Search This Blog

Loading...

Saturday, April 30, 2011

Balik kampung..

Minggu ni balik umah suami.. Bawak balik aisy jumpa tokki, tokwan ngan nenek.. Jumpa sepupu aisy skali


Dah nampak lebih kurang sama besar je.. Saiz badan jela.. Hihihihi




Amek gambar ngan nenek sket.. Tp xnak pandang kamera..

Time ni jela pon nak balik.. Susah nau nak cuti bile dah start keje.. Suami cuti, aku plak yg xdpt cuti.. Aku cuti, suami plak xdapat cuti..

Sib baikla ada cuti ni.. :)
Hmmm..
Alang2 dah balik ni nak ajak suami makan sotong celup tepung, ikan celup tepung, udang celup tepung... Bestnyer la...


Posted using BlogPress from my iPhone

Tuesday, April 26, 2011

Diet oh diet.. Makan oh makan

Hmmm.. Bile plan nak berdiet je.. Automatik perut akan sentiasa lapar.. Dan teringin makan bende2 yg manis..

Ujung minggu aritu sibuk dok cari macarons.. Elok sangat buat ubat diet.. :p


Tgk gambar lama ni.. Melelehhhhh.. Sedapnyerrr

Huhuhu.. Smlm suami gi cari kt Seremban.. Haih, xjumpa2 kedainyer..

Bile la ble mkn macarons ni.. Errrrrr, ni nak diet ke nak menambah berat badan ni..

Hik hik hikzz .. Camne nak turun berat kalo cengginih gaya pemakanannyer..

Layan jela labu...
- Posted using BlogPress from my iPhone

Thursday, April 21, 2011

Mode: jaga xm

Bosan btol bile time jaga xm.. Kalo ble marking best jugak.. Dok diam je tgk Student jawab soklan sangatlah tidak best.. Kecuali aku skali jawab soklan barula ase macam kejap je 3 jam berlalu.. :p

Perut pon dah mula menyanyi2 lagu kelaparan sebab xsempat nak breakfast.. Kol755 dah ade kt dewan xm.. Student dtg kol9.. Tu pon ade yg terhegeh2 masuk bile xm dah mula..




- Posted using BlogPress from my iPhone

Wednesday, April 20, 2011

teringin berjimba jimba dengan suami dan anak

heh! apabila status blog macam status fb..
ase nak berehat bersama suami dan anak dalam keadaan tenang dan damai tanpa gangguan keje mahupon fikiran yang berserabut..
bestnyer la...

oh anakku..
tgh buat ape yer ditengah harini..

hehehe..perut pon dah mulattt



itulah kehidupan wanita yang bergelar ibu..
anak anak anak dan anak yang sentiasa difikiran

hmm..aku penah bace satu blog dlu..
pompuan ni ade citer yang die menyampah setiap kali ade pompuan lain kalo update blog je citer pasal anak..
sikit2 anak..
anak tu lah..anak ni lah..
mcam takde life..dah ditake-over oleh anak..
tapi masa tu aku senyap je..sbb nk komen lebih2 pon aku takde anak lagi..
n masa tu pon tak kawen lagi..

dan sekarang aku mengerti..
dan walaupon orang menyampah..
aku nak jugak update blog ngan citer pasal anak..
alahhh..sape je pon yg bace blog aku yg suam2 kuku ni..
aku ase paling2 hebat pon 3 orang je yang bace..
aku..suami aku (kadang2 bile die buang tebiat) and lagi sorang ni outsider..yang kekadang mungkin terklik kat link mana2..
sebab tu aku kate 3 org..plg hebat la tu hihihi..

okla..dah habis lunch hour..mohler kite bekerja..skrgni siapkan sume keje waktu opis..balik umah masa utk anak plak..
tapi arini bebudak xm..paper aku lak tu..petangni siap..aku nk kena gi amek..mlmni wat balik umah jugakla gayanyer..menanda soklan objektif sekurang2nyer...
sebab masa yg diberi utk menanda cume 5 hari sajorrkk

good luck then :)

Tuesday, April 19, 2011

siyes ngantuk giler

arghhh..smlm kuar opis terus gi spital lawat abg yg xcident pg smlm...btolak dari pilah straight to KL menuju prince court medical centre..
dengan tak makannyer..dengan terkejar2 nyer..
ohh sangat penattt...
lepastu dah kol 12 mlm dh tak larat nk balik seremban..
tido kt klang..
aisy plak mengamuk sakan mlm td..ingatkan kenapa la...risau gak mlm2 meraung..
upe2 nyer die ngantuk ya amat n ditambah plak ditempat yg tak selesa..die tak le tido upe nyer..
pagi ni awal2 pagi bertolak dari klang ke seremban..dan terus ke pilah..
ditambah plak drive thru starbuck tak bukak lagi..hampagas..sejak bile bukak kol 8pg plak drive thru ni..hampehhhh
ngantuk gilerrr..
:(

