Search This Blog

Loading...

Monday, March 26, 2012

Madam Kwan, subway dan ikan bakar..

cerita hujung minggu yang happening.. :) (atleast for me)

pagi sabtu jaga exam..
so bile balik tghari tu.. suami ajak kuar belah petang sebab kononnya boring dah..katenye nak ke KL..
suami tanya nak makan kat Madam Kwan ke Tony Roma's..
lepas pikir2.. madam kwan tak penah cuba lagi.. Tony Roma's walaupon tak penah cuba tapi agak sipi2 rasa ngan TGI ngan Chili's..
sudahnya kami menapak ke MidValley..

inilah menu kami pada petang itu..
dumpling soup..
tak kena ngan selera sebab bau sangat kuat.. susah sekarangni nak kena ngan selera.. nak kata alahan, alahan di 2nd trimester la plak..sudahnya aisy yang makan ni..
nasi bijari.. yang baru letak semulut kat mulut dah takle telan.. ayam tu bagi aisy makan.. udang suami makan.. nasi sikit2..
ayam masak merah kot.. suami punye ni...

kangkung goreng belacan...

penyelamat keadaan...
banana fritters with ice-cream..
yang ni best!!
kesimpulannya: sendiri pilih gi madam kwan.. sendiri nyesal.. baik la pegi Tony Roma's sbb bil pon lebih kurang sama je rege..


hari ahad plak..
pepagi suami dah kuar gi jogging..lepastu kami gi cari meja makan sat kat area senawang..
tetibe tengahari suami ajak gi mines..
yuhuuuu!! best giler sebab nak makan sandwich subway ni,.. hehehe

yang ni besttttttttt!!!!

yang ni selingan tetibe ada budak2 pakai baju ala2 princess so amek gambar la hehehehehe... budak2 ni kecik2 lagi dah bergaya ala2 model.. dah di train gitu...


n then malam balik umah singgah kedai dekat ngan umah makan ikan bakar...
pon kena ngan selera jugak sebab terasa dekat ngan dapur sendiri.. masakan stail kampung :P

ikan pari bakar, kangkung goreng belacan, sup daging dan juga telur dadar..
sume habis licin!!
gambar tadek sebab sibuk mentekedarah hahhahahahaha...

ok itu la cerita di hujung minggu ku yang agak happening sebab banyak berjalan2 sket minggu ni..selalunye jadi beruang kutub duduk je kat umah.. nak berjalan payah skali hehehehe..
minggu ni tetibe suami ku aktif, so agak happening la hidup ku..

:) daaa

Monday, March 12, 2012

kenapa alfalfa? kebaikan yang buatkan anda jatuh hati :)

