Search This Blog

Loading...

Monday, October 31, 2011

Turun 7kg dalam masa 3 minggu? bagaimana?

RAHSIANYA...
fiber +lecithin.. yang diambil secara serentak selama 3 minggu


Saya mendapat sms dari customer mengatakan berat badannya turun sebanyak 7kg in just 3 weeks!! dan sekarang beliau repeat order ambil lecithin plus cinchshake pula..dan yang paling best... mak dan makcik-makcik beliau ni pon nak order yang sama..
glad to hear that..gembira sebab dapat menolong insan2 yang memerlukan.. :)

dan terbaru..ada update dari seorang lagi customer yang mengatakan beliau turun berat 1.2kg in 2 weeks..perkembangan yang bagus...

yer..kadar penurunan berat badan bergantung kepada metabolisma, jadual pemakanan harian dan juga disertai senaman atau tidak.. jadi kadar penurunan setiap orang berbeza2..
yang penting..turun tetap turun walau berapa pun amaunnyer..kan??

jadi anda bila lagi?

untuk pertanyaan lanjut, boleh sms or whatsapp saya di 017-2101210 or email me at suwmohamed@yahonn.com

Thursday, October 27, 2011

20 hot tips kempiskan perut lepas bersalin

credit


best plak jumpe tips ni tadi kat blog ada sorang bloggers ni.... (credit to ayu)....jom baca 20 hot tips utk kempiskan perut lepas bersalin...


1. Melangsingkan badan,cara paling mudah dan murah ialah ketiga2 bahan ini dikisar dan dperah airnya utk diminum ..amalkan 2x sehari..insyaAllah badan beransur langsing dan menarik

  • Dua biji lobak merah dipotong
  • Sebiji mentimun segar,
  • Sebiji limau nipis,
2. minum air suam tak minum sejuk.

3. elakkan mengambil mkanan yang bergoreng dan berlemak.

4. minum jus pengaga tiap2 pagi.

5. Bengkung 2x seminggu (malam sahaja) ---> selepas kembali bekerja.

6. Untuk mengelakkan perut dari mengelembir maka, boleh buat sits up sebanyak 50 - 100x waktu pagi2.7. minum air asam jawa (sederhana pekat) secawan sebelum sarapan benda lain.

8. Pastu bersihkan perut dgn air suam untuk bukak liang2 roma dan sapukan campuran limau nipis dan kapur sireh. paling cantik kalau baru deliver (belum sampai 6 bln) sebab perut tengah lembut.

9. makan yogurt 3 kali sehari.. pilih low fat yg kurang gula.... sekali makan, 1 bekas kecik yang biasa jual tu... sebab kata org dia bantu penghadaman (dan lain2 khasiat)... jangan lupa cari yang ada live culture atau kultur hidup.... yogurt ni boleh gak tampung keperluan kalsium utk ibu menyusu... so ok la kan... 2 dalam 1....

10. kurangkan minum during eating and kalau minum make sure warm and plain water and minum sikit2 cos nanti lemak makanan susah hadam. after half hour baru minum byk.

11. Sebenarnya hal2 pengempisan perut ini seelok-eloknya dibuat semasa dalam pantang. Barut perlu digunakan selama 44 hari atau sepanjang pantang terutama sebelum makan. Ini adalah kerana pada masa dalam pantang urat-urat semuanya kembang. Bila tak dijaga dengan baik semasa pantang, perut akan terus membuncit sebab urat2 x kecut dengan sempurna.

12. BELLY DANCING. sambil senaman boleh menghiburkan hati. buat la sendiri2 dlm bilik tidur or shower.

13. nak kempiskan perut paling sempoi dan menyeronokkan anda dan anak anda.sambil baring ,bengkok kan kaki ..letak anak kat kaki tu..pas tu angkkat kan baby tu pakai kaki buat selalu confirm perut boleh flat...and enjoy...

