Search This Blog

Loading...

Thursday, July 28, 2011

Persediaan puasa dengan ESP + performance drink

Ramadhan dah nak menjelma..apa persediaan kita? Persediaan mental dan fizikal untuk menyambut ramadhan yang mulia..
harap2nya bertenaga untuk beribadah..amin!!


Terdetik juga kerisauan kalau2 production susu merudum bila puasa..

Alhamdulillah..haritu ganti puasa, production susu maintain..badan pon tak penat..dengan bantuan Energising Soy Protein (ESP)+ performance drink..memang best!!


Semasa sahur, saya minum ESP + performance drink dan tidak makan makanan lain( bukan apa..malas nak masak untuk sahur hehehe)..bangun pon dah dekat2 nak imsak..


tapi Alhamdulillah sepanjang hari puasa tak terasa penatnye dan boleh breastfeed seperti biasa +pump..dan sempat memasak untuk makan malam :)


tu bagi saya..

jadi ape sebenarnye fungsi ESP ni?


Kelebihan ESP ini ialah;
  • membantu membina dan perbaiki tisu-tisu badan, dari sel akan terbentuk organ. Dari organ terhasilnya sistem. Ia penting kepada pembentukan janin dan juga membantu untuk menambahkan susu.
  • menyediakan 14gram protein kacang soya dalam setiap hidangan untuk sihatkan jantung
  • setiap hidangan membekalkan 50% daripada Nilai Harian kalsium untuk menyokong tulang yang kuat
  • kandungan fitoestrogen untuk kesihatan prostat,payudara dan menepous
  • indeks glisemik yang rendah untuk membantu mengekalkan paras gula dalam darah


Jadi... Apa yang anda akan dapat setelah minum ESP ni?

Pelajar dan pekerja atau individu dewasa : As energy booster (kalau minum pagi2 tu. terasa energetic dan tak rasa lapar sangat.. so bonuslah for weight management)

Lelaki : melindungi dari any disease(heart, cancer etc)

Ibu mengandung : for a healthier pregnancy – well-grown fetus ; less late pregnancy discomfort.

Wanita : keanjalan kulit… (protein penting kepada mereka yang ingin kulit yang cantik dan ton warna yang sekata. Mereka yang mempunyai bekas jerawat yang berwarna hitam adalah disebabkan kekurangan protien untuk membina sel baru dan menyingkirkan sel mati yang berwarna hitam tersebut).

Ibu yang menyusukan: menambah dan mengekalkan milk supply ; increase berat badan baby healthily. ESP juga membantu menganjalkan bentuk payudara wanita terutama yang menyusukan anaknya. Semua ibu yang telah mencuba ESP mengakui kebenarannya. Payudara mudah rasa berat jika bayi lambat menyusu atau sesi perahan tertunda. Selain itu payudara tidak mudah lembik atau hilang keanjalan. Namun pengambilan yang konsisten membantu mendapatkan hasil yang terbaik.


Bagaimana cara bancuhan yang betul untuk ESP?


Bancuhkan 1 sudu besar ESP bersama air masak mati (air kosong)/ sejuk atau air suam2 kuku seperti milo, susu atau oren....JANGAN BANCUH dengan AIR PANAS kerana kandungan zat protein mudah musnah pada suhu yang tinggi.


Namun, diingatkan.. ESP tidak boleh diambil lebih daripada 3 sudu besar sehari, ok. Ada sebabnya kenapa perlu dihadkan. Nanti saya akan terangkan dalam entri lain. As for now, just keep in mind.. bersederhana adalah terbaik.


bagaimana pula dengan performance drink?


khasiat dan kebaikan Performance Drink

1. Ia adalah minuman ahli sukan yang mengandungi imbangan elektrolit yang sempurna untuk membantu mencegah dehydration, seperti fungsi minuman isotonik.

2. Ia membekalkan 3 jenis karbohidrat bagi tenaga dan stamina.

3. Ia bukan milk booster, atau minuman penambah susu, sebaliknya membantu tubuh kita menjaga kestabilan bendalir agar tidak kekeringan.

4. Ia mengandungi formula karbohidrat unik Shaklee iaitu opticarb yang membekalkan tenaga serta merta. Opticarb ialah rangkaian karbohidrat yang memberikan kita tenaga berterusan tanpa menganggu kestabilan gula dalam darah.

5. Fungsinya tak sama dengan milk booster atau makanan penambah susu lain kerana ia bukan untuk menambah susu sebaliknya menjaga sistem tubuh badan kita dalam sehari berpuasa dan menyusu/mengepam.

6. Ia bukan saja untuk ibu menyusu/mengandung semasa berpuasa, tapi sesuai untuk semua, terutama yang kerja di tengah panas. Budak2 demam pun elok amik ni sebab biasa la budak2 bila dah demam tak selera makan minum. Ia boleh tolong cegah dehydration tu.

(credit)

Performance Drink ni digalakkan pengambilannya (especially kepada bf mamas untuk elak dehydrate) sebagai supplemen tambahan dan mereka yang ingin mengekalkan kecerdasan seperti di bawah ni:
(credit)
  1. Ahli Sukan
  2. Ibu yang menyusu, mengandung dan sedang berpuasa(insyaAllah mencegah dehydrate,sejukkan badan dan secara taklangsung susu tak akan merudum)
  3. Penghidap kencing manis
  4. Jemaah Haji dan Umrah
  5. Mereka yang bekerja di tengah panas-.
  6. Orang dewasa/kanak2 yang demam
  7. Mereka yang sudah berusia/lemah
  8. Mereka yang letih setelah seharian bekerja
  9. bagus untuk sesiapa sahaja...

Jadi..apa tunggu lagi..
grab it while it last..
untuk bulan Julai sahaja..
dapatkan dua produk ini pada harga istimewa..
sehingga 31 Julai 2011 sahaja
Email me at suwmohamed@yahoo.com or sms/call 017-2101210 now!!







0 corat-coret:

You Are a Realist
You don't see the glass as half empty or half full. You see what's exactly in the glass.
You never try to make a bad situation seem better than it is...
But you also never sabotage any good things you have going on.
You are brutally honest in your assessments of situations - and this always seems to help you cope.