Search This Blog

Loading...

Tuesday, May 26, 2009

kusut? keliru?

ahhh..

semua ini memang mengganggu aku..

sekarangni... fikiran aku tengah sarat "mengandung"

aku benci bila ini berlaku

Wednesday, May 20, 2009

good news!!!





mak saya datang petangni..

yeah!!

si suami akan amek kat airport..cant wait!!!


;p


opsss..sape nak resepi ayam tuari..sila buzz saya kat ym ek..
malas lak nk letak lam blog..sbb bkn pro pon kekekeke :P

Monday, May 18, 2009

mimpi dan tidur

aku sekarangni kalau tido mesti bermimpi..
kalo tak bermimpi..tido terkejut2..
knape ek?
orang kate kita bermimpi sebab terlalu fikir pasal sesuatu benda..
masalahnya aku bermimpi benda yang aku tak fikir pon..

contohnye tetibe aku mimpi pegi tempah baju..
lepastu tetibe je aku mimpi pegi kat tempat-tempat aku tak penah pegi..
tapi aku tak fikir langsung pon pasal mende tu sebelum tido..
memang mimpi tu bukan mimpi yang teruk2..takde la mimpi kena kejar ngan hantu ker, kena kejar ngan anjing ke..
tapi..mende tu memberi kesan kepada kualiti tido aku..

dan kesannya..
bile siang, aku rase penat sangat..
tengahari je rase ngantuk giler..
kalo tido tengahari pon leh mimpi tu..
tak paham btol..
something wrong ker?

Friday, May 15, 2009

Jcard members day

malam tadi pegi beli barang-barang untuk rumah..asalnya nak beli bile dah masuk rumah baru nanti..
tapi sebab macam lama sangat je lagi nak dapat rumah tu..jadinyer beli jela..

part yang paling best..dapat voucher..330 hengget..yeah! ble la gi shopping pasni..
hmmm, nak bli ape ek?

ingat nak bli barang2 cam lampu, mende2 kecik untuk rumah baru tu..tapi..
kang bli tak tau nak letak mane plak..lagi pulak tak tau bile la ble dapat kunci uhuk uhuk uhuk..rumah sekarang plak kecik sangat..sekarang pon macam tongkang pecah..semak je nengok..tak tau nak letak katner barang-barang..

alahai...
tapi takper..voucher ni boleh mengubat hatiku..
yeah!!!!!
harini aku belajar sesuatu yang penting..

manusia itu banyak peel dan jangan dilayan semua peelnya..

ikut saja kata hatimu atau kamu akan terlangkup..

biarkan manusia yang banyak peel dan penuh kebencian itu dengan hidupnya..

kerana jika mereka selesa begitu, usahla dipaksa untuk berubah..
biarkan saja..
biarkan...

dan..
nikmatila hidup kita..
sambil makan donut yang dah tak sedap

:P

Selamat pagi cinta....

Harap2 harini semuanya berjalan lancar dan indah...

No more gurindam jiwa hopefully :p

Yeah!!!!

:p

Thursday, May 14, 2009

Nasi ayam yam yam yam

haritu masak nasi ayam..
ikot resepi mak mertua..
yela, sebab si suami kata nasi ayam mak die buat plg sedap yang penah dimakan...
dan kebetulan plak mak mertua datang haritu die ajar masak nasi ayam ni...
die tau kot anak die kuat makan kekekek (opss..)

so cubala buat..
ni ayam die...


nasinyer..


sup..
sup ni nmpak gelap la plak..sebenarnye ok je kekek..
ke aku yang terlebih letak kicap hhehehe


sos..
(sila abaikan tepi2 yang tak kemas tu)


rupa2nya takdela lama sangat nk buat mende alah ni..
lagipon buat sekor je kot..so kejap jela.. ;p

dan sekarang ni sesi untuk memuji diri sendiri..hahah
sangatla sedap okeh..bak kata hadi macam dah byk kali buat (sambil kembang hidung)
errr..bukan tu je..adik pon cakap besttttt...
okeh, terlebih sudahhh (sila jangan muntah, kalo nak muntah..pi muntah tempat lain kekekek)

so abang2 dan adik2 ku..nak cuba nasi ayam resepi mak mertuaku?
:P

Tuesday, May 12, 2009

emosi oh emosi..

aku tak tau la nape..tapi hati kuat mengatakannya..
betul ker?
boleh ke kita percaya kata hati?
dan berdasarkan penilaian "mata"?
betul ker?

hati gelisah dan resah..
haih! tak tau nak buat apa..
perlukah buat tak tau saje..
atau percaya saja kata hati ni?
ataupon itu semua hanya mainan perasaan dan fikiran yang tidak sihat?

susahnya...

