Search This Blog

Loading...

Monday, January 16, 2012

Pengedar Shaklee di kawasan Anda??

Jika anda mencari pengedar shaklee di kawasan Seremban, Senawang, Paroi, Kuala Pilah, Klang dan juga shah Alam untuk COD..
sila sms|whatsapp saya di talian 017-2101210
saya sedia membantu anda :)

Monday, January 9, 2012

Kenapa Saya Pilih Bisnes Ni?

ramai yang tanye kenapa join shaklee? ramai juga kawan-kawan yang berkecil hati sebab sebelumni dorang approach saya tolak..dengan alasan tak pandai nak berbisnes.. bukan sorang dua approach saya wat bisnes part time..ramaiiiii, tapi takde satu pon yang melekat dihati saya..

tapi kenapa saya pilih shaklee?
(shaklee ni takde orang ajak saya buat, saya sendiri gi ngendeng nak buat hahaha..)

nak tau kenapa? meh saya share kan sikit ape yang menyebabkan saya join shaklee compare to other company or MLM.. saya bukan kate MLM lain tak bagus or tak hebat or ape2 jela..jadi jangan melatah yer kalo anda dari company or MLM lain..

ni saya listkan sebab berdasarkan kesesuaian saya..
ape benda yang saya cari dalam bisnes part time? ni antara sebabnya:
  1. saya mencari bisnes yang tak memerlukan saya bercakap "face to face" dengan orang tu.. sebab saya ni jenis yang pemalu, dan memang fail bab2 nak approach orang ni.. so saya cari yang jenis "maya"..supaya saya takperlu approach org depan2..saya friendly dalam tepon, tapi kat "luar"..saya seorang yg pendiam :P lagipon kalo org tanak beli ke rejek ke..cemuh ke.. saya bukan nampak pon hahah :P (jadi ape2 bisnes lain yang memerlukan saya buat temujanji atau berjumpa pelanggan memang saya tak pilih.. )
  2. bisnes yang saya cari itu haruslah tidak mengganggu waktu kerja saya yang sedia ada yakni saya boleh buat masa cuti dan waktu malam :) atau bile2 masa saya free :P (saya taknak rasa terikat dan rasa tertekan..saya nak yang enjoy je hihihi)
  3. saya join sebab saya suka sebab konsepnya sharing...(saya buat keputusan nak join leaps saya makan supplement ni, alang2 jadi promoter tak bergaji kan..)saya tak rasa macam "jual" sebab saya share kebaikan apa yang saya makan dengan kawan2 kat blog dan facebook.. jadi takde rasa terpaksa..kalo org tanak bli pon takpe, lagipon sy memang suka cerita ape saya makan especially kalo produk tu best aka duta tak bertauliah la..jadi alang2 share je, best jugak kalo dapat kumpul point dan lepastu dapat RM kan? yelah sebelumni tolong pomot produk org bukan dapat ape pon hihihih
  4. saya taknak bisnes yang melibatkan orang.. maksudnya, kalo kite tak gerak.. nnti orang atas marah ke ape ke.. sebab dengan shaklee ni, saya bebas..bulanni taknak buat pon takper..takde hal..sbb takde konsep point kite tu mempengaruhi gaji orang or whatever la kan.. ble rehat kalo rase penat sangat.. cume kite kejar target kite sendiri..maksudnye berapa RM yang kite nak sebulan..kalo rasa tanak, takde org leh paksa..nak rehat setaun ke..taun depan baru buat, no big deal la
  5. modal yang tidak besar.. cume dengan RM 75 ringgit seumur hidup.. takdela kena wat loan bagai..lepas tu kalo tak gerak burn duit gitu jer..dengan shaklee, konsep die mudah je..bile orang nak bli baru order.. so takde melibatkan duit sendiri, tak best ker??best ape..
  6. takde konsep piramid..kalo dah sampai level supervisor.. bye bye upline.. maksudnye point kite tak dikira dah dalam group performance upline.. (sape penah join MLM akan paham ape yang ku cuba sampaikan :)) we are on our own!! best kan..(ade org tanye: tapi nak sampai level supervisor mesti susah.. my ans: tak susah pon kalo share kat orang..kalo dok diam2 tak share kat org memang SUSAH)
  7. bile saya achieve target saya..atau point cukup...saya dapat bonus berbentuk RINGGIT MALAYSIA.. hihihihi, so mmg best!!
  8. one good thing bile saya buat shaklee ni, saya lebih bersyukur dan mendekatkan diri denganNYA..saya rasa bertuah join group ni sebab group ni sentiasa menekankan aspek kerohanian, yang mana menekankan kebergantungan kepada yang ESA bukan kepada manusia.. punca rezeki, cara mendapatkan rezeki yang berkat dan cara membelanjakan dengan betul (yang ni saya discover bile dah join..)
  9. walaupon ni bisnes kite sendiri, tapi kumpulan sentiasa akan support..ada bimbingan berterusan daripada ketua2.. jadi bile down ke, atau tak tau nak wat marketing camner ke..ble dapat bimbingan berterusan.. sebab macam family, selalu ada perjumpaan untuk sesi motivasi and so on so forth (ni pon lepas join baru discover..)
  10. Apa yang penting..bisnes ni bukanla susah..bukan juga mudah, TETAPI its possible!! u can do it..


tapi kalo tanak jual pon, join sebagai ahli je pon dah best..sebab ape

1. dapat bli produk pada harga ahli/distributor

2. kalo jumlah yang kite bli tu pon dah banyak..rebate akan diberi..tapi rebate nye dalam bentuk RM.. tak ke best tu..

