Search This Blog

Loading...

Sunday, May 20, 2012

Seremban-paktam kopitiam-Empire-Serai-mines-subway-alamanda-sushi king- bangi-oldtimer

Tajuk kemain panjang lg..
Lets the picture tell the story.. Another Hujung minggu yang panjang bagiku :)

Wednesday, May 16, 2012

VIVIX yang best :) testimoni ibu saya sendiri

ape itu vivix?

credit to shaklee Malaysia
Vivix™ Minuman campuran botani merupakan revolusi terbaru di dalam pemakanan polifenol.

Vivix ™ mengandungi campuran unik botani Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Elderberi Eropah dan Lobak Ungu yang kaya dengan polifenol. Polifenol adalah kumpulan fitokimia yang terdiri daripada sebatian tanaman yang mengandungi khasiat antioksidan dan sel anti-penuaan semulajadi. 

jadi fungsi utama adalah untuk anti-penuaan semulajadi..

walaubagaimanapun, vivix sangat bagus untuk
1. mengawal gula dalam darah (bagus untuk diabetis)
2.  mengawal tekanan darah
3. rawatan untuk kanser
4. merawat sakit-sakit sendi (joint pain)
5. membantu tidur yang lena
6. mengurangkan kedut-kedutan dimuka dan seluruh badan :)
7. membuang kolestrol yang jahat dalam badan
8. dan banyak lagi..
untuk bacaan lanjut boleh baca DISINI dan juga testimoni vivix boleh baca DISINI

ini kerana vivix membaiki sel di peringkat DNA.

jom berbalik kepada cerita asalku.. heheh, testimoni ibu sendiri selepas menggunakan vivix..
of course tujuan asal bagi MA vivix adalah untuk mengawal gula dalam darah dan bagi kesihatan optimum sebab umurnya yang dah meningkat dan juga haritu ma pegi check-up doc kate tinggi gula (ma tak ckp ada diabetes, tapi rasanya bila tinggi paras gula tu..kemungkinan untuk diabetes sangat tinggi)..


jadi , aku bagi la sebotol vivix kat ma..


lepas makan sebulan ma tepon cakap vivix dah nak abes.. 
dan dia cakap best sebab sakit2 urat kat tangan dah TAKDE.. 
ma aku ni mmg tukang jahit.. dan sengal2 dan sakit urat di bahagian tangan sangat biasa..
tapi bila makan vivix semua tu hilang..
dan ma juga bitau proses membuang juga senang.. (ma ada masalah nak membuang  lepas bersalinkan adik kembarku..)


im happy to hear that..
dan yang paling best ma kate kulit dah jadi makin halus :)
i never told her that vivix can help improving all these tau.. cume cakap bagus untuk kawal gula dalam darah je.. 
dan yang paling best..
asek best je kan.. 
kawan-kawan ma sume cakap kulit ma nampak lebih segar dan pinkish.. heheheh,siap cakap nak beli jugak..and tanya2 harga lagi.. best kan???


terus dengan aku skali feeling2 nak amek vivix.. tapi apakan daya, IBU MENYUSUKAN DAN WANITA HAMIL TIDAK BOLEH AMBIL VIVIX YER..


jadi aku simpan jela niat tu dlu.. tak sabar rasanya nk cuba sendiri kehebatan vivix ni..
so peeps out there yang tak tergolong dalam kategori IBU MENYUSUKAN DAN WANITA HAMIL, boleh lah cuba ni tau.. berbaloi- baloi..


untuk sebarang pertanyaan
ble sms|whatsapp 017-2101210 or shoot me an email suwmohamed@yahoo.com ..
jom cantik, sihat dan happy :)

Thursday, May 10, 2012

Ketagih buku :)

Within past few years.. I noticed that i love to collect/buy books.. Especially motivation book..hmm, kinda addicted to it.. :)

suka je membiarkan diri tenggelam di alam buku.. Of course most of the book that i read, i manage to finish it within one day :) Except yg tebal2 like ensiklopedia, buku Tun tu..and then buku Innovator's DNA..

Dalam 5 bulan pertama tahun ni.. Saya sudah ada lebih 10 buku.. Antaranya hasil nukilan Prof muhaya.. 4 books from her..(and a few yg bg kat adik2.. Actually all of her book she wrote, i buy :) Cant resist it :p).. Judul2 lain "kenapa Rasulullah tidak pernah sakit, ensiklopedia asmaulhusna, excuses (brian tracy), law of universal attraction, the Innovator's DNA, Doctor in the house( alamak lupa la plak exact title for this)..
And a few yg dah bli awal2 taun lupa la plak..

Buku2 yg saya baca currently affect my life So much that im glad it actually did it :)

Oh disebabkan saya suka baca buku.. I tend to give book as a present to my frens and collegue too.. :) Cant avoid it.. I think buku yg the most valuable and have sentimental value..

Oh btw, tulis blog semasa sedang berkonferen untuk mengelakkan mengantuk dan penceramah yg So So.. Idea tulis blog pon macam sendu sebab ngantuk2.. Ok la daaaa
(sambung tido oppppsss)



Monday, May 7, 2012

PROMOSI MAY :: GLA COMPLEX

Jom cuba promosi MAY yang best giler ni :) 

Vitamin yang lebih baik daripada EPO...sebab apa??sebabnya dalam GLA Complex ini, turut ada kandungan Vitamin E dan Minyak biji matahari. best kan??

Kenapa GLA Complex Shaklee lebih baik daripada suplemen EPO di pasaran? Ini kerana, ramai yang tidak tahu, bahawa sebenarnya, kandungan bahan utama di dalam EPO ialah GLA - gamma-linolenic acid.  
Jadi apa kelebihan dan khasiat Shaklee GLA Complex ni??...

♥Membantu mengawal dan mengatur kitaran haid
♥Membantu meningkatkan kesuburan
♥Melegakan PMS (sindrom pra-haid)
♥Membantu dalam menangani menopus
♥Menguatkan kuku dan rambut
♥Menjadikan kulit lebih sihat dan berseri-seri
♥Membantu menangai ekzema
♥Melegakan simptom akibat artritis reumatoid
♥Mengandungi vitamin E untuk menguatkan dinding arteri
♥Menguatkan imuniti tubuh
♥Memperlahankan proses penuaan
♥Mengurangkan blood-clot yang boleh menyebabkan serangan jantung
♥Mengawal kencing manis dan darah tinggi
♥Mengawal kolesterol
♥Untuk fungsi saraf
dan yang lagi best.. GLA ni berfungsi memecahkan lemak dalam diam.. so bonus kepada sesapa yang sedang dalam proses untuk penurunan berat badan..phewwww..
sangat best kan..
untuk informasi, GLA ni  sesuai untuk semua termasuk ibu menyusu. tetapi TIDAK DIGALAKKAN utk wanita hamil.
untuk sebarang pertanyaan lanjut boleh sms|whatsapp saya di 017-2101210
or shoot email me at suwmohamed@yahoo.com
* Product ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.
You Are a Realist
You don't see the glass as half empty or half full. You see what's exactly in the glass.
You never try to make a bad situation seem better than it is...
But you also never sabotage any good things you have going on.
You are brutally honest in your assessments of situations - and this always seems to help you cope.