Search This Blog

Loading...

Friday, November 20, 2009

hujung tahun..nak kemana?

plan nk gi honeymoon dari mula kawen sampai sekarang tak pegi2 lagi..

how?

mmm..ingat nk gi bercuti..tapi selalu tak kesampaian..

hajatnye hujung tahun ni..tapi ni dah november..takde nampak ape2 progress lg

book tiket pon lom..destinasi tu..dh ade plan 2-3 tmpat (dari belom kawen)

tapi........

progress?
yillek.. nan ado..


ohoho..

nak pegi bercutiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
(jerit kuat2 dengan harapan dapat pegi sblm masuk tahun baru)

Monday, November 16, 2009

soklan tipikal utk pasangan berkahwin

hmm...sperti biasa..
soalannya..
bile nk dapat anak?
hmm..my typical answer..lom ade rezeki..
dan sperti biasa..jawapan tu mmg tidak akan memuaskan hati..
macam soklan dari kawan aku ni..
dia: eh, ko dah pegnen lom?
aku: lom..takde rezeki
dia: ko ni malas sangat kot..
aku: malas? pulak..agaknye aku secara batin nyer blom bersedia jadi mak orang lagi..sbb tu tak dapat lagi
dia: yelah tu..tak cukup berusaha la tu

kan? tetap tak puas hati tu..
habistu camne..
satu tu mmg la soal rezeki..mungkin lom sampai masanye
yg keduanya..usaha..hmm, yg ni susah sket
camne nk dapat kalo timing nyer tak btol..
dahla sisuami asek outstation je..kna outstation plak "time" tu..
then how?
sperm donor takde..
takkan magik kot..
takkan nk wat simpanan hahahaha

:P

Tuesday, November 10, 2009

mari berkebun..

berkebun la sangat..sebenarnya baru nak tanam rumput je..

sbb selepas difikir2..

dihitung2..

elokla tanam rumput..nnti kalo hujan, takde la tempias n kotor bhg simen dpn umah tu..

jadiknye mula la pencarian mencari rumput..

laman depan umah..hajatnye nk letak rumput elok sket..jadi selepas dipromot tauke rumput tu..kitorang bli rumput jenis japanese letak kat laman dpn..siap pasang terus..mls nk pikir2 nak kna tanam sendiri..


lepastu minggu lepas..ase gatal la plak nk tanam rumput kt bhg blakang umah yang sekankang kera tu..jadinye selepas pencarian rumput kt sg buluh yang tidak berjaya (sebab sesat ntah kemana-kemana)..kami akhirnye pi bli rumput kat subang bestari..rumput yg ni amek jenis philiphine..murah sket n memadaila dok blkg umah je..pastu blk tanam sendiri..save cost la katekan..lepastu mulala sakit pinggang..tapi ase ok la..jimat duit hehehehe

sehari dua ni..ase tingin nk tanam pokok bunga..tapi....
risau tak terjaga la..yela, dua2 jenis yg keje balik senja..kang kering kontang pokok tu tak berjaga...
hmmm...



:P

kisah cinta remaja

masa remaja ni la terlebih-lebih hormonnye..

orang lain berkapel..aku pon sibuk jugak nak ade kapel..
tapi sebenarnya ape itu cinta pon tak tau..
yang aku tau best kalo berkapel sebab time bday ble dpt hadiah..
lepastu ade special2 timenyer..ble dpt bunga, ble dpt kad..
wahhhh..sangat sonok la rase..
dan of course pengaruh tv yang lovey dovey nyer..
romantis romantis gitu..
nak propose pon kemain berlutut bagai..
pi dinner la ape la..

tapi...aku tak merasa la dipropose romantis romantis gitu..
lepastu mula la boring..sbb tak seperti yang aku dok bayang2..tak sperti yg ditayang kat tv..
mula la ase bosannye bercinta..masalahnye..cinta ker?

:P
You Are a Realist
You don't see the glass as half empty or half full. You see what's exactly in the glass.
You never try to make a bad situation seem better than it is...
But you also never sabotage any good things you have going on.
You are brutally honest in your assessments of situations - and this always seems to help you cope.