan kat luar malamni dengan memberi alasan kesian kat aku sebab masak..jadinyer malam ini aku tak payah masak..
kami makan kat luar jerr..

aku tau..keputusan itu dibuat sebab he cannot tahan anymore keh keh keh keh..

so malam ini..jawatanku sebagai tukang masak digantung sehingga diberitahu kelak
kekekekeke..

tp aku pose-pose manja je..ye ker bang?
wokeh saja kekeke

:P
You Are a Realist
You don't see the glass as half empty or half full. You see what's exactly in the glass.
You never try to make a bad situation seem better than it is...
But you also never sabotage any good things you have going on.
You are brutally honest in your assessments of situations - and this always seems to help you cope.