Alhamdulillah…semenjak dua menjak ni semakin banyak testimonial yang dishare di group tertutup kami berkenaan alfalfa dan kebaikannya..cuma rasa segan sket nak letak kat sni sebab kebanyakannya agak "sensored" hehehe..nak2 bab keintiman dan hubungan suami isteri..kepada sesiapa yang dah pernah membeli dan menggunakan alfalfa ni pasti merasai perbezaannya..dan sudah tentu anda akan dapat lihat banyak testimonial berkenaan alfalfa di group ekslusif kami kerana pastinya saya akan "invite" anda selaku pengguna produk shaklee menyertai group tersebut..
*sape yang dah beli tapi blom join group tu ble inform saya yer..
Saya yakin..selepas anda baca rahsia disebalik kepentingan alfalfa ni… anda pasti tidak akan terskip makan alfalfa..kalau terskip..sure rasa bersalah dan berdosa padan diri sendiri… ahahah..
Jom baca kebaikan alfalfa ni..
INI LAH DIA 11 ALASAN ANDA PERLU JATUH CINTA DENGAN ALFALFA
1. It lowers cholesterol- In several studies, alfalfa supplementation reduced blood cholesterol levels, particularly for individuals with a specific kind of high cholesterol known as type II hyperlipoproteinemia. It appears that the fibers and chemicals in alfalfa stick to cholesterol, so that it doesn't stay in the blood so it can't be deposited on blood vessel walls. Even more exciting is that it seems to lower bad cholesterol (LDL) while leaving good cholesterol (HDL) alone.
2. Contains essential enzymes needed to efficiently digest food- (Lipase – fat splitting,Amylase – acts on starches,Coagulase – coagulates or clots blood,Emulsin – acts upon sugar,Invertase - converts cane sugar to dextrose,Peroxidate – oxidizing effect of the blood,Pectinase – forms vegetable jelly,Protase – digests proteins)
3. Alfalfa is a great digestive aid- The chlorophyll, enzymes, minerals, vitamins all aid digestion and help stimulate lagging appetites.The 8 essential enzymes assist in digesting all 4 classes of food: proteins, fats, starches and sugars.
4. Aids in healing peptic ulcers- Contains Vitamin U, a vitamin found in green vegetables. It is used in the treatment of peptic ulcers, colitis, and gastritis and has an effect on secretory, acid-forming, and enzymatic functions of the intestinal tract*. Vitamin U effectively cured 80% of peptic ulcers of those tested at Stanford
University, (as stated in “Nature’s Healing Grasses”).
5. Aids the kidneys in ridding the body of excess fluid and regulates the bowels- Chemicals in alfalfa have mild diuretic properties, which may promote the loss of water from the body. Therefore, alfalfa may relieve swelling caused by excess water accumulation.
6. Helps the body fight off infection- The chlorophyll in alfalfa develops an effective barrier against bacterial invasion by its stimulation effect on the growth of connective tissue and granulation tissue.
7. Alfalfa has a long history of health benefits. Some consider it a superfood!- AL-FAL-FA meaning father of all foods. They were so convinced that it was beneficial to the health and strength of the body.
8. Alfalfa is rich in vitamins-Vitamin A - for night vision and important for eye health. Builds resistance to infections, especially in the respiratory tract; promotes growth ands vitality; promotes healthy skin and is essential in pregnancy. Vitamin E- protects cells against damage from sun's radiation and air pollution; promotes heart, cardiovascular and muscle health and improved immune function; promotes muscle tone in the body; helps bring nutrients to cells and helps strengthen blood vessel walls, including capillary walls; helps proper focusing of the eyes.Vitamin U - promotes health of body to help overcome peptic ulcers.Vitamin B6-helps food assimilation and protein and fat metabolism; promotes nerve and skin health; helps battle nausea symptoms.Vitamin K- essential for blood clotting; important in liver functions; may possibly contribute to vitality and longevity.Vitamin D - regulates the use of calcium and phosphorus in the body and is therefore necessary for the proper formation of strong and healthy teeth and bones.
9. Alfalfa is rich in minerals-Calcium- builds and maintains bones and teeth; helps clot blood, aids in vitality and endurance; regulates heart rhythm, soothes nerves.Iron - required in manufacturing hemoglobin; helps carry oxygen in the blood.Manganese is a trace element that is thought to be involved with the body's use of carbohydrates from food. This helps alfalfa lower blood sugar levels. Because alfalfa may have a lowering effect on blood sugar, alfalfa may increase the effectiveness of medications used for the treatment of diabetes. Potassium - necessary for normal muscle tone, nerves, heart action and enzyme reactions; digests fats.Phosphorus - needed for normal bone and tooth structure. Interrelated with action of calcium and Vitamin D. Improves nourishment of nerve tissue.Chlorine (chloride) - an essential electrolyte which cleans and purifies the body; regulates fat, sugar and starch metabolism.Sodium - regulates fluid balance throughout body; neutralizes acids, prevents clotting of blood; activates spleen, bowels and stomach functions.Silicon Magnesium - helps body to deal with constipation; steadies the nerves; has protective effect on skin and body; stimulates brain function.
10. Alfalfa is high in protein- Alfalfa has 18.9% as compared to beef at 16.5%, milk at 3.3% and eggs at 13.1%. (Muscles are composed of protein and the lack of it results in fatigue and weakness.)
11. Pregnancy and Lactation Remedies – as milk booster

Amacam?....Jadi sesiapa diluar sana yang dah lama makan Alfalfa ni… pastikan anda tak terskip lagi dah… kerana saya yakin.bila kita tahu kepentingan dan khasiat sesuatu vitamin yang kita makan..maka kita akan rasa bersalah kalau terskip…huhu…. Bagi yang masih belum mencuba..marilah cuba.. harga memang harga mampu milik dan startlah bercinta dengan Alfalfa ni yer..atau dapatkan Alfalfa dalam mana2 Trial Pack Shaklee yang disenaraikan kat tepi blog saya ni..
Akhir kata..apa yang membezakan Alfalfa Shaklee dan yang lain2? Only the finest quality alfalfa is used in Shaklee’s Alfalfa supplement. Grown in California without pesticides, herbicides, or inorganic fertilizers,synthetic hormones,growth regulators or chemicals.It provides the highest quality alfalfa available on the market today.