14. ...Untuk perut bahagian atas:-baring atas katil,bengkokkan lutut ,pastu angkat kepala dan badan selari/serentak setinggi yang boleh pastu tahan dalam kiraan 8..Ulang 8 kali 1 sesi .Untuk Perut bahagian bawah(area rahim)-ni yang paling susah lemaknya nak dibuang...baring kaki diluruskan pastu angkat kaki keatas(badan akan jadi bentuk L kalau di lihat dari tepi)...Ulang 10-20 kali satu sesi..Buat setiap hari sebelum tidur..Pasti perut kita flat walaupun berbadan gempal...Tujuan senaman ini untuk mengetatkan otot perut supaya perut tak melendut/mengeleber/berlipat...

15. jangan mandi lepas mkn. nanti suhu badan sejuk and penghadaman kurang efectif.

16. bagun pagi the first thing yang boleh buat ialah minum plain water. tak tau apa kebaikan tapi buat since ramai bagi that tip. mungkin so that body tak terkejut sgt kut. siap ader yg bagi tip minum b4 berus gigi.

17. kunyah very slow. so badan tak penat nak process food yg besar2.

18. this one sangat2 penting. pastikan makan at least 4 hrs b4 go to sleep. obvious reason is makanan tak sempat digest b4 that.

19. jangan lupa plak untuk exercise. tak kira la apa2 pun..boleh juga berjogging di kala hujung minggu, berbasikal (tak kira kat dlm rumah atau di luar rumah), naik tangga turun tangga (pun dikira exercise juga) n pada yang surirumah tu, sibukkan diri anda dengan hal2 di rumah..pun dikira exercise juga...sapu sampah, mop lantai, bersihkan bilik air , bla..bla..bla..banyak kan kerja kat rumah..kalau hari2 buat, tu pun dikira exercise juga tu.. lagi best, senang tak payah keluar belanja untuk pergi gym

20. breastfeed baby...



selamat mencubaaaa..sebab saya pun nak praktikkan gak aa..dulu mmg rajin buat sit up mmg nampak ketara kalo rajin buat sit up ni..tapi lama2 terlebih mkn vitamin M (malas)..tu yg jadi lemak tu bertimbun balik hhehe..... jom amalkan tips ni yer

Friday, October 21, 2011

Wellness Program

Berikut disenaraikan cadangan suplemen mengikut jenis penyakit @ keperluan. Walaubagaimanapun, untuk penyakit-penyakit yang memerlukan diagnosis, sila rujuk kepada doktor anda terlebih dahulu.

  • Anti-Aging
    • Vivix
  • Anti-Oxidants
    • CarotoMax, Vitamin C, Vitamin E, Vivix
  • Athma, Sinus (Resdung), Allergy, Hives (Gegata), Eczema
    • Alfalfa, B Complex, Vitamin C
  • Breastfeeding Set
    • Vitalea, B Complex, Vitamin C, Alfalfa, ESP, Ostematrix, Omega Guard, PD
  • Children's Health
    • Chewable Vitalea, Chewable Vitamin C, Omega Guard, MealShake
  • Confinement Set
    • Vitalea, B Complex, Vitamin C, Zinc, Vitamin E, ESP, Omega Guard
  • Diabetes Set
    • Fiber, GLA Complex, B Complex, Vitamin C
  • Gout Set
    • Fiber, PD, Omega Guard, Alfalfa
  • Immune Booster
    • NutriFeron
  • Men's Health
    • Vitalea, B Complex, Vitamin C, Vitamin E, Ostematrix, Omega Guard, PD
  • Preggy Mommies
    • Vitalea, B Comples, Vitamin C, ESP, Ostematrix, Omega Guard
  • Skin Care
    • B Complex, Vitamin C, Vitamin E, ESP, Ostematrix, Vivix
  • Students' (12 years ++)
    • Vitalea, B Complex, Vitamin C, Lecithin, Omega Guard
  • Weight Management
    • Fiber, Lecithin, Cinch Shake Mix, Cinch energy Tea Mix
  • Individuals that don't like pills @ tablets
    • Meal Shake, ESP, Vivix, NutriFeron

Thursday, October 20, 2011

kulit berseri dan awet muda dengan GLA

Credit

Ramai yang tak tahu kebaikan GLA ini. GLA·atau nama penuhnya Gama Linolenik Asid berfungsi menstabilkan hormon di dalam badan kita. Boleh diambil oleh lelaki dan wanita.Ia sangat membantu terutama mereka yang mempunyai masalah jerawat, mereka yang punya masalah menstrual, monopause sindrom, darah tinggi dan kencing manis.Kelebihan vitamin GLA Shaklee ini ialah kerana ia mengandungi vitamin E yang asli.