Tuesday, April 12, 2011

Cerita Ma dipagi hari

Pagi ni sebelum pegi keje, aku siapkan barang2 aisy dulu.. Botol susu dia.. Dah siap2 susun kat meja makan.. Cek EBM dalam peti sejuk.. Kuarkan satu.. Siap2 panaskan kot2 aisy bangun ble la Ma bagi aisy minum terus..

Lepastu aku amek icepack masukkan dalam cooler bag sekali ngan collection bottle.. Sambil sambil tu, Ma datang dari arah bilik..terus bercerita.. Katanya zaman dulu2.. Ibu2 ni sibuk nak bagi FM kat anak masing2.. kat spital lagi dah tanye dah.. "nak bagi susu ape nanti?".. Tapi sekarang ni die pelik kenapa aku beria2 perah susu dan simpan nak bagi anak aku.. Kan lg senang bg FM? Xpyh susah2 angkut breastpump gi opis.. Xpyh bli warmer.. Lpstu leceh plak tu.. Nak kena panaskan dlu..

Hmmm.. Aku citerla pasal kebaikan EBM compare to FM.. Walaupun Ma breastfeed sume anak.. Cume adik aku yg kembar je die campur2, tp die xtau sangat kebaikannya.. Cumenye die kata bf ni senang.. Xpyh bancuh2 dan dia plak xkeje.. Perfect!!

Ma kata lagi.. Dulu zaman2 dia nak besarkan aku.. Awal80an, kebanyakan orang bangga bitau jiran2 yg sorg bg FM.. Aku tanyalah napa.. sebab rege mahal ke? So org kaya je yg mampu bg.. Ma kata xjugak.. Lebih kepada trend zaman tu.. Sume org nak bg FM.. Haish, aku rasa tu sume pengaruh tv.. Ye ke? Aku main agak je.. Sbb Ma pon xtau pasal ape sume nk bg FM masa tu..

Adakah anak yg dpt susu FM lagi bijak?
Lagi cerdik?
Hmm.. Xdpt dipastikan..

Citer ni Mcm xde ending.. Kan? Sbb xde kesimpulan susu ibu or susu formula lg bagus..
Cuma motif cerita ni.. Kadang2 kita lg byk terpengaruh dgn keadaan sekeliling tanpa tau sebab dan akibat sesuatu bende tu.. Bknla nak kata susu formula tu xbgs.. Sbb aku tgk ramai je yg berjaya hasil minum susu formula.. Dan sama jugak dgn susu ibu.. Wallahuallam


- Posted using BlogPress from my iPhone

bile bosan..

huhuhu..
bile cuti lama ni..
"bercinta" nak wat keje..
layan gambar dak keshek lagi best..



lagi..
:)

Monday, April 11, 2011

seminggu sudahh..

selepas seminggu keje dan meninggalkan anak dibawah jagaan org lain..hmm, boleh la..aritu ingtkan takle wat keje dok menangis teringat kat dak keshek ni..tapi alhamdulillah la..takde wat "drama" kat opis hihihii

teringat tu mmgla..nanti tak taula kalo hantar umah pengasuh kot2 time tu meraung..skrg tinggal ngan mak ok lagi la..~keep moving keep moving~

ari khamis lepas gi check up..

Wednesday, April 6, 2011

disaat memerlukan sokongan...

apabila hati tidak keruan..fikiran tak tenteram..badan yang kepenatan...
pandang wajah anak semuanya hilang..
thank you Allah!!



Friday, April 1, 2011

3 months

Aisy di usia 3 bln... Dgn berat 7kg or mungkin dh lebey pon.. Hihihi
Dah pandai mengagah, dh pandai response...
Dah pandai buat bunyi2(Mcm bercakap), bising skali..:)


U melt my heart....


Dah nmpak cm org besar je bile pakai baju ni..



Mulat mulat ibu...
Love u sooooooooo much
Muah muah






- Posted using BlogPress from my iPhone
You Are a Realist
You don't see the glass as half empty or half full. You see what's exactly in the glass.
You never try to make a bad situation seem better than it is...
But you also never sabotage any good things you have going on.
You are brutally honest in your assessments of situations - and this always seems to help you cope.