3. dapat membeli guna ID sendiri, kumpul point sendiri., jimat dengan harga ahli, rebate berupa wang tunai :)


itu sahaja perkongsian dari saya arini.. :)

Tuesday, January 3, 2012

setahun yang lalu pada 1.1.11

Alhamdulillah pejam celik pejam celik dah setahun umur Aisy Naufal Iskandar

masih teringat2 lagi saat nak menunggu kelahiran dak keshek ni..

due patutnya 29hb dis..tunggu punye tunggu tak kuar2 gak..

31 hb 12 2010..
pagi pegi wat CTG..
everything ok then balik dlu...

8.30 malam-induce kali pertama
lepastu pegi uptown shah alam pusing2..tapi hati tak tenang memikirkan proses bersalin..semua cerita kawan2 masuk dalam kepala.. sangat tak best rasa..

tapi takde rase contraction langsung!

12.30 pagi 1.1.11
induce lagi..dan tidur..
tapi tidur pon tak lena sebab memikirkan tentang proses bersalin.. sakit ke ape ke..
lepastu tgh2 malam nurse datang cek blood pressure sume tu.. menambahkan lagi sebab tak le tido..

sedar tak sedar dah pagi..
sekitar waktu subuh, Dr karamjit datang cek bukaan jalan.. baru 1 cm katenye.. dan induce lagi..
lepastu Dr soh gi bekfes dlu..bg ada tenaga.. so pegila breakfast kat McD

balik semula kat spital.. dalam kol 1000am, Dr datang cek bukaan dah ok katenye..trusla pegi ke bilik bersalin.. tapi yang lawaknye, Dr sempat lagi tegur..laju nye jalan :P..(aku rase jalan cam biasa je)

lepastu Dr pecahkan air ketuban, lepastu die cakap anak dah berak..sbb air ketuban dah kaler hijau pekat.. dan kena emergency c-sect..suami plak entah kemana masa tu..Dr soh nurse simpan air tu utk bagi suami tengok..
dan die call Dr Rafi, Dr niraj untuk datang operate..

tak pasal2 aku cemas gak masa ni..
terfikir.. "dah telan ke meconium dak keshek ni", ape akan jadi kalo dah telan?
risau giler masa ni..

dan Dr Niraj sampai terus operate..
siap membebel Dr Niraj kat suami ku.. sbb bile overdue, chances utk baby berak sangat tinggi..
yelah, kite pon mana tau kan ape nak jadi..
sebelum tu ma kat kg siap pesan kalo tak sakit jangan pegi spital..nanti kena induce sakit die lain..
lepastu plak ramai yg ckp jangan pegi awal2 nanti kena c-sect..
tapi time kat wad bersalin tu satu2 datang ..what if, what if..
kalau lah jadi apa2.. mmg menyesal tak sudah rasanya..

sepanjang proses c-sect tu mmg sedar apa yg Dr buat sbb bius separuh je..
lepastu dah setel tu Dr Niraj dan Dr bius tepuk bahu cakap "Alhamdulillah, nampak cam ok takde ape2 baby tu.." meconium tu ada kt mulut tp tak masuk dalam kerongkong lg..

rasa syukur sangat2 sampai tak terkata apa2.. usahkan nak bagi salam kat dak keshek..masa nurse letak kat pipi..tak terkata apa2 dan tak terkeluar ape2 dari mulutku..

tapi bile difikir2 kan balik..rasa cam mimpi..
sebab tak sempat nak rasa sakit contraction..tak sampai setengah jam doc operate.. kuar2 dah ada baby.. (walaupon situasi dalam bilik bedah tu agak cemas dan agak lawak.. Dr niraj datang ke spital dengan berseluar pendek dan berkasut sukan sbb tengah jogging, lepastu siap ckp tak sempat gosok gigi bagai.. tapi sempat bising2 nurse lambat sediakan peralatan bedah)

pengalaman yang sukar digambarkan...

now my little one is already ONE!!

You Are a Realist
You don't see the glass as half empty or half full. You see what's exactly in the glass.
You never try to make a bad situation seem better than it is...
But you also never sabotage any good things you have going on.
You are brutally honest in your assessments of situations - and this always seems to help you cope.