Monday, May 11, 2009

Broadband

bile broadband sekarang sudah semakin murah..
dan masing2 promosi harga paling murah..maxis lah, celcomlah, digi lah
jadinye sekarangni ade yang tawarkan prepaid utk broadband serendah RM 29 ringgit (celcom)..
jadi...
disitulah masalah mula muncul..
sebab abah mintak blikan broadband sekarangni...errrrrrr

dari minggu lepas lagi abah mintak sebenarnya..
tapi..
yang menjadi persoalannya..
abah nak broadband buat ape?
nak tengok youtube ker? bukak blog ker? heheheeh
mind you..abah aku ni orang kampung saje..
dan kejenye tidak memerlukan penggunaan internet ni..

sebenarnye aku tak blikan lagi pon broadband untuk abah..
bukan ape..
sebab nanti kalo bli..
nanti abah dah pandai surf internet..
lepastu..
kalo abah jumpe blog aku camne?
ish ish ish..
jadinye aku lengah2kan dlu permintaan abahni..
kot-kotla sehari dua lagi die dah tak minat pasal broadband2 ni..
hahahah jahatnye aku..bukan ape abah..nanti kalo ade broadband, kalo kna virus laptop abah tu camne? takker haru..abah dahla tak pandai nak godek2 laptop tu..
btol tak? btol tak?


p/s: kalo tetibe blog aku ni tutup..tu tandanya abah aku dah jupe blog aku huhuhuhu..okeh sangat tidak lawak!
:P

Thursday, May 7, 2009

petang yang tak best

tetibe dapat call dari si suami petangni..
katenye tak dapat balik, kena stay kat perak sebab ade keje nak kna setelkan..
and the best part is..
hs die dh takle on sbb bateri dah habis dan of course die tak bawak charger..
Great!!
bagus banget gitu...

so i wont be able to call him tonight n tomorrow...
sampeila die balik ke rumah..

oh great!!
bagus sekali...
haish..

variasi....

aku ade kenal sorang kawan..
die kawan kepada kawan aku..
kami memang tak berapa rapat..sebab aku cume beberapa kali jek jumpa die dan bersembang..
aku rase die ni jenis yang boleh dibuat kawan...sebab aku selesa bile bercakap dengan die..tanpa rasa malu-malu or segan dan tidak perlu cakap "berlapik" sebab die sangat hmmm...ape perkataan yang sesuai ek?

oh yer..die penah bercerita perihal suami die yang aku rase pasangan ni memang sangat best..sebab suami die pon jenis gila-gila dan happy jek..
tapi ape yang aku pelik..walaupon dorangni dah kawen lebih 5 tahun..
tapi dorangni selesa hidup berdua..aku tak tanye sebab kenapa dan mengapa kerana isu tu agak "sensitif" hinggalah bulan lepas..
bile aku jumpa die dan suami, kawan aku dan aku...
kami bersembang-sembang dari satu isu ke satu isu sampaila isu anak..
dan die dan suami dalam salah satu komen mengenai anak, cakap mereka tak bersedia lagi untuk dapat anak sebab kalau ada anak leceh. takle bercuti berdua2an, takle tgk tv dengan aman, takle tido dengan nyenyak...

rupa-rupanya...ade orang yang berfikiran begitu ek?hehehehe..
aku tak pernah tau..sebab ramai kawan aku yang bila kawen terus nak dapatkan anak
betapa kurangnya aku bergaul
ish ish ish

update..

dah lama rasenye tak update kat sni..

hmm..almaklumler..minggu lepas balik kampung plak..

terus tak update hehehe..

banyak nak stori mori ni..tapi ingat nak upload gambar dlu..

tak sempat nak upload gambar lagi..chewahhh, macamler susah sangat nak upload gambar tu kan..
heheh..
alasan betulla..
:P
You Are a Realist
You don't see the glass as half empty or half full. You see what's exactly in the glass.
You never try to make a bad situation seem better than it is...
But you also never sabotage any good things you have going on.
You are brutally honest in your assessments of situations - and this always seems to help you cope.