Anda bagaimana?
boleh sms/whatsapp saya di 017-2101210 or shoot me an email at suwmohamed@yahoo.com untuk pertanyaan lanjut :)

Monday, March 5, 2012

our simple anniversary celebration :)

both of us enjoy food..so we decided to give ourself a special treat..yakni mengenyangkan perut..
heheheh

percubaan pertama kami ialah dengan menu ikan bakar yang sendu-sendu bahasa katenyer..
ikan pari bakar sambal...
yang selain dari rasa pedasnya.. takde rasa lain..:(
hilang mood mlm tu..


ikan jenahak bakar tak sempat snap gambar sebab sampai lambat dan masa tu sibuk plak dok mengejar dak keshek yang berlari ke sana kemari...

yang juga tidak memenuhi piawaian kami..sebab selain pedas sambalnye..tak rasa manis ka, masam ke, masin ke, pahit ke... hampeh

ok.. ni dia menu2 sampingan yang menyelamatkan keadaan...tapi tetap hampa jua..


disebabkan kekecewaan kami tidak dapat menikmati ikan bakar yang menepati piawaian kami..
suami belanja lagi skali utk mengubati perut yang tak puas hati (ye ker perut yg tak puas hati hahahah)..

ok gambar sangatla tidak cun disebabkan kami tengah kebulur lepastu kena tunggu plak sejam lebih baru dapat order kami..
so tanpa menoleh ke kiri dan kanan terus melantak tak hengat tapi sempat baca doa makan yer *sebelum orang kata baik bitau dulu hahahah..

me..


him..


him..dak keshek :P


him..dak keshek :P *tapi sudahnya mak dengan apaknye yang makan jua keh keh keh keh


begitula sambutan ulangtahun perkahwinan kami yang pengisiannya adalah makanan..
dan sesi memenuhkan perut..
taunni bertiga..taun depan berempat plak sambut heheheheheh
meriah uolss :P

Friday, March 2, 2012

masalah keputihan yang merimaskan?

Assalamualaikum semua..

harini saya nak berkongsi rahsia untuk menghilangkan keputihan..
keputihan tu memang merimaskan..
ada orang sampai kuar bau2 yang kurang enak lagi..
walaupon saya punye kes tidakla teruk tapi tetap merimaskan sebab kena pakai panty liner utk elakkan kotor kat panties..

Sebenarnya saya ambil set B iaitu set breastfeeding, tetapi Alhamdulillah masalah keputihan turut hilang..sebab apa? dalam set B mengandungi Alfalfa yang membantu mengatasi masalah keputihan saya..bukan itu sahaja kebaikannya, malah lebih lagi :)

jadi disini saya ingin berkongsi kisah dan pengalaman rakan2 yang lain yang turut mengambil alfalfa secara konsisten dan merasai perubahannya..(juga kesan ke atas keintiman wanita.. ni bagi yg dah berkahwin lah yaa.. )..

credit
Keputihan ni adalah normal di kalangan wanita jika ia hanya lendir putih, jernih ,cair tidak berbau dan tidak berasa gatal... Tetapi keputihan itu boleh dikategorikan sebagai bermasaalah apabila ia bersifat pekat, berwana putih kekuningan, berbau, diiringi rasa gatal2.. Jgn anggap ianya masalah kecil ya. .. ataupun akan hilang dgn sendiri.. Tahukah anda masalah keputihan ni disebabkan jangkitan kulat. Jika ia tak dirawat, tak mustahil ia akan merebak dan menyerang organ2 penting dlm badan... Malah yg lebih teruk, ia mampu merebak ke pasangan kita..Dimana kesannya organ seksual lelaki juga turut akan berasa gatal,melecet dan kemerahan..
Okey setelah tahu apa itu keputihan dan bahayanya ia... mari kita baca pengakuan mereka pula.. dgn izin empunya badan.. saya kongsi dibwh ini.. ini hasil dari yg mereka share di Group ekslusif tertutup utk customer2 kami...
_________________________________
Zakiah Zainol okay...no wonder la kali ni lepas abis pantang saya takder masalah macam rasa tak sedap dan discharge yang agak tak best...selalu lepas pantang jer mesti nak ambik bxxxxi. But not this time. I tak nak ambil any jamu cos malas nak campur2