Apakah kelebihan dan khasiat Shaklee GLA Complex ni

Membantu mengawal dan mengatur kitaran haid
Membantu meningkatkan kesuburan
Melegakan PMS (sindrom pra-haid)
Membantu dalam menangani menopus
Menguatkan kuku dan rambut
Menjadikan kulit lebih sihat dan berseri-seri
Membantu menangai ekzema
Melegakan simptom akibat artritis reumatoid
Mengandungi vitamin E untuk menguatkan dinding arteri
Menguatkan imuniti tubuh
Memperlahankan proses penuaan
Mengurangkan blood-clot yang boleh menyebabkan serangan jantung
Mengawal kencing manis dan darah tinggi
Mengawal kolesterol
Untuk fungsi saraf

_________________________________________________
JADI PATUT CUBA GLA ATAU TIDAK?... Hmm.. Mari baca apa kata zuera ..

Zuera MYzuera
sesape yg kat sini xpernah try GLA patut try ekkk....sbbnya kulit rs smooth n skin better much better.....sy dh try result dia sgt okies......tq Cery MamaFaiz...:)
20 hours ago · · ·

Raihan's Shaklee likes this.
Azrin Mohd yeke?tak penah try lg...hehehe...nak beli jugak lah...
20 hours ago ·

Hadhatina Mkb setuju dgn Zuera, hadha dulu sblm pregnant ni, GLA Complex adalah antara vitamin wajib. Pertama - utk regulate balik kitaran period yg tak betul lepas bersalin. Kedua - utk hilangkan kesan berminyak yg merimaskan pd kulit wajah (dgn gabungan vit c, b complex dan ESP). Mmg puas hati!
19 hours ago · · 2 people

Untuk pertanyaan lanjut, boleh la
Sms | whatsapp 017-2101210 or email at suwmohamed[@]yahoo.com

Tuesday, October 18, 2011

lesu, sering penat? lenguh2? kejang? sakit kepala? sakit gigi??

Tahukah anda antara byk2 vitamin Shaklee yang cepat terasa kesannya.. adalah Ostematrix.. Sebab tu kalau siapa2 tanya saya, apa vitamin utk org selalu letih.. lenguh2, sakit belakang... hmm saya jawab.. Memadai anda cuba Ostematrix..
Jom bace citer kak cery..
Linkcredit
saya mula mkn Vitamin Shaklee tahun 2005..time tu takde lagi Ostematrix . .. kemudian hujung 2008 saya pindah KL.. faham2 je lah kerja kat KL ni.. dgn stress,tak cukup tidur.. pagi2 buta kene bangun... malam baru sampai umah.. hmm.. Kak N suggestkan saya add on Ostematrix , produk rumusan terbaru Shaklee.... Hmm.. saya mkn 4 bj sebelum tidur... esok bangun tidur mmg besttttttt... hehe

Bak kata Kak N...Kelebihan Ostematrix ialah kerana ia mengandungi gabungan kalsium karbonat, kalsium sitrat dan kalsium sitrat malet disamping magnesium dan vitamin D yang mana ia tidak menyebabkan kita sembelit dan lebih selamat dari risiko batu karang

KESIMPULANNYA
Jika anda adalah seorang yang mudah stress, mudah kejang, ada masalah water retention, sembelit dan pra haid, pastikan anda memberi peluang diri anda mengubah nasib anda dengan Ostematrix.

Jika anda seorang yang bekerja dan sering keletihan, ostematrix antara jawapan terbaik membantu anda kekal bertenaga dan bersemangat!

Jika anda seorang ibu mengandung, ostematrix membantu mengelakkan kekejangan dan sakit tulang belakang.

Jika anda seorang ibu yang menyusu, ostematrix membantu pengeluaran susu anda dengan lebih baik provided prinsip utama penyusuan diamalkan.

