Search This Blog

Loading...

Wednesday, September 19, 2012

vitamin E yang marvelous dengan ekstrak grape seed !!!

wow!!! yang ni memang bagus.. 
vitamin E shaklee yang baru ni diperkaya lagi dengan ekstrak biji anggur.. so dah tak perlu amek asing-asing.. dengan hanya satu kapsul dah memadai..sume lengkap.. 
bagi yang belum tau apa kepentingan ekstrak grape seed ni, jom baca info dibawah :). 
kandungan ekstrak biji anggur mengandungi unsur aktif polifenol..secara ringkasnya polifenol dapat:
  1. Mengurangkan kerosakan radikal bebas pada sel saluran darah- membantu melindungi daripada sakit jantung
  2. Memperbaiki kulit dari dalam-memperbaiki penghidratan kulit dan mengurangkan kemerahan kulit yang disebabkan oleh pendedahan kepada sinaran UV
  3. Merendahkan tekanan darah
  4. Mengurangkan pembentukan kolesterol
bagus kan? 
dan kepentingan vitamin E adalah seperti berikut:
  • Menjadikan anda tampak lebih muda dengan membantutkan penuaan sel yang disebabkan oleh radikal bebas.
  • Memperbaiki peredaran darah,utk memperbaiki tisu, dan sangat berguna dalam rawatan "premenstrual syndrome" dan penyakit fibrocystic payudara
  • Melindungi paru2 dari pencemaran udara.
  • Ia memelihara pembekuan darah yang normal dan penyembuhan, mengurangkan parut, mengurangkan tekanan darah, membantu dalam pencegahan penyakit katarak, meningkatkan prestasi atlit, dan mengendurkan otot kaki dari kekejangan.
  • Mengekalkan kesihatan saraf dan otot dan di masa yang sama menguatkan dinding kapilari.
  • Vitamin E menggalakkan kulit dan rambut menjadi sihat, dan membantu mencegah anemia dan "retrolental fibroplasia", sejenis gejala mata yang boleh menjangkiti bayi pramatang.
  • Mengurangkan risiko Alzheimer (nyanyuk).
  • Mengurangkan risiko keguguran bagi wanita hamil.
  • Merendahkan kadar kolesterol.
  • Membantu mencegah kanser.
  • Vitamin E boleh meningkatkan pengeluaran air mani pada sesetengah lelaki.
  • Vitamin E juga dikenali sebagai ‘vitamin cinta’ kerana ia boleh membantu dalam perhubungan suami isteri. Malah wanita hamil, menyusukan anak, mengambil sebarang pil hormon dan melalui fasa menopous memerlukan vitamin E.
 best kan?
sume ni hanya didalam satu tablet..walaubagaimanapun.. anda juga boleh mendapatkan vitamin E daripada sumber asli..

Sumber makanan Vitamin E: minyak sayuran, sayuran berdaun hijau gelap, kacang, biji-bijian , dan semua bijirin. Beras perang, makanan daripada jagung, telur, rumpai laut, hati yang dikeringkan, susu, oat, daging organ , kacang soya, ubi kentang, selada air, dan gandum

oh ye ekstrak biji anggur.. boleh didapati daripada buah anggur itu sendiri :)

dan sedikit info mengenai kekurangan vitamin E boleh menyebabkan: Mudah radang,penuaan kulit sebelum masa,rambut gugur,anemia

ok jika ada yang berminat atau ingin mengetahui lebih lanjut..bolehla sms/call saya di 017-2101210 untuk respon cepat..
dan juga boleh email di suwmohamed@yahoo.com

Monday, September 3, 2012

setelah sekian lama tidak berupdate..

Salam semua..

tak tau apa la yang sibuk sangat sampai tak sempat nak menulis disini.. hajat dihati tu memang sentiasa ada nak update dan share cerita tapi asek bertangguh je..
so ini la jadinya..

ramai juga yang sms bertanyakan samada saya masih aktif dengan shaklee ataupun tidak.. masih.. masih aktif.. cuma sebab kekangan masa kurang berupdate di sini..

terima kasih kepada yang email untuk order produk shaklee..
dan yang email bertanyakan cara-cara untuk menjadi ahli.. terima kasih kerana meletakkan kepercayaan kepada saya..
together we climb the mountain :)

kepada yang mencari-cari suplement untuk diri sendiri, mak ayah, suami, anak mahupun ahli keluarga boleh la pilih yang mana berkenan di hati mengikut kesesuaian masing2..
ada pilihan untuk
1. kecantikan
2. anti-ageing
3. kesuburan
4,.penyusuan
5. resdung
6. eczeme
7. jerawat, parut
8. keanjalan kulit, gebu dan cun :)
9. kesihatan optimum
10. sakit-sakit sendi..

boleh sms/call saya di talian 017-2101210
atau shoot me an email suwmohamed[@] yahoo.com

oh yer.. no di atas dah takleh nak whatsapp yer.. harap maaf..
tapi sms insyaAllah saya akan respon secepat yang mungkin...

terima kasih semua
cheh! diva la sangat kan macam ramai je peminat hihihi


You Are a Realist
You don't see the glass as half empty or half full. You see what's exactly in the glass.
You never try to make a bad situation seem better than it is...
But you also never sabotage any good things you have going on.
You are brutally honest in your assessments of situations - and this always seems to help you cope.