Search This Blog

Loading...

Wednesday, December 12, 2012

berpantang cara saya :)

assalamualaikum semua..
alhamdulillah adam iskandar sudah selamat dilahirkan dan sekarang dah berumur 2 bulan dan 21 hari :).

kalini c-sect lagi.. sudah rezekiku c-sect xde can nak bersalin normal.. Alhamdulillah this time much more easier sebab mentally prepared dan juga set berpantang pon dah ready..

untuk bersalin anak kedua ni, dah ready siap2 amek set berpantang shaklee (b-compleks, vitalea, vitaminC, zinc, ESP) dan ada juga ambil gla, vitamin E untuk betulkan hormon balik :).. sbb tu right after one month, terus peot sudaaa..

oh ye, saya juga mengamalkan meminum sesudu teh vivix setiap malam selepas dapat info daripada nutritionist shaklee yang vivix bagus untuk mempercepatkan pembaikpulihan luka.. :).vivix sangat2 membantu sebab senang nk bangun pagi walaupun asek bgn mlm.. adam "jetlag" xle ubah jadual tido lagi.. so mlm dia berjaga (1bulan pertama tu).. badan rasa segar je.. dan suami ku pon amek gak vivix.. dia pon ckp mende yg sama.. ai laikee!!

pengalaman berpantang kalini sangat best jika dibandingkan yang pertama sebab dah tau nak handle baby tu satu hal, xde crack nipple, xde nk kena bgn setiap stgh jam menyusu sambil duduk (sekarang menyusu sambil tidur sbb d terer hahah)..
tapi yg best badan rasa best sgt.. luka kt tempat jahitan pon cepat je ok (i believe its shaklee), badan rasa segar dan cergas je.. my mil pon tegur baby nmpak lebih alert diawal usia sebulan :)..

not only that, susu pon banyak asek kuar je.. bak kata adikku..sekarang dia tau camne rupa org kata susu kuar cam air paip.. memancut2 xpyh pam.. :)
ada org kata ambil vivix nnti anak xnk menyusu dah sebab susu rasa "lain".. tp nengok anakku rilek je menyusu.. xde tunjuk simptom refuse ke apa ke.. :)

tgk orang lain bersalin c-sect 3 minggu masih jalan pegang perut.. baru teringat eh aku ni bersalin gakla.. serius cam lupa baru je bersalin macam org lain gak.. im not sure this one good or not.. tp ok la kan :). tapi seperti biasa makku bisingla dah xrupe org bersalin katanya.. jalan pon laju je :)

kan best xperlu risau dah anak kuning(jaundis).. oh ye, anakku bebas jaundis :).. dah xperlu risau anak perut kembung meragam sebab jamu.. dlu masa first time beli set pantang (jamu).. lps 20hari baru amek jamu.. lpstu mkn skip makan skip sbb risau anak kembung.. sekarang no more!!

ni pengalaman saya berpantang dengan shaklee.. anda bagaimana?
:)



Monday, December 3, 2012

Promosi Collagen Powder yang marvellous!!!

Salam semua..
bulan 12 adalah bulan penutup bagi tahun 2012 ni..
dan yang bestnya penutup tahun ni diakhiri dengan promosi COLLAGEN POWDER SHAKLEE..

promosi bulanni adalah beli 6 percuma 1..dengan harga cuma rm1428 sahaja (untuk promosi bulanni sahaja
apa yang istimewa dengan promosi ni?
dengan pembelian set beli 6 free 1..anda dapat
1. free membership (jimat rm75 termasuk postage)
2. anda layak mendapat bonus sebanyak 8% daripada shaklee yg bernilai RM 110.. (TUNAI yer)
3. dapat percuma satu kotak collagen yang bernilai rm298 (harga runcit)
4.  dapat kebaikan collagen dengan harga murah!!

antara kebaikan dan kesan penggunaan collagen powder shaklee:
1. anti-ageing
2. hydrating
3. restores skin elasticity
4. nourishing hair and nail
5. firming
6. improve joint and musvle flexibility
7. better vision :)

jom dapatkan sekarang.. jika anda tidak mampu untuk membeli pada pakej di atas.. boleh hubungi saya untuk runding bagaimana untuk mendapatkan collagen pada harga super duper istimewa!!!

sms/whatsapp saya di 017-2101210
 or shoot me an email at suwmohamed@yahoo.com dengan tajuk "promosi collagen"
You Are a Realist
You don't see the glass as half empty or half full. You see what's exactly in the glass.
You never try to make a bad situation seem better than it is...
But you also never sabotage any good things you have going on.
You are brutally honest in your assessments of situations - and this always seems to help you cope.