Jika anda seorang wanita, ostematrix membantu mengurangkan risiko kereputan tulang ( osteoporosis)

Jika anda mempunyai masalah berat badan berlebihan, anda perlukan ostematrix demi memastikan kepadatan tulang anda mengampu tubuh badan anda!



Berikut komen2 dari customer2 kami...termasuk saya..hehhe:

Hazelina Alim yap ostematrix mmg bes .....sejak 3 minggu da tau prgnt x mkn ostmtrix br beli stok arini baru rasa segar bgn pagi....
Tuesday at 3:23pm ·

Ummi Hanifah Abd Halim OsteMatrix mmg best. Bgn pagi segar.
Tuesday at 12:46pm via mobile ·
Cery MamaFaiz OSTEMATRIX terbaiksss..mkn sebelum tidur 4bj.. esok bgn leh jd supermak.. ahhaha
Tuesday at 11:59am ·

_____________________________
AMACAM?SUKA tak? Jom dapatkannya hari ini!.. tak sampai RM60 pun Ostematrix ni.. murahh kan kan kan..

Soalan terakhir: Ostematrix sahaja cukup kah? Hmm.. jika anda mampu.. ambillah Set asas utk family wellness (optimum).. Jika tak berkemampuan nak beli original pack, dapatkan Euphoria Trial Pack dengan harga yang sangat berpatutan.

Amcam berminat? ble sms saya or whatsapp at 017-2101210 or email me at suwmohamed@yahoo.com

Monday, October 17, 2011

turun berat badan?waktu efektif mengambil protein untuk boost hasil dengan cepat??

creditEspecially utk mereka2 yg ada konflik berat badan anda pasti sukakan Cinch SHake..kenapa? Kerana ianya adalah serbuk protin yg diperkaya dgn Leucine iaitu asid amino yg memberi signal kepada badan utk memelihara otot semasa pengurangan berat badan.Bagi anda yang sedang dalam proses mengawal berat badan, pastikan protein terkandung dalam setiap makanan anda. Protein sangat perlu untuk membantu meningkatkan metabolisme tubuh, meningkatkan perkembangan otot, menjaga nafsu makan dan menjaga otot bebas lemak. Kajian menunjukkan protein dapat membakar kalori sampai sebanyak 35%... Cth makanan yg kaya protein kacang soya, ikan, telur, hasil tenusu(susu,keju,yogurt), kekacang, avokado, ayam, tauhu,

Dan ini tips utk anda: "Waktu sesuai utk anda makan/minum Protin"

-Your first meal of the day (since you haven’t eaten for hours).
-At night before bed (so there’s protein in you over night when your body is repairing/recovering).
-In the meal you eat before your workout (your “pre workout meal”).
-In the meal you eat immediately after your workout (your “post workout meal”).


Option yang lain selain dari mengamalkan minum Cinch Shake ni adalah.. anda boleh menggantikannya dgn mengambil Fiber Unflavored dan Lecitin.

Lecitin ni berfungsi utk memecah lemak (dan ada byk fungsi lain..klik 13 rahsia Lecitin.

Manakala Fiber (serbuk serat semulajadi yg tidak berperisa sangat kaya dgn Vitamin C dan sesuai dibancuh dgn jus buah2an, susu atau minuman2 lain) bertindak utk menyerap lemak yang dah dipecahkan seterusnya menyingkirkannya dari badan. Dan yg best, Fiber ni bukan sahaja utk mereka yang ada masalah berat bdn, tapi juga sesuai utk mereka yg mengalami masalah sembelit,perut kembung, berangin,gout, kencing manis, kolestrol...

sila PM | sms|whatsapp - 0172101210 email -suwmohamed@yahoo.com untuk pertanyaan lanjut

Friday, October 14, 2011

Kenapa yer??

Berlembut sangat ke aku ni?

keje yang dah diamanahkan dibuat sambil lewa je..kang cakap sambil lewa marah lak..perkataan paling tepat slow la kot..mungkin terlalu sibuk..tapi kalau sibuk atleast bitau la..ni janji..tapi lepastu..hmmm

entahlah..nak tegur kan takut jenis yang takle terima teguran..melenting plak..
dah cukup sabar dah aku ni..

janganlah berjanji kalo camtu..
sebab bila berjanji, otomatik orang akan berharap..
dan kalaupon ade kekangan ataupun masalah.. bagitaula..orang(aku) akan paham

isk isk isk..