Dilla Jalil alfalfa mmg best..dilla pernah tanya hasben (lepas bersama selepas 100hari berpantang) ada rasa lain tak??hasben dgn serba salah ckp adalah lain sikit lepas bersalin ni..dh kurang grip!tp lepas ambil alfalfa..katanye ketat mengalahkan anak dara ko!!hehehe..i luv alfalfa!! ♥
________________________________________________

Ehem ehem... pengakuan jujur Dilla tu mmg kisah benar... Tahukah anda Alfalfa ni mengandungi phytoestrogens juga menyebabkan ia mempunyai fungsi seperti kacip Fatimah, maka, membantu dalam “hubungan” suami isteri (enhance libido). ..Jadi jika rasa rasa mcm teruja nak cuba.. silakan yaa

Di bwh ini pula saya share kembali beberapa feedback.. juga ttg masalah keputihan..
Pn Lyn:. (dari link ini )
".....saya perasan pas mkn vitamin shaklee ni, keputihan saye dah kurang & makin takde....gembira sgt2....

Pn Yati :.. (dari link ini )
".......dah start mkn alfafa nie tah bila tah lupa tp tu trial je..xpot pun kesan dia sbb target utama nak bykkan susu..smlm mkn alfafa slps sarapan 2 biji lps lunch 2 bijik... blk umah nak mandi eh keputihan nie xde ketul2 la..saya punye keputihan bukan jenis melelah kena panties tu tp jenis tgal kat dlm..terkejut gak xde ketul langsung..dah pakai ubat klinik dah beberapa kali dah2 hehehe..sbb apa jadi keputihan nie?aku pun tak tahu..semua wanita ada keputihan ke ye? ke aku je?huhuhuhuhuh sedih2...tu td sms kak cery betul ke alfafa nie blh kurang keputihan..dia kata ye

Pn Dilla (dari link ini)

"....Semenjak mama mengamalkan alfalfa, masalah keputihan mmg kurang. Ini kerana..terus terang mama cerita..baba sangat2 memuji selepas mama mengamalkannya. Hubungan kami juga menjadi lebih mesra. Bila baba dah puji, mama seronoklah..heheeee. Mama terasa diri mama begitu bersih, lagi satu nak solat pun senang..tidak perlu risau!
_______________________________________________
___

Itu dia antara secebis pengakuan beberapa org yg dah rasai kehebatan Alfalfa.. actually byk lagi testimoni mengenai Alfalfa dari segi keputihan dan keintiman ni.. cuma ia bersifat personal...jadi tak dpt disiarkan di blog ini.. :-).. Pendek kata.. anda cuba dulu.. baru anda percaya.. belum cuba belum tahu.. kan kan,...
Merupakan suatu Formula Shaklee Signature yang pada asalnya dibangunkan oleh Dr Shaklee dalam 1950-an. Shaklee hanya menggunakan alfalfa terbaik yang tumbuh di California yang kaya dengan pelbagai jenis zat termasuk kalsium fosforus ,zat besi dan magnesium serta klorofil,bioflavonoid,pelbagai mineral dan vitamin.Tidak mengandungi fungisid,bakteriosid, hormon2 sintetik,pengawalatur tumbesaran atau bahan2 kimia.

Akhir kata.. anda akan jatuh cinta dengan alfalfa ini sekiranya anda tahu khasiatnya dan rahsia keistimewaanya. Itu akan saya kongsikan di entry yang lain yer :)

 sila emel saya di suwmohamed@yahoo.com OR sms| whatsapp saya di 017-2101210 utk pertanyaan lanjut :-)
You Are a Realist
You don't see the glass as half empty or half full. You see what's exactly in the glass.
You never try to make a bad situation seem better than it is...
But you also never sabotage any good things you have going on.
You are brutally honest in your assessments of situations - and this always seems to help you cope.