Thursday, October 13, 2011

Vitamin E meningkatkan risiko kanser Prostat ???????

Isu pagi tadi dalam radio berkenaan bahaya vitamin E..
bahaya ker tak sebenarnya?
apa yang bahaya..apa yang tak??
meh baca dlu...

credit

" Saya memang amalkan makan vitamin E sejak dulu lagi, sebab saya tahu kebaikannya. Vitamin E Shaklee mahal la dan pada saya semua vitamin E sama sahaja" ...ini adalah antara jawapan ringkas salah seorang customer saya baru-baru ini apabila saya mencadangkan mencuba pengambilan Vitamin E Shaklee.

Bila baca tajuk atas entry tersebut pasti pengamal Vitamin E terutama para suami akan jadi gundah gulana memikirkan risiko yang bakal dihadapi. Memang ada kebenaran pada kata-kata itu dan saya tidak menafikannya. Ini kerana ada bermacam jenis vitamin E dalam pasaran.

Melalui bahan bacaan saya dari penulisan Dr Bruce Miller, kita perlu tahu apakah ciri-ciri vitamin E yang selamat diambil bukan dalam jangka masa pendek tetapi juga dalam jangka panjang.


Saya cuba scan buku yang telah dialih bahasa dalam Bahasa Melayu demi memudahkan pembacaan kalian.


dan PALING PENTING PERLU TAHU KEPENTINGAN LABEL PADA BOTOL
.

Vitamin E Shaklee terdiri daripada Vitamin E d-alpha tocopherol concentrate and d-alpha tocopheryl acetate selain lengkap dengan Selenium [as selenium yeast].

Vitamin E sahaja tidak sempurna tanpa selenium. Pengambilan vitamin E perlulah lengkap dengan selenium untuk mendapat kesan pengambilan yang optimum manakala tanpa selenium ia boleh bertindak sebagai toksik dalam jangka panjang kerana ia tidak dapat melaksanakan fungsinya dengan baik.
Sekiranya anda pengamal vitamin E selain jenama Shaklee, pastikan juga anda membeli vitamin selenium supaya vitamin E anda dapat berfungsi dengan lebih baik.
Sama seperti Vitamin A, kita tidak boleh mengambil Vitamin A berlebihan kerana ia boleh mengakibatkan toksik kepada badan melainkan kita mengambil vitamin Pro- Vitamin A seperti Beta Carotene yang mana ia hanya akan ditukar kepada vitamin A bila diperlukan saja.

Makanlah vitamin E bersumber semulajadi dan ini boleh dilihat pada label botol vitamin anda sama ada ia 'd' atau 'l'.
Bagi yang bertulis pada label dengan 'd' ini bermakna ia adalah sumber asli. Manakala 'l' adalah sumber tiruan atau sumber kimia. Mengapa perlu memilih sumber asli? Supaya lebih mudah diserap oleh badan berbanding sumber tiruan atau sumber kimia kerana jika tidak dapat diserap oleh badan , ini akan menyebabkan toksik kemudan hari dan penyebab kepada wujudnya abnormal sel dalam badan.

Mungkin anda merasakan vitamin E Shaklee mahal berbanding vitamin E di luar sana [ dalam pasaran] tetapi kita perlu tahu nilai yang kita bayar. Vitamin E Shaklee adalah bersumberkan asli dan lengkap dengan selenium.

Adakah kerana hendak jimat hari ini anda menanggung risiko yang besar kemudian hari?

Renung -renungkan......

Jangan lupa cuba belek vitamin E yang ada di rumah anda!




Boleh email kepada saya di suwmohamed[@]yahoo.com atau sms kan kepada saya 017-2101210 untuk pertanyaan lanjut :)
You Are a Realist
You don't see the glass as half empty or half full. You see what's exactly in the glass.
You never try to make a bad situation seem better than it is...
But you also never sabotage any good things you have going on.
You are brutally honest in your assessments of situations - and this always seems